Santa Barbara City College

Informatie & prijzen

Studeren aan Santa Barbara City College

De prachtige in mediterrane stijl gebouwde campus van Santa Barbara City College ligt op een heuvel met uitzicht over de Stille Oceaan, niet ver van het centrum van Santa Barbara. Er studeren ruim 17.000 studenten aan SBCC. Hiervan is ongeveer 10% internationaal. In de stad bevindt zich ook de University of California Santa Barbara. Dit maakt Santa Barbara een echte studentenstad. Santa Barbara bevindt zich op ongeveer 2 uur rijden ten noordwesten van Los Angeles.

Deze school is perfect voor:

 • Uitstekend College voor een geweldig tussenjaar/oriëntatiejaar of hele studie in zonnig Zuid-Californië
 • Woon met anderen in een studentenhuis of studentenresidentie
 • Diverse malen tot #1 College in de USA gekozen
 • Behaal hier in 2 jaar je Associate Degree, en stroom door in 3e jaar van een University. Na VWO, Havo én VMBO!
 • Bruisende studentenstad met College en een University, en woonplaats van veel celebrities, niet ver van L.A.
 • Een van de prachtigste campussen ter wereld, direct bij het strand


School, Santa Barbara City College
Sport, Santa Barbara City College
logo, Santa Barbara City College

Facts & figures Santa Barbara City College

 • Opgericht: 1909
 • Plaats: Santa Barbara, Californië
 • Inwoners: 92.000 (stad), 450.000 (regio)
 • Studenten: 17.000
 • Internationale studenten: 1.300
 • Opleidingen: Tussenjaar, Minor, Certificate en Associate Degree programma’s
 • Dichtstbijzijnde grote stad: Los Angeles
 • Website: Santa Barbara City College + studies/vakken

Waarom studeren aan Santa Barbara City College?

Santa Barbara is een aantrekkelijke plaats om zowel te studeren als te wonen. Er wordt door goede docenten lesgegeven in kleine klassen. Ook heb je als student aan Santa Barbara City College keuze uit een groot aantal studentenverenigingen en clubs waarbij je je kunt aansluiten. SBCC ziet diversiteit en betaalbaarheid als twee van haar belangrijkste pilaren, en hierdoor vind je een grote verscheidenheid aan studierichtingen en programma’s tegen een aantrekkelijke prijs.

Andere voordelen van studeren aan Santa Barbara City College:

 • Het hele jaar door veel zon met een gemiddelde temperatuur van 20⁰ C
 • De campus van SBCC ligt bijna direct aan het strand
 • SBCC is diverse malen verkozen tot #1 Community College van de VS
 • Perfecte locatie en een gunstige ligging ten opzichte van Los Angeles
 • Sterk International Student support programma

Santa Barbara City College
SBCC
Santa Barbara City College

Studeren in Santa Barbara, aan Santa Barbara City College

Door de gelijkenis met de mediterrane kust wordt Santa Barbara vaak de ‘Rivièra van Amerika’ genoemd. Het is een welvarende stad met een grote populatie van zowel studenten als beroemdheden. Het centrum kent prachtige architectuur in Spaanse koloniale stijl en een aantal hoog aangeschreven culturele instellingen. Ook kent Santa Barbara een groot aantal attracties en bezienswaardigheden, en kan je er goed winkelen en uitgaan. In Santa Barbara zijn ook verschillende musea te vinden waaronder het Museum of Art, Historical Museum, en Museum of Natural History. Op korte afstand van het college bevindt een mooi en populair zandstand, Hendry’s Beach, waar de locals veel tijd doorbrengen met zwemmen, zonnen en surfen. Hier kan je genieten van de mooiste zonsondergangen.

