Studeren - Accommodatie

Accommodatie: de basis voor een onvergetelijk verblijf

Je accommodatie is van groot belang voor het succes van je tijd in het buitenland. Als je accommodatie naar wens is, voel je je meer op je gemak en zal je je studie met meer succes doorlopen. Op veel locaties waar onze partnercolleges en -universiteiten zich bevinden, kunnen wij je helpen met het vinden van geschikte accommodatie en deze ook voor je reserveren. De mogelijkheden verschillen per locatie.

Residentie

Sommige van onze partner-colleges en -universiteiten bieden on-campus accommodatie aan voor internationale studenten. In andere gevallen kunnen wij vaak studentenaccommodatie voor je regelen buiten de campus. In beide gevallen is dat vaak een residentie met enkele honderden studenten. De voorzieningen deel je vaak met anderen. Soms is er een kantine of studentenrestaurant aanwezig. Hierdoor zal je ook veel contact met medestudenten hebben.

Appartement of studentenhuis

Afhankelijk van de locatie bieden wij gedeelde studentenappartementen of studentenhuizen aan, of een eigen appartement of studio. In een gedeeld studentenappartement heb je veel contact met je medestudenten uit andere landen. De inrichting van het appartement is meestal eenvoudig en je deelt de keuken en badkamer met je medebewoners. Volledige zelfstandigheid heb je wanneer je een eigen appartement of studio boekt, alleen of samen met je medereizigers. Hier heb je vaak meer comfort dan in een gedeeld appartement.

Gastgezin

Op enkele studielocaties bieden wij ook accommodatie bij zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen aan. Zo leer je de mensen, hun leefwijze en de gewoonten van het land beter kennen. En ook is het een ideale oefensituatie om direct de taal in de praktijk te brengen. Het woord ‘gezin’ moet je in dit verband overigens niet al te letterlijk nemen: een gastgezin is niet in alle gevallen een gezin met opgroeiende kinderen, maar kan bijvoorbeeld ook een alleenstaande of een gastvrij ouder echtpaar zijn. Wanneer er meerdere studenten op één adres logeren, zullen deze zoveel mogelijk van verschillende nationaliteiten zijn. Natuurlijk vraagt deze vorm van accommodatie zowel van het gastgezin als van de student enige aanpassing; het gezinsleven gaat gewoon door en de (eet)gewoonten zullen soms anders zijn dan thuis. Je zult je echter snel thuis voelen bij je gastgezin. Je krijgt een huissleutel zodat je kunt gaan en staan waar je wilt. Onze ervaring is dat een verblijf bij een gastgezin vrijwel altijd bijdraagt tot een onvergetelijke tijd in het buitenland.

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z