Chichester College

Informatie & prijzen

Studeren aan Chichester College

Chichester College is gevestigd in Chichester, een middelgrote stad in een prachtige heuvelachtige omgeving aan de zuidkust van Engeland en niet ver van Londen, Gatwick en Heathrow. Chichester is een karakteristieke, typisch Engelse stad met een kathedraal en een mooi centrum, en door de aanwezigheid van zowel een College als een University is het een echte studentenstad.

De kwaliteit van het onderwijs aan Chichester College is hoog. Er is een brede keuze aan studies en het college biedt een goede studiebegeleiding. Samen met het uitstekende International Centre en de gunstige ligging zijn dit de belangrijkste redenen dat wij dit college hebben geselecteerd uit het grote aanbod van colleges in Engeland. Er studeren 15.000 studenten aan Chichester College. Naast Britse studenten zijn dit ook ongeveer 3.000 internationale studenten uit meer dan 90 landen.Studeren aan Chichester College
Chichester College
Chichester College

Facts & figures Chichester College

 • Opgericht: 1964
 • Plaats: Chichester, Engeland
 • Inwoners: 120.000
 • Studenten: 15.000
 • Internationale studenten: 3.000
 • Opleidingen: Tussenjaar, Minor, Engels, A-levels en Vocational Courses
 • Dichtstbijzijnde grote stad: Brighton (230.000 inwoners), Portsmouth (238.000 inwoners)
 • Website: Chichester College + studies/vakken

Waarom studeren aan Chichester College?

Ga studeren aan Chichester College en je zult merken dat de school het belangrijk vindt dat elke student als een individu benaderd wordt. Elke student heeft zijn eigen wensen en behoeften met een eigen studietempo. Elke student wordt op zijn niveau Engels getest. Zo zijn ze er zeker van je op het goede niveau met je studie start. Verder krijgt elke student een eigen mentor die met regelmaat je voortgang met je bespreekt.

Als student kan je profiteren van de uitgebreide campus met vele voorzieningen. Zo vind je er moderne gebouwen, een ‘state of the art’ multimediacentrum, een grote bibliotheek en een talenpracticum. Ook zijn er professionele theater-, dans- en balletzalen die overdag worden gebruikt door de toneel-, musical- en dansstudenten en waar je geregeld ’s avonds kunt genieten van voorstellingen.

De enthousiaste medewerkers van het International Centre organiseren een groot aantal activiteiten zoals bezoeken aan theaters en concerten, ‘pubcrawls’, feesten, internationale avonden en sportevenementen. Daarnaast organiseren ze ook excursies naar plaatsen als Bath, Oxford, Cambridge en Londen. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om te sporten. In de avonden kan je ook nog allerlei cursussen volgen zoals webdesign, fotografie, kunst en vreemde talen.

Andere voordelen van studeren aan Chichester College:

 • Verschillende mogelijkheden voor on-campus accommodatie: een aparte residentie voor 16-17 jarigen en een residentie voor 18+.
 • Winnaar van de Beacon Award voor de service die het college biedt aan internationale studenten
 • Gunstige ligging ten opzichte van Londen en Brighton
 • Bekroond door Ofsted, the Office for Standards in Education, als buitengewoon goed college
 • Uitstekende persoonlijke begeleiding
 • Grote hoeveelheid on-campus faciliteiten als een gym, sportvelden, student lounges en verschillende restaurants
 • Mogelijkheid om het college vooraf te bezoeken. Graag maken wij een afspraak voor je, voor een kennismaking met gesprekken en rondleiding.

 • Ofsted ratings:
 • Chichester College heeft van Ofsted, het Britse Office for Standards in Education, bij de laatste inspectie in 2020 op alle negen categorieën de kwalificatie 'Outstanding' ontvangen:
  • Overall effectiveness - Outstanding
  • The quality of education - Outstanding
  • Behaviour and attitudes - Outstanding
  • Personal development - Outstanding
  • Leadership and management - Outstanding
  • Education programmes for young people - Outstanding
  • Adult learning programmes - Outstanding
  • Apprenticeships - Outstanding
  • Provision for students with high needs - Outstanding
 • Behalve Chichester College hebben alle andere Colleges van de groep ook 'Outstanding' behaald. Daarmee is het de enige Britse groep van Colleges die de hoogste rating in alle categorieën heeft.
 • Quality of Student Care: met betrekking tot de zorg voor en accommodatie van studenten heeft Chichester College 4x achtereen de Ofsted kwalificatie 'Outstanding' ontvangen. Een duidelijke geruststelling voor ouders!
studenten, Chichester College
studenten, Chichester College
Chichester College