Andere bezienswaardigheden in Santa Barbara:

 • Reagan Ranch Center
 • Santa Barbara Botanical Gardens
 • Santa Barbara County Courthouse
 • El Presidio de Santa Barbara State Historic Park
 • Mission Santa Barbara

Ervaringen Santa Barbara City College

Wat een goede begeleiding van Interlanguage Study Abroad! Onze zoon studeert sinds afgelopen augustus in Santa Barbara en heeft het daar fantastisch naar zijn zin! Hij heeft ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen en school vindt hij leuk en interessant! Hij zou voor een semester gaan, maar gaat nu verder studeren in Santa Barbara! In een persoonlijk gesprek vraagt Interlanguage echt wat je zoekt en wilt bereiken met, in dit geval, een tussenjaar.
Interlanguage geeft zeer deskundig advies en weten met ruim 35 jaar ervaring precies welke stad, college en housing het beste bij je past. Ze hebben ook persoonlijk contact met alle contactpersonen van de colleges en de universiteiten en de mensen van de housings, zodat ze precies weten waar je terecht komt, echt klasse! Ze kennen ook alle studenten die overal zitten en met veel hebben zij nog steeds contact. Voordat mijn zoon naar Santa Barbara ging, is er door Interlanguage een bijeenkomst georganiseerd. Dat was zo leuk, dat onze zoon al in een appgroep zat met andere studenten en hierdoor al andere studenten kende in Santa Barbara!
Door de persoonlijke benadering en de persoonlijke contacten is het voor mij als ouder ook een heel fijn gevoel dat er eigenlijk al heel veel mensen zijn die onze zoon kunnen helpen als er iets is. Alles is zo goed door Interlanguage geregeld, dat ik iedereen Interlanguage Study Abroad kan aanraden voor een tussenjaar / studie / high school / taalreis!! Echt heel fijn!

Linda, moeder van een van onze studenten op Santa Barbara City College

Mijn avontuur in Santa Barbara was geweldig! Dankzij Interlanguage is het mij gelukt om me aan te melden, een kamer te vinden en mijn visum te regelen. Ik woonde in een huis met allemaal studenten, dicht bij de campus en bij het centrum van SantaBarbara, ideaal! Dankzij de vele feestjes en de lessen op school leer je veel nieuwe mensen kennen, Amerikanen maar ook veel andere internationale studenten zoals jij! Het weer is ook heerlijk in Santa Barbara, ik hoefde maar vijf minuten te fietsen en toen was ik al bij het strand! Ik raad het iedereen aan om een tijdje in het buitenland te wonen en te studeren. Je leert niet alleen nieuwe mensen kennen, maar je wordt ook zelfstandiger. Het is een ervaring die je nooit meer gaat vergeten!

Madelijn, 18 jaar, Santa Barbara City College

Toen ik aankwam in Santa Barbara was het best wel vreemd, ik stond daar voor mijn nieuwe appartement en ik wist dat ik hier de komende zes maanden zou gaan wonen. Ik was ook pas 17 dus het was best wel spannend. Waar ik woonde was een appartementencomplex met ongeveer 25 andere mensen. Een mix van Amerikanen, Zweden, Duitsers, Fransen, Japanners en nog meer. Iedereen is daar gekomen om een avontuur te beleven en nieuwe vrienden te maken, dus het is ook heel makkelijk om vrienden te maken. Je doet alle leuke dingen die er te doen zijn met z'n allen omdat iedereen dat alleen maar gezellig vindt. Ik heb na terugkomst deze zomer ook met 7 mensen uit Europa van mijn vriendengroep van daar afgesproken om naar Walibi te gaan.

Doe het gewoon, je gaat er echt geen spijt van krijgen. Kies een college dat lekker ver weg is en ga in je eentje, er zal echt een hele nieuwe wereld voor je open gaan. Je houdt er zoveel mooie herinneringen en goede vrienden aan over, ik zou het zo allemaal nog een keer doen.

