Studeren - FAQ

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op de meeste gestelde vragen over studeren in het buitenland. Zit jouw vraag er niet tussen? Bel of mail ons dan met je vraag!

Hoe weet ik welke school ik moet kiezen?

Wij kunnen je daarbij helpen. Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden kijken wij samen met jou welke school of scholen het meest passend voor je zijn.

Moet ik me meteen voor een heel jaar of langer vastleggen?

Nee hoor, je meldt je voor een semester of trimester aan, afhankelijk van welk systeem de school hanteert. Vervolgens kan je je aanmelding telkens verlengen.

Betaal ik meteen voor een heel jaar?

Nee, je betalingen lopen ook per semester of trimester. Zo blijf je altijd flexibel!

Hoe vind ik een kamer?

Wij kunnen je op alle locaties helpen aan passende woonruimte in een dorm, studentenhuis of gastgezin. Ook je kamer kan je per semester of trimester betalen. Zorg wel dat je je heel tijdig bij ons aanmeldt, zodat je nog alle keus hebt!

Wanneer moet ik me aanmelden?

Meld je zo vroeg mogelijk bij ons aan, wacht vooral niet tot kort voor een deadline. Het hele proces bestaat uit verschillende stappen, die elk de nodige tijd vergen. Hoe eerder je je aanmeldt des te groter de kans dat overal met je wensen rekening gehouden kan worden.

Welke documenten moet ik aanleveren?

Dit verschilt per school. Wij informeren je daarover en helpen je door het hele proces heen.

Hoeveel zakgeld heb ik nodig?

In de USA/Canada zal je minimaal $250 per maand, in Engeland minimaal GBP 125, aan zakgeld nodig hebben. Aan het begin van elke periode heb je extra geld nodig voor boeken en materialen. Afhankelijk van inbegrepen maaltijden heb je ook daarvoor geld nodig.

Heb ik een auto nodig?

De meeste colleges en universiteiten zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zeker in en rondom de grote steden is het openbaar vervoer goed geregeld en heb je geen auto nodig. In Amerika of Canada kan een auto kan je wel veel vrijheid geven als je veel van de omgeving wilt zien. Je zou dan een tweedehands auto kunnen kopen en deze weer verkopen voor vertrek. Het is wel noodzakelijk om hiervoor een aparte autoverzekering af te sluiten.

Mag ik ook werken?

In de USA mag je max. 20 uur per week werken, mits de baan op de campus is en het geen Amerikaanse student verhindert dezelfde baan te nemen. Het is verboden om buiten de campus te werken.

Mag ik één semester volgen?

Ja, dat mag. Sommige studenten volgen één semester waarna ze weer naar huis gaan. Houd er wel rekening mee dat je voor het Fall semester meer keuze hebt uit vakken dan voor het Spring semester.

Moet ik bepaalde vakken volgen?

Als je een tussenjaar doet, verplichten sommige scholen je om Engels te volgen. De andere vakken kun je zelf kiezen. Colleges bieden vele mogelijkheden: de meeste studenten kiezen vakken die ze thuis niet kunnen volgen, zoals culturele en creatieve vakken of sporten.

Kan ik in de vakanties naar huis vliegen?

De meeste scholen in het buitenland hebben vakanties van twee tot zes weken tussen de semesters, en 1 à 2 weken Spring Break in het voorjaar. Het merendeel van de studenten gebruikt deze tijd om door Amerika te trekken of om met hun nieuwe Amerikaanse vrienden mee naar huis te gaan. Wij raden niet aan om naar Nederland te gaan. Uit ervaring weten we dat het erg moeilijk is voor studenten om voor de tweede keer afscheid te nemen van het thuisfront en ook om de draad in het buitenland weer op te pakken.

Kan ik in geval van problemen iemand van Interlanguage bellen?

Ja, je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen of mailen voor steun of advies. Wij proberen dan samen met onze partners in het buitenland een oplossing te vinden. Voor veel van onze studieprogramma’s is er in het land zelf tevens een gratis 24-uurs noodnummer.

Ieder College of University heeft ook een International Office, waar je altijd terecht kunt met vragen of problemen omtrent je studie of accommodatie.

Staat je vraag er niet tussen?

Bel of mail ons dan met je vraag of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek op ons kantoor in Rotterdam. Graag helpen we je op weg naar je tussenjaar, semester of hele studie in het buitenland!

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z