Studeren in Chichester

Chichester is een historische Engelse ‘market town’ die een regionale functie vervult. Gelegen in het Engelse graafschap Sussex, dat bekend staat om haar natuurschoon en historie. Chichester is een echte studentenstad met behalve het college ook een universiteit. De stad ligt vlakbij een binnenzee met open verbinding naar zee, waardoor het gebied favoriet is bij watersporters. Dit gebied staat ook bekend als de Chichester Harbour. Ook de Solent en het eiland Wight liggen niet ver weg. Vanaf Chichester College ben je met de bus binnen 30 minuten op de stranden van West Wittering. Als je van de natuur houdt dan kan je genieten van het mooie South Downs National Park dat ten noorden van de stad ligt.

In de stad zijn veel bezienswaardigheden van historische waarde zoals Chichester Cathedral, Goodwood House en de Chichester City Walls. Het stadscentrum is slechts 5 minuten verwijderd van de campus van Chichester College en je vindt daar veel voorzieningen zoals winkels, bioscopen, theaters, een bowlingbaan, een sportcentrum, een zwembad en enkele kunstgalerijen.

In de nabijheid van Chichester zijn er genoeg grote steden te vinden die leuk zijn om te bezoeken tijdens je studie aan Chichester College. Zo is de havenstad Portsmouth met de trein in een halfuur te bereiken, de populaire badplaats Brighton binnen een uur en Londen in anderhalf uur.

Ervaringen Chichester College

De meeste mensen nemen een tussenjaar omdat ze twijfelen. Ik daarentegen wist precies wat ik wilde. Ik wist alleen niet waar, wanneer etc. Interlanguage heeft mij hierbij geholpen en ik ben ze ontzettend dankbaar. Chichester College is een geweldige plek om jezelf en een ander land te ontdekken. Een geweldig leuke stad dichtbij Londen en Brighton met leuke mensen, lekker eten, en de geweldige Engelse sfeer. Ik kan niet wachten om terug te gaan en ik had na drie dagen Nederland alweer heimwee.

Marieke, 17 jaar, Chichester College

---

Afgelopen jaar ben ik 9 maanden naar Engeland gegaan om mijn Engels te verbeteren aan Chichester College. Ik zou niet kunnen vertellen wat er elke dag is gebeurt omdat ik gewoon veel dingen heb meegemaakt, wel weet ik nog dat ik niet zo vaak bang ben geweest als op de zaterdag dat ik aankwam daar, op een nieuwe plek en bijna niemand die Nederlands sprak. Uiteindelijk ben ik gewoon naar beneden gegaan, ik verbleef in Woodlands Halls of Residence, en ben maar op mensen afgestapt in de hoop dat ze wilden praten. En dat wilden ze! In de dagen daarna leerde ik veel mensen kennen en toen ik op maandag naar mijn eerste les ging (ik kwam op zaterdag aan) leerde ik nog een paar Nederlanders en anderen kennen wat heel fijn was, zij zijn uiteindelijk ook hele goede vrienden van mij geworden. Al met al was het gewoon een geweldig jaar. Het afscheid nemen van iedereen was wel lastig omdat je eigenlijk wel weet dat je sommigen gewoon nooit meer gaat zien. Verder zou ik het aan iedereen aanraden om een tussenjaar te nemen, het is moeilijk om te zeggen wat er nou het leukste was aan mijn jaar in Chichester, maar eigenlijk was het gewoon 9 maanden durende vakantie met Engelse lessen erbij.

Pam, 17 jaar, Chichester College

---

Zomer 2020:

Van High School jaar Amerika naar Chichester College in Engeland

Ze had alle voorbereidingen getroffen: koffer gepakt, afscheid genomen van familie en vrienden, foto’s ingepakt, kadootjes voor de gastfamilie gekocht en helemaal klaar voor vertrek. Wat verheugde Laurèl zich op haar High School jaar in Amerika en wat was de teleurstelling immens toen op het laatste moment het toch niet bleek door te kunnen gaan door Corona.

Wat nu? Een heel jaar in een paar weken omgooien vond ik voor een 16-jarige puber nogal radicaal. Maar toch, na de eerste schok en een aantal telefoontjes met Interlanguage werd al snel duidelijk dat ze al het mogelijke deden om ons in deze situatie te ondersteunen. En dus: kind getroost, een beetje vakantie gevierd en intussen vol goede moed op zoek naar iets anders. En dat ”iets anders” werd binnen een goede week gevonden en georganiseerd.