Dennis, 17 jaar, Santa Barbara City College

Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb, het was het jaar van mijn leven! Ik ben naar California gevlogen met een meisje dat ik ontmoet had via Interlanguage en dat was hartstikke gezellig, wij zijn het hele jaar als familie voor elkaar geweest. In mijn accommodatie deelde ik een slaapkamer met twee meisjes uit California, zij zijn mijn aller beste vrienden geworden. Ik had verwacht dat een slaapkamer delen moeilijk zou zijn, omdat je niet zoveel privacy heb, maar eigenlijk was het juist altijd super gezellig! Ook probeerde ik alles uit mijn jaar te halen door aan elke activiteit die georganiseerd werd mee te doen. Zo heb ik heel veel van mijn goede vrienden ontmoet en veel leuke dingen gedaan zoals hikes, beaches parties, een drag queen show, Universal Studios horror nights, een pumpkin patch, skiën in Big Bear, een baseball game en ik ben 2x naar Disney geweest. Ook was het heel speciaal om echte Amerikaanse holidays mee te maken, zoals Thanksgiving, Halloween en de Elections natuurlijk. Je Amerikaanse vrienden zullen je misschien ook uitnodigen om met hun mee te gaan naar hun huis en dat zou ik zeker doen zodat je kan zien hoe zij leven. Ook is het erg leuk om in de vakanties zelf te reizen, zo ben in bijvoorbeeld naar Mexico, San Francisco en San Diego geweest.

Jennifer, 18 jaar, Santa Barbara City College

Studeren in Amerika met Interlanguage is kort gezegd de beste keuze uit mijn leven geweest. Ik heb hier zó veel geweldige mensen ontmoet en dingen meegemaakt. In de 2 jaar dat ik hier nu woon, heb ik ervaringen gehad waar ik nooit van had durven dromen en ben ik als persoon enorm gegroeid.

Ik moet eerlijk toegeven, ik heb voor SBCC gekozen vanwege de palmbomen en het warme weer. Ik wist niet waar ik naar toe wilde en het maakte me ook allemaal niet zo veel uit. Achteraf gezien was Santa Barbara de perfecte plek voor mij en heb ik de tijd van mijn leven gehad, deze ervaring heeft me zoveel positiefs gebracht en ik ben zó blij dat ik deze school heb gekozen. Van de ongelooflijk mooie locatie tot de behulpzaamheid van iedereen op school, durf ik iedereen SBCC aan te raden.

Ik kan met zekerheid zeggen dat als ik straks oud ben dat ik met een grote glimlach terug zal denken aan deze tijd en dat heb ik allemaal te danken aan Interlanguage Study Abroad :)

Melissa, 20 jaar (startte op haar 18e), Santa Barbara City College - Associate Degree

In dit jaar heb ik meer geleerd en gedaan dan ik ooit had durven dromen. Ik heb grenzen verlegd, mezelf tegengekomen, supermooie mensen ontmoet en veel mooie dingen gezien en ervaren. Het was een bijzonder jaar voor mij waarin ik een fundament voor de toekomst hebt gelegd. Naast het studeren op het college waar ik veel geleerd heb en mijn engels verbeterd, heb ik daarnaast ook vrienden voor het leven gemaakt. Ik heb ook gereisd door California wat ontzettend gaaf was. Dit jaar was heel bijzonder voor mij!

Stella, 18 jaar, Santa Barbara City College

In Santa Barbara, CA, USA heb ik echt de tijd van mijn leven gehad. Hele mooie dingen mee mogen maken. De prachtige natuur van California en steden als LA en San Francisco is er altijd iets te doen. Ik heb geen weekend stil gezeten door activiteiten variërend van feestjes tot nature hikes. School was elke dag een feestje met de campus op 2 minuten lopen van de zee en meer dan 3000 vakken waar je uit kunt kiezen! Ik heb geweldige vriendschappen aan het avontuur overgehouden en zou geen moment twijfelen om het nog een keer te doen.

Charlotte, 22 jaar, Santa Barbara City College

Santa Barbara City College
SBCC, studenten
Santa Barbara City College

Wat kan ik studeren aan Santa Barbara City College

Santa Barbara City College biedt Tussenjaar / -semester, Summer Course, Minor, Certificate en Associate Degree programma’s aan in vele studierichtingen.

