Hulp nodig?

High School - Je nieuwe familie

Gedurende het misschien mooiste en meest boeiende jaar van je leven zal je veel verschillende mensen leren kennen: van onze medewerkers in Nederland, je gastgezin, je medescholieren en docenten van je High School, tot je International Coordinator en andere medewerkers die wereldwijd voor ons in de weer zijn om gastgezinnen te vinden en voor onze studenten te zorgen. Zij zullen een belangrijke rol voor je spelen en ze zijn er voor je wanneer je ze nodig hebt. Natuurlijk zijn jouw eigen inzet en die van je ouders ook van groot belang.

Onze ervaring

Een goed gastgezin vind je niet op iedere straathoek. Onze partners hebben ruime ervaring om precies te weten waarop gelet moet worden. Het zijn de openheid om een andere cultuur te willen leren kennen, het plezier om een scholier een nieuw thuis te geven, de liefde voor hun eigen land en cultuur, en hun wens om dit alles met een uitwisselingsstudent te delen. Ook de gastgezinnen vinden het spannend en verheugen zich op een mooi jaar samen met een van onze studenten.

Zorgvuldige selectie van gezinnen

Net zoals jij, moet ook het gastgezin geaccepteerd worden voor het programma. Je plaatselijke International Coordinator (IC), die ook het gastgezin uitkiest, bezoekt geïnteresseerde gezinnen en neemt interviews met hen af. Tijdens en na het interview vult een gezin ook een gedetailleerd aanmeldingspakket in. Als vervolgens de referenties van het gezin gecontroleerd zijn en we er 100% zeker van zijn dat het gezin aan onze eisen voldoet, beginnen we hen voor te bereiden op de komst van hun ‘exchange-student’.

Het leven met je nieuwe familie

Amerikanen zijn open, gastvrij en positief. Je gastgezin zal er dan ook alles aan doen om je je zo snel mogelijk thuis te laten voelen. Ze kunnen je van alles vertellen over je nieuwe omgeving en helpen met het leren van hun taal. Samen met je gastgezin geniet je van de cultuur van je gastland bijvoorbeeld tijdens een barbecue, een softball wedstrijd of door samen naar de film te gaan. De traditionele feestdagen als Halloween, Thanksgiving en Kerst mag je natuurlijk niet missen en zal je dan ook doorbrengen met je nieuwe familie. Kortom, zij zorgen ervoor dat je niets mist van de echte American spirit! En, ze zullen je missen wanneer je weer weg bent.

Het in huis halen van een internationale High School student gebeurt op vrijwillige basis; gastgezinnen krijgen hiervoor geen vergoeding. Onze partnerorganisatie in de USA helpt, samen met de IC, een zo goed mogelijke match te maken tussen de student en een gastgezin. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met karakters en interesses. Uiteindelijk beslist het gastgezin welke student ze als nieuw familielid zullen verwelkomen.

Aanpassing

Onthoud dat het altijd anders zal zijn dan thuis. Dit vraagt van zowel jou als het gastgezin de nodige aanpassing. En, in een ander land gelden ook andere regels. Zo mag je in Amerika geen alcohol drinken als je jonger dan 21 bent en gelden er vaak andere regels omtrent uitgaan.

Ook al ben je te gast voor een jaar, je zult gezien worden als een nieuw lid van de familie. Hierbij hoort ook dat je meedraait in het normale leven en dat je dus, waarschijnlijk net als thuis, je steentje zal moeten bijdragen in het huishouden en je zult moeten houden aan de gemaakte regels en afspraken.

Belangrijk is dat je vanaf het begin je best doet om je gastouders, broers en zussen te leren kennen en je interesseert in hun gewoonten en gebruiken. Ben open-minded, pas je aan en blijf vooral jezelf - dan wordt je jaar absoluut een groot succes!

  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Complete service van A tot Z
  • Persoonlijke benadering
  • Korte lijnen
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Snelle plannning en service