Oké, het was nog steeds niet Amerika, maar Laurèl kon wel naar Engeland. Daar werden Nederlandse studenten op het Chichester College toegelaten. Ze heeft er vanaf de eerste dag een schitterende tijd gehad. Het College was goed, ze heeft heel veel andere leeftijdsgenoten vanuit allerlei landen leren kennen en een enorm lieve gastfamilie getroffen.

Doordat er daar ook strenge maatregelen heersten om Corona het hoofd te bieden, werd het sociale leven beperkt. Maar omdat Laurèl het thuis heel leuk had met haar gastfamilie kon ze met hen en een paar vriendinnen toch veel ondernemen.

Op school ging ze veel naar de sportschool en als het kon werden er uitstapjes gemaakt. Als ouders hebben we ons geen enkele keer zorgen gemaakt. Als er vragen waren, werden die steeds door Interlanguage beantwoord. Ook werd van tijd tot tijd contact op genomen om te informeren hoe het ging met haar. Uiteindelijk is het voor Laurèl een geweldige ervaring geweest en zal ze, zodra het kan, haar Amerikajaar op een andere manier bij Interlanguage, organiseren.

Hartelijk dank voor jullie persoonlijke begeleiding en goede organisatie.

Met hartelijke groeten,

Marieke, moeder van Laurèl

Wat kan ik studeren aan Chichester College?

Aan Chichester College kun je terecht voor Tussenjaar, Minor, A-levels en Vocational Courses, alsook voor taalcursussen Engels.

Er worden studies aangeboden in de volgende vakgebieden:

 • Agriculture, Nature & Environment
 • Applied Sciences & Professions
 • Arts & Design
 • Aviation & Aeronautical Science
 • Business & Management
 • Computer Science & IT
 • Education & Training
 • Engineering
 • Health
 • Hospitality & Tourism
 • Humanities & Social Sciences
 • Law
 • Media & Communication
 • Music
 • Natural Science & Mathematics
 • Performing Arts
 • Sport & Kinesiology
studenten, Chichester College
Chichester College
Chichester College

Toelatingseisen

 • Taalniveau Engels: afhankelijk van programma en studiekeuze
 • Opleiding: redelijke schoolcijfers hebben behaald
 • Minimum leeftijd: 16 jaar

Daarnaast kunnen er aanvullende toelatingseisen gelden. Wij zullen je graag hierover informeren.

Huisvesting in Chichester

Als je gaat studeren aan Chichester College kunnen we je helpen met de volgende huisvesting:

 • On-campus accommodatie
 • Gastgezin

Aanmelden voor Chichester College

Chichester College hanteert 3 trimesters gedurende het academische jaar. De data voor de trimesters zijn als volgt:

 • Trimester 1: september - december
 • Trimester 2: januari - maart
 • Trimester 3: april - juni

 • Aanmeldingsdeadlines: er zijn geen vaste data. Aanmelding is mogelijk zolang er beschikbaarheid is.

De aanmeldingsdeadlines van Chichester College zijn de uiterste data waarop je aanmelding inclusief alle benodigde documenten volledig afgerond dient te zijn. Wij raden altijd aan om ruim op tijd te beginnen met je aanmelding, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Houd er ook rekening mee dat de aanvraag van een studentenvisum de nodige tijd kan kosten. Informeer bij ons naar de exacte data voor het programma van je keuze.

Interlanguage Study Abroad helpt je GRATIS met je aanmelding bij Chichester College. We informeren je graag en staan je terzijde bij het op de juiste wijze completeren van alle benodigde documenten zodat je een zo groot mogelijke kans hebt om geaccepteerd te worden. Ook kunnen wij je helpen bij alle overige zaken zoals huisvesting, visum, verzekeringen en vlucht. Wij raden altijd aan om ruim op tijd te beginnen met je aanmelding, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Interesse?

Informatie & prijzen

Alle opleidingen of cursussen op deze school:

Alle accommodaties voor deze school:

Gastgezin, half-/volpension, 1-pk

 • Lees meer

  Het verblijf bij een gastgezin is de ideale manier om je onder te dompelen in de Engelse cultuur en gewoonten. Je verblijft in een éénpersoonskamer op basis van halfpension van maandag t/m vrijdag en volpension in het weekend. Je kunt kiezen uit gastgezinnen in Chichester of in omliggende dorpen.