Er worden studies aangeboden in de volgende vakgebieden:

 • Agriculture, Nature & Environment
 • Applied Sciences & Professions
 • Arts & Design
 • Business & Management
 • Computer Science & IT
 • Education & Training
 • Engineering
 • Health
 • Hospitality & Tourism
 • Humanities & Social Sciences
 • Law
 • Media & Communication
 • Music
 • Natural Science & Mathematics
 • Performing Arts
 • Sport & Kinesiology

Tussenjaar / -semester:

Kies en combineer vakken van alle aangeboden studies! Elk semester opnieuw, dus 2x per schooljaar, kan je nieuwe vakken kiezen - of voortbouwen op eerdere vakken. Zo creëer je je geheel persoonlijke tussenjaar, en kan je uitproberen of studeren wat jij zelf wilt!

SBCC
SBCC
Santa Barbara City College

Toelatingseisen

 • Engels: score van minimaal TOEFL 60 (IBT), 160 (CBT), 450 (PBT), IELTS 5,5, Cambridge B2 (scale 160-180), Duolingo 90 of gelijkwaardig
 • Opleiding: redelijke schoolcijfers hebben behaald
 • Minimum leeftijd: 17 jaar

Daarnaast kunnen er aanvullende toelatingseisen gelden. Wij zullen je graag hierover informeren.

Huisvesting in Santa Barbara

Als je gaat studeren aan Santa Barbara City College kunnen we je helpen met de volgende huisvesting:

 • Off-campus accommodatie
 • Gastgezin

Aanmelden voor Santa Barbara City College

Santa Barbara City College hanteert 2 semesters gedurende het academische jaar. Ook is het mogelijk op dit college een Summer Course te volgen. De data zijn als volgt:

 • Fall semester: augustus - december. Aanmeldingsdeadline is juni
 • Spring semester: januari - mei. Aanmeldingsdeadline is oktober
 • Summer Course: mei - augustus. Aanmeldingsdeadline is februari

De aanmeldingsdeadlines zijn de uiterste data waarop je aanmelding voor Santa Barbara City College inclusief alle benodigde documenten volledig afgerond dient te zijn. Wij raden altijd aan om ruim op tijd te beginnen met je aanmelding, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Houd er ook rekening mee dat de aanvraag van een studentenvisum de nodige tijd kan kosten. Informeer bij ons naar de exacte data voor het programma van je keuze.

Interlanguage Study Abroad helpt je GRATIS met je aanmelding voor Santa Barbara City College. We informeren je en staan je graag terzijde bij het op de juiste wijze completeren van alle benodigde documenten zodat je een zo groot mogelijke kans hebt om geaccepteerd te worden. Ook kunnen wij je helpen bij alle overige zaken zoals huisvesting, visum, verzekeringen en vlucht. Wij raden altijd aan om ruim op tijd te beginnen met je aanmelding, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Interesse?

Informatie & prijzen

Alle opleidingen of cursussen op deze school:

Alle accommodaties voor deze school:

Gastgezin, halfpension, 1-/2-pk

 • Lees meer

  Kies voor een gastgezin en dompel je onder in de Amerikaanse cultuur en gewoonten. Je verblijft in een éénpersoonskamer op basis van 7 keer ontbijt en 5 keer een warme maaltijd per week. De gastgezinnen wonen binnen een straal van circa 15 kilometer rond het centrum van Santa Barbara.

  Minimum leeftijd 17 jaar

  Indicatie kosten (prijspeil huidig studiejaar):
  • Semester: USD 6.425 (2-pk) of USD 7.325 (1-pk)
  • Studiejaar: USD 13.425 (2-pk) of USD 15.325 (1-pk)

  Informatie onder voorbehoud van uitzonderingen en wijzigingen

Studentenhuis, logies, 1-/meer-pk

 • Lees meer

  Santa Barbara City College heeft geen eigen accommodatie op het campusterrein. Wij bieden je echter een ruime keus aan gezellige studentenhuizen in de stad. Zo woon je tussen de studenten en maak je tegelijk het Amerikaanse leven mee.
  Er zijn diverse studentenhuizen met verschillende mate van comfort. Sommige huizen op loopafstand en andere huizen op circa half uur reisafstand van het college. Alhoewel de kamers en faciliteiten per huis verschillen, heb je vaak de keuze uit een 1-, 2- of 3-persoonskamer met gedeelde badkamer. De huizen zijn volledig gemeubileerd en beschikken over een gedeelde keuken en woonkamer.

