Juniors - Reis en aankomst

Reis, paspoort, transfers en aankomst ter plaatse

Hoe kom ik ter plaatse?

Ook deelnemers aan ons juniors programma reizen bij ons alleen, of met vrienden als ze samen hebben geboekt. Dit heeft een belangrijke reden:
bij een taalreis is het van belang dat je in een internationale omgeving terechtkomt, samen met leeftijdsgenoten uit allerlei landen. Alleen dán is de kans het grootst dat ook buiten de lessen de doeltaal wordt gesproken. Wanneer je met een grote groep Nederlandstaligen op pad zou gaan wordt het nut van een taalreis grotendeels teniet gedaan!

Vanwege de gewenste nationaliteitenmix ter plaatse zou persoonlijke begeleiding door ons tijdens de reis niet rendabel zijn en zou het de programmaprijs aanzienlijk verhogen.

Het vervoer wordt dan ook veelal individueel georganiseerd. Wij hebben wij hiermee veel ervaring en goede oplossingen voor een veilige reis, ook voor de jongere deelnemers.

Vaak brengen ouders hun kinderen zelf naar de luchthaven in eigen land. En op de luchthaven van aankomst staan je afhalers je dan alweer bij de douane op te wachten. Een dergelijke ‘transfer’ is bij onze jongerenprogramma’s vaak inbegrepen, en kan anders altijd worden bijgeboekt. Houd er rekening mee dat transfers meestal op vaste tijden plaatsvinden.

Informatie over hoe je je afhalers kunt herkennen, noodnummers en – als je daarvoor kiest – hoe je op eigen houtje op je plaats van bestemming komt, krijg je van ons bij je bevestigingsdocumenten. Verder kunnen we altijd kijken of je met anderen kunt samenreizen, of je kunt je natuurlijk ook samen met een of meer anderen inschrijven. Of, misschien willen je ouders wel in de buurt gaan vakantievieren.

‘Unaccompanied Minor’ (UM) service

Voor de jongsten kunnen we zelfs regelen dat ze van ‘hand tot hand’ op de plaats van bestemming komen; bijvoorbeeld door assistentie van een stewardess. Sommige airlines bieden hiertoe tegen betaling een zogenaamde UM-service aan. Wanneer daarnaast via ons een transfer ter plaatse geboekt is, geldt er een toeslag voor de transfer vanwege extra wachttijden en een persoonlijke service. Deze toeslag verschilt per school en is ook afhankelijk van tijden en luchthaven.

Reis

Graag boeken we je vlucht voor je. Omdat wij samenwerken met enkele grote reisorganisaties, ben je verzekerd van een breed aanbod, goede informatie en aantrekkelijke prijzen. Voor het regelen van de vliegreis rekenen wij reserveringskosten.

Natuurlijk mag je ook zelf je vervoer regelen. Wacht dan wel met het vastleggen van je vlucht totdat je onze schriftelijke boekingsbevestiging (factuur) hebt ontvangen, zodat je zeker weet dat alles geboekt kan worden zoals je wilt. En let erop dat vluchten, transfers en accommodatie op elkaar aansluiten. Vluchten van sommige ‘low cost’ maatschappijen zijn alleen rechtstreeks bij de maatschappij zelf te boeken. Als je zelf een vlucht boekt maar via ons een transfer geboekt hebt, zorg dan dat je tijdig je vluchtgegevens aan ons doorgeeft.

Transfers

Je kunt voor de heen- en/of terugreis een transfer boeken. Je wordt dan van het vliegveld of station afgehaald door iemand van de school, die je vervolgens naar je accommodatie brengt (of vice versa). Meestal zijn hieraan extra kosten verbonden, bij enkele (jongeren)programma’s zijn transfers inbegrepen.

Houd er rekening mee bij het boeken van je vlucht dat transfers soms tussen vaste uren of van/naar bepaalde luchthavens plaatsvinden. Deze verschillen per school en kunnen bij ons opgevraagd worden. Transfers op andere tijden of van/naar andere luchthavens zijn dan vaak wel mogelijk maar tegen een hoger tarief.

Paspoort, visum en inentingen

Voor veel Europese landen is een geldige identiteitskaart voldoende. Voor alle andere landen heb je een geldig paspoort nodig, soms aangevuld met een visum – zeker bij een langer verblijf. Voor informatie hierover kan je bij ons of de betreffende ambassade of consulaat terecht. Als onderdeel van onze service zorgen wij ervoor dat je zo spoedig mogelijk de papieren krijgt die je nodig hebt bij je visumaanvraag. Houd er rekening mee dat een visumaanvraag soms weken in beslag kan nemen. Het is raadzaam om je vlucht pas te boeken nadat je je visum hebt ontvangen.

Voor onze meer exotische bestemmingen kan het zijn dat je inentingen nodig hebt. Je plaatselijke GGD kan je hierover informeren. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om te beschikken over de juiste en geldige reisdocumenten.

Dag en tijd van aankomst bij je accommodatie

De aankomst bij je accommodatie is bij taalcursussen meestal op de dag voor cursusaanvang, in de middag of vroege avond. Wanneer dat niet mogelijk is, neem dan contact met ons op.

Meestal is aankomst ’s avonds laat of in de vroege ochtend niet mogelijk en dien je in zo’n geval zelf voor accommodatie voor de eerste nacht te zorgen. De tijden verschillen echter per school en accommodatie.

Als je een transfer geboekt hebt, word je afgehaald van luchthaven of station.

Borg

Behalve bij gastgezin-accommodatie, dient bij aankomst veelal een waarborgsom van circa € 100 - 400 te worden voldaan in plaatselijke valuta. Wanneer geen schade is aangericht, de inboedel compleet is en er geen extra schoonmaakkosten gemaakt dienen te worden, krijg je dit bedrag terug op je laatste dag. Houd zelf ook in de gaten dat je het tijdig terugkrijgt. In enkele gevallen kan de borg worden ingehouden ingeval van annulering.

Kosten voor eindschoonmaak en toeristenbelasting zijn meestal inbegrepen in de prijs; in enkele gevallen dienen deze echter ter plaatse te worden voldaan.

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z