  Indicatie kosten (prijspeil 2024-2025):
  • 1 Trimester start september: GBP 2.625 (Chichester) of GBP 2.400 (buiten Chichester)
  • 1 Trimester start januari: GBP 2.100 (Chichester) of GBP 1.920 (buiten Chichester)
  • 1½ Trimester start september: GBP 4.200 (Chichester) of GBP 3.840 (buiten Chichester)
  • 2 Trimesters start januari: GBP 4.200 (Chichester) of GBP 3.840 (buiten Chichester)
  • Studiejaar: GBP 7.350 (Chichester) of GBP 6.720 (buiten Chichester)

  Informatie onder voorbehoud van uitzonderingen en wijzigingen

Residentie Westgate, logies, 1-pk

 • Lees meer

  Westgate Halls is de on-campus residentie voor maximaal 160 studenten van 18 jaar en ouder. Je verblijft in éénpersoonskamer met eigen badkamer op loopafstand van de leslokalen en te midden van alle activiteiten van de Campus. Het verblijf is op basis van logies en zes kamers delen een keuken.
  Als je 16 of 17 jaar bent: bekijk dan de Woodlands residentie. 

  Faciliteiten en diensten
  • Eénpersoonskamers met eigen badkamer op basis van logies
  • Gedeelde keuken, eigen keukengerei meenemen
  • 24 uur beveiliging
  • Gemeenschappelijke lounge met TV
  • Gratis WiFi
  • Wasmachines aanwezig
  • Beddengoed inbegrepen
  • Gratis gebruik fitnessruimte
  • Met Kerst open
  Indicatie kosten (prijspeil 2024-2025):
  • 1 Trimester start september: GBP 2.418 (standaard) of GBP 2.718 (premium)
  • 1 Trimester start januari: GBP 1.938 (standaard) of GBP 2.178 (premium)
  • 1½ Trimester start september: GBP 3.858 (standaard) of GBP 4.338 (premium)
  • 2 Trimesters start januari: GBP 3.858 (standaard) of GBP 4.338 (premium)
  • Studiejaar: GBP 6.318 (standaard) of GBP 7.158 (premium)

  Informatie onder voorbehoud van uitzonderingen en wijzigingen

Residentie Woodlands, volpension, 1-/2-pk

 • Lees meer

  Woodlands Halls is de on-campus residentie voor maximaal 90 studenten van 16 & 17 jaar. Je verblijft in één- of tweepersoonskamer met gedeelde of eigen badkamer op loopafstand van de leslokalen en te midden van alle activiteiten van de Campus. In het restaurant van het College heb je drie maaltijden per dag.
  Als je 18 jaar of ouder bent: bekijk dan de Westgate residentie. 

  Faciliteiten en diensten

  • Eén- of tweepersoonskamers op basis van volpension
  • Gedeelde of eigen badkamer
  • 24 uur supervisie
  • Gemeenschappelijke lounges met TV, tafeltennis, biljart, Xbox
  • Gratis WiFi
  • Wasmachines aanwezig
  • Beddengoed inbegrepen
  • Gratis gebruik fitnessruimte
  • Activiteitenprogramma
  • Wekelijkse studiesessie
  • Met Kerst is de residentie gesloten
  Indicatie kosten (prijspeil 2024-2025):
  • 1 Trimester start september: GBP 3.760 (2-pk), GBP 3.910 (1-pk) of GBP 4.060 (1-pk, ensuite)
  • 1 Trimester start januari: GBP 3.025 (2-pk), GBP 3.145 (1-pk) of GBP 3.265 (1-pk, ensuite)
  • 1½ Trimester start september: GBP 5.475 (2-pk), GBP 5.695 (1-pk) of GBP 5.915 (1-pk, ensuite)
  • 2 Trimesters start januari: GBP 5.965 (2-pk), GBP 6.205 (1-pk) of GBP 6.445 (1-pk, ensuite)
  • Studiejaar: GBP 9.885 (2-pk), GBP 10.285 (1-pk) of GBP 10.685 (1-pk, ensuite)

  Informatie onder voorbehoud van uitzonderingen en wijzigingen

 • 35 jaar ervaring
 • 100% Nederlandse organisatie
 • Onafhankelijk dus objectief
 • Persoonlijke benadering
 • Maatwerk, zakelijk of privé
 • Studies en taalreizen wereldwijd
 • Kwaliteit gegarandeerd
 • Complete service van A tot Z