Tip van de Week: de College Catalogue

Vind jouw college

Je bent eruit: je wil graag een tijdje in Amerika studeren tijdens je tussenjaar. Tot deze keuze komen was al een spannend proces, maar nu ben je er nog niet. Je moet namelijk nog kiezen naar welke college/universiteit je wilt gaan! En dat is zo makkelijk nog niet, want Amerika kent duizenden verschillende colleges. Van groot tot klein, van stedelijk tot landelijk en van bekend tot onbekend. Bij Interlanguage Study Abroad helpen we je een eindje op weg door een representatieve voorselectie te maken, maar het is toch echt aan jou om hieruit de school te kiezen die het beste past! We helpen je natuurlijk graag daarbij.

Een van de variabelen die daar een rol in zou kunnen spelen is welke vakken er worden aangeboden. Misschien weet je al dat je een bepaalde richting op wilt, of wellicht wil je juist een spannend en afwisselend vakkenpakket kiezen in je tussenjaar. Om te kijken welke vakken er worden aangeboden is het handig om op zoek te gaan naar de 'catalogue' van de school. Elk jaar publiceert elke universiteit een groot boek (ondertussen is het een dikke PDF geworden) waarin alle vakken beschreven staan die dat jaar worden gegeven. Kijk dit document eens door en streep aan welke vakken je leuk lijken. Het is een mooie strategie om te onderzoeken bij welke instelling je een goed gevoel krijgt!

Wanneer je de catalogue aan het bekijken bent kun je op een aantal zaken letten. Ten eerste heeft elk vak hoogstwaarschijnlijk een eigen "code" van drie of vier letters en drie cijfers. Als we 'psychology' even als voorbeeld gebruiken zal het eerste vak onder het psychologie-departement waarschijnlijk PSYC-101 zijn, en volledig iets als 'intro to psychology' heten. De vakken met 100-nummers zijn over het algemeen introductie-vakken die voornamelijk worden gekozen door eerstejaars. Voor deze vakken heb je over het algemeen geen 'prerequisites' nodig: vakken die je eerst moet hebben afgerond voordat je je mag inschrijven voor een geavanceerder onderdeel.

Wanneer je naar de hogere codes gaat kijken (bijv. PSYC-208: adolescent psychology) kan het zijn dat je officieel eerst PSYC-101 moet hebben afgerond voordat je toegang krijgt tot een 200 of 300 level-course. Dit is een vuistregel, maar over het algemeen zijn scholen iets flexibeler ten opzichte van internationale studenten die niet hun gehele diploma halen aan de Amerikaanse universiteit. Misschien kun je je dus in eerste instantie niet voor zo'n 'high-level course' inschrijven, maar wees niet getreurd! Als je je echt had verheugd op dit vak, kun je eigenlijk altijd in je eerste week van de universiteit proberen om dit vak handmatig toe te voegen. Het is dan altijd verstandig om de professor van tevoren een mailtje te sturen en langs te gaan bij het eerste college. Professoren vinden het over het algemeen alleen maar leuk dat je enthousiast bent, en als het even kan laten ze je toe. Soms moet je je in eerste instantie dus even inschrijven voor een tweede of derde keus vak, maar negen van de tien keer komt het tijdens de eerste week op zijn pootjes terecht. Deze 'syllabus-week' staat erom bekend dat erg veel studenten nog enorm wisselen met hun vakkenkeuzen. Bedenk echter wel goed of je een advanced course wel denkt aan te kunnen en onthoud: hoe hoger het nummer, des te moeilijker het vak!

Het leuke van een tussenjaar in Amerika is dat je erg vrij bent in de vakkenkeuze. Wanneer je voor een volledige studie kiest moet je aan bepaalde eisen voldoen en moet je natuurlijk een 'major' kiezen waar je het grootste deel van je vakken over volgt. Bij één of meerdere semesters abroad kun je jouw vakkenpakket echter zo gevarieerd maken als je maar wilt: je kunt een combinatie maken van economie, psychologie, filosofie en pottenbakken, maar je kunt ook vol voor de biologie gaan als dat een strategie is die beter bij je past! Denk van tevoren goed na over hoe je dit aan wil pakken; een goede voorbereiding kan enorm helpen. Bijt je echter niet vast in een aantal vakken die opvallen in de catalogue: elk schooljaar worden er weer andere vakken aangeboden en er is geen garantie dat de vakken die in de catalogue van dit jaar staan óók volgend jaar worden gedoceerd..

Wil je graag de catalogus van een bepaalde school maar kun je hem niet vinden? Neem gerust contact met ons op en wij wijzen je de weg.

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z