  Minimum leeftijd 17 jaar

  Indicatie kosten (prijspeil huidig studiejaar): afhankelijk van de kamer die je kiest:
   
  Semester:
  • 3-persoonskamer: USD 6.203
  • 2-persoonskamer: USD 4.980 tot USD 6.890
  • 1-persoonskamer: USD 6.980 tot USD 9.200

  Studiejaar:

  • 3-persoonskamer: USD 12.115
  • 2-persoonskamer: USD 9.580 tot USD 13.490
  • 1-persoonskamer: USD 13.580 tot USD 18.275

  Informatie onder voorbehoud van uitzonderingen en wijzigingen

Studentenresidentie, halfpension, 1-/meer-pk

 • Lees meer

  De studentenresidentie ligt in de populaire studentenwijk Isla Vista (IV) met uitstekende faciliteiten en met een ‘meal plan’ van 10 maaltijden/week inclusief. Het is mogelijk extra maaltijden bij te boeken. Maaltijden worden ter plekke bereid, en met vele opties inclusief dieetwensen. In de residentie wonen studenten van SBCC, zowel Amerikaanse als internationale studenten. 

  De residentie ligt direct naast de campus van University of California Santa Barbara, en op circa 20 minuten reistijd met de gratis bus naar SBCC. Loop naar het strand op 6 blokken afstand, ontmoet en maak vrienden in IV of blijf thuis en geniet van het verwarmde zwembad, de recreatieruimte, residentie café, fitness center, movie theater of de 24-uurs stille studieruimte. Je woont in een 3-bedroom/2-bathroom appartement met gedeelde woonkamer met big screen TV. 

  Deze locatie staat bekend als een geweldige plek om medestudenten te ontmoeten. Er worden ook geregeld activiteiten georganiseerd. 

  Minimum leeftijd 17 jaar

  Indicatie kosten (prijspeil huidig studiejaar):
   
  Fall Semester (najaar):
  • 4-persoonskamer: USD 9.215 incl. 10 maaltijden/week
  • 3-persoonskamer: USD 10.640 incl. 10 maaltijden/week 
  • 2-persoonskamer: USD 11.567 incl. 10 maaltijden/week 
  • 1-persoonskamer: USD 13.775 incl. 10 maaltijden/week 

  Spring Semester (voorjaar):

  • 4-persoonskamer: USD 7.725 incl. 10 maaltijden/week
  • 3-persoonskamer: USD 8.913 incl. 10 maaltijden/week 
  • 2-persoonskamer: USD 9.685 incl. 10 maaltijden/week 
  • 1-persoonskamer: USD 11.525 incl. 10 maaltijden/week 

  Studiejaar:

  • 4-persoonskamer: USD 15.175 incl. 10 maaltijden/week
  • 3-persoonskamer: USD 17.550 incl. 10 maaltijden/week 
  • 2-persoonskamer: USD 19.095 incl. 10 maaltijden/week
  • 1-persoonskamer: USD 22.775 incl. 10 maaltijden/week 

  Ook minder of meer maaltijden zijn mogelijk.

  Informatie onder voorbehoud van uitzonderingen en wijzigingen

 • 35 jaar ervaring
 • 100% Nederlandse organisatie
 • Onafhankelijk dus objectief
 • Persoonlijke benadering
 • Maatwerk, zakelijk of privé
 • Studies en taalreizen wereldwijd
 • Kwaliteit gegarandeerd
 • Complete service van A tot Z