Studeren - Reis en documenten

Reis en documenten

Heb je de studie gevonden die bij je past? Dan is het goed om te weten dat je bij ons ook terecht kunt voor het boeken van je reis, het regelen van je documenten én je verzekeringen.

Reis

Graag boeken we je vlucht voor je. Omdat wij samenwerken met enkele grote reisorganisaties, ben je verzekerd van een breed aanbod, goede informatie en aantrekkelijke prijzen. Voor het regelen van de vliegreis rekenen wij reserveringskosten.

Natuurlijk mag je ook zelf je vervoer regelen. Wacht dan wel met het vastleggen van je vlucht totdat je onze schriftelijke boekingsbevestiging of factuur hebt ontvangen, zodat je zeker weet dat alles geboekt kan worden zoals je wilt. En let erop dat vluchten, transfers en accommodatie op elkaar aansluiten. Vluchten van sommige ‘low cost’ maatschappijen zijn alleen rechtstreeks bij de maatschappij zelf te boeken. Als je zelf een vlucht boekt maar via ons een transfer geboekt hebt, zorg dan dat je tijdig je vluchtgegevens aan ons doorgeeft.

Transfers

Bij sommige colleges en universiteiten kunnen wij voor de heen- en/of terugreis een transfer voor je regelen. Je wordt dan van het vliegveld of station afgehaald door iemand van de school, die je vervolgens naar je accommodatie brengt (of vice versa). Meestal zijn hieraan extra kosten verbonden.

Houd er rekening mee bij het boeken van je vlucht dat transfers soms tussen vaste uren of van/naar bepaalde luchthavens plaatsvinden. Deze verschillen per school en kunnen bij ons opgevraagd worden. Transfers op andere tijden of van/naar andere luchthavens zijn dan vaak wel mogelijk maar tegen een hoger tarief.

Visum en inentingen

Als je als internationale student wilt gaan studeren in Amerika of Australië, dien je altijd in het bezit te zijn van een studentenvisum. In Canada heb je pas een visum nodig voor een verblijf vanaf 6 maanden. Voor Engeland hoeft geen visum aangevraagd te worden, maar dat kan veranderen. Reizende op een studentenvisum ben je verplicht om een fulltime studie te volgen. In Amerika betekent dit dat je minimaal 12 credits per semester/quarter dient te volgen, in Canada 9. In Australië houdt dit in dat je minimaal 3 vakken per semester moet volgen. In Amerika of Canada mag je op een studentenvisum tot maximaal 20 uur per week werken op de campus. In Australië mag je op een studentenvisum tot maximaal 20 uur per week overal werken. In Engeland zijn er hiervoor op dit moment geen restricties. We helpen je graag bij de aanvraag van jouw visum. De kosten voor de aanvraag van het visum alsmede de SEVIS-kosten USA (ca. € 510) zijn niet bij de prijs inbegrepen. Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor het op tijd hebben van een geldig visum.

Voor onze meer exotische bestemmingen kan het zijn dat je inentingen nodig hebt. Je plaatselijke GGD kan je hierover informeren. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om te beschikken over de juiste en geldige reisdocumenten.

Dag en tijd van aankomst bij je accommodatie

Als we accommodatie voor je hebben geregeld, dan krijg je van ons te horen wanneer je daar terecht kunt. Sommige scholen hebben voor studieaanvang een verplichte oriëntatieweek of -dagen voor nieuwe studenten. Hierdoor ligt je datum van aankomst tussen zo'n twee weken tot enkele dagen voorafgaand aan je studieaanvang. De aankomst bij je accommodatie is meestal in de middag of vroege avond. Wanneer dat niet mogelijk is, neem dan contact met ons op.

Meestal is aankomst ’s avonds laat of in de vroege ochtend niet mogelijk en dien je in zo’n geval zelf voor accommodatie voor de eerste nacht te zorgen. De tijden verschillen echter per school en accommodatie.

Als je een transfer geboekt hebt, word je afgehaald van luchthaven of station.

Borg

Behalve bij gastgezin-accommodatie, dient bij aankomst veelal een waarborgsom van circa € 100 - 400 te worden voldaan in plaatselijke valuta. Wanneer geen schade is aangericht, de inboedel compleet is en er geen extra schoonmaakkosten gemaakt dienen te worden, krijg je dit bedrag terug op je laatste dag. Houd zelf ook in de gaten dat je het tijdig terugkrijgt. In enkele gevallen kan de borg worden ingehouden ingeval van annulering.

Kosten voor eindschoonmaak en toeristenbelasting zijn meestal inbegrepen in de prijs; in enkele gevallen dienen deze echter ter plaatse te worden voldaan.

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z