High School in Amerika

Prijzen & aanmelding

Meld je snel aan

 • Wil je komende augustus al in Amerika zitten? Meld je snel bij ons!
 • Ook afgelopen jaar weer zijn AL onze studenten geplaatst!
 • Het aantal plekken voor High School is beperkt, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Aanmelding 2025-2026 is geopend.

A new experience - A new you

Laat je vooroordelen thuis en ervaar zelf hoe het is om in een ander land te leven. Ga er helemaal voor, want een High School-jaar is niet iets dat je kunt uitstellen tot later! Een jaar High School in Amerika zal je leven veranderen. Je zult merken dat je zelfverzekerder, zelfstandiger en volwassener wordt. Je leert over nieuwe onderwerpen op school, doet mee aan nieuwe activiteiten en ontdekt verborgen talenten. Tijdens een semester of jaar aan een High School in Amerika verbreed je je horizon en toekomst-mogelijkheden en krijg je een andere kijk op de wereld en je eigen land.Daarom High School met Interlanguage Study Abroad

 • Onze High School deelnemers 2023-2024 zijn opnieuw allemaal geplaatst!
 • Wij zijn de enige Nederlandse High School organisatie waarvan in ELK jaar alle deelnemers geplaatst zijn
 • Meest ervaren buitenlandorganisatie van Nederland (1986)
 • Amerika-specialist
 • Adviseurs met jarenlange ervaring en gedegen kennis van de programma's
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding, van intake tot en met terugkomst
 • Onafhankelijke, 100% Nederlandse organisatie waardoor we je objectief kunnen adviseren

High School in Amerika - in het kort

 • Wat is het: middelbare school in Amerika
 • Wanneer: tijdens of na je middelbare school hier
 • Hoe lang: een jaar of semester
 • Waar woon je: gastgezin
 • Leeftijd: 14 – 19 jaar bij aanvang

Geniet van je nieuwe ‘thuis’

Natuurlijk zal je tijdens je jaar op een High School in Amerika niet het leven leiden zoals je dat hier hebt. Maar is dat ook niet precies de reden waarom je met de gedachte speelt om een schooljaar in je droomland te verwezenlijken? Je zult veel nieuwe vrienden maken, misschien voor de rest van je leven een tweede ‘thuis’ ergens op deze wereld hebben en, met een beetje geluk, wordt hier de richting van je toekomst bepaald.

Vrienden voor het leven

Tijdens je jaar High School in Amerika maak je veel nieuwe vrienden; van je eigen gastgezin tot je leraren en van je International Coordinator (IC) tot natuurlijk je vrienden op school! Samen met hen ontdek je een nieuw land en haar gewoonten. Of het nu gaat om het vieren van een nationale Amerikaanse feestdag, naar de film gaan of een spannende honkbalwedstrijd meemaken. Vaak ontstaan hieruit vriendschappen waarvan je de rest van je leven plezier hebt.

Vloeiend Engels spreken

Stel je eens voor: een jaar lang alles doen in een vreemde taal! Als je straks van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat Engels hoort, ziet en gebruikt, zal je er versteld van staan hoe snel je je de Engelse taal eigen maakt. De ervaring leert dat je al na een paar weken zelfs in het Engels zult gaan denken en dromen. Tijdens het jaar High School in Amerika zal het vloeiend leren spreken van het Engels je al goed van pas komen, maar ook na je terugkeer zal je nog lang plezier hebben van je tweetaligheid in je opleiding of later in je werk. En, natuurlijk in je contacten met je nieuwe vrienden.

Een andere school, andere docenten en andere vakken…

… je kunt je er nu nog geen voorstelling van maken hoeveel plezier je daaraan zult beleven! Naast je ‘favorieten’ als wiskunde en natuurkunde kan je in Amerika op je High School namelijk ook echt interessante vakken kiezen. Hoewel verschillend per school, zal je op een High School in Amerika ook vakken tegenkomen zoals fotografie, Japans, filosofie, American football, graphic design, surfen, yoga of ‘speech’. Daarnaast zijn er ook vakken waarbij je meer leert over het gastland zoals aardrijkskunde en geschiedenis. De andere manier van onderwijs, de nieuwe vakken en de wijze waarop scholieren hun school beleven zal ook jou enthousiast maken. Plotseling is het leuk om naar school te gaan!

High School, High School Amerika vrienden
High School, High School Amerika sport
High School, Public High School, High School Amerika klas

Jouw High School in Amerika

Amerika is één van de meest fascinerende landen ter wereld, met een grote variëteit aan culturen, diverse landschappen, grote steden en vriendelijke dorpjes. Amerika heeft voor ieder wat wils.

Maak kennis met de ‘American way’

Als ‘junior’ in de 11e klas of ‘senior’ in de 12e klas van een High School wordt er natuurlijk ook van jou, net als van je Amerikaanse klasgenoten, verwacht dat je je best doet. De andere Amerikaanse lesmethoden met veel interactie en discussie tijdens de lessen zullen ervoor zorgen dat je met plezier aan de lessen deelneemt. Je zult er versteld van staan hoe snel je je de nieuwe vakken en thema’s op je High School eigen maakt!

Plus, Gastgezin, High School, High School Amerika gastgezin
High School, Vrienden High School Amerika, High School Amerika ervaringen
High School, Sport High School Amerika

Stel je eigen schooldag samen

Eén van de beste eigenschappen van het Amerikaanse onderwijssysteem is de flexibiliteit. Behalve de vakken Amerikaanse geschiedenis en Engels – sorry, deze twee zijn verplicht voor uitwisselingsstudenten – kan je op High School in Amerika je eigen lesrooster samenstellen. We raden je aan een combinatie te maken van serieuze vakken zoals natuurwetenschappen of antropologie en vakken die in Nederland niet worden aangeboden zoals ‘drama’ of webdesign. Je ‘Student Counselor’ op je High School zal je graag helpen bij het maken van je keuze.

Je High School is jouw club

Veel Amerikanen zeggen dat hun ‘High School days’ de mooiste dagen van hun leven waren. High School in Amerika betekent namelijk veel meer dan alleen maar lessen volgen. Je hebt vast wel van de Amerikaanse ‘school spirit’ gehoord. Zo kun je lid worden van allerlei clubs of sport teams, of meedoen aan andere naschoolse activiteiten zoals toneel, ‘American football’, muziek, ijshockey of ‘cheerleading’. Wie weet, ontdek je wel onverwachte talenten bij jezelf. Je zult je school gaan aanmoedigen bij wedstrijden, de ‘Prom’ bijwonen, kortom: je school is je leven! Er is geen betere manier om kennis te maken met de Amerikaanse cultuur en om nieuwe vrienden te maken!

Zij zijn er voor jou

Gedurende het misschien mooiste en meest boeiende jaar van je leven zal je veel verschillende mensen leren kennen: van onze medewerkers in Nederland, je gastgezin, je medescholieren en docenten van je High School, tot je International Coordinator en andere medewerkers die wereldwijd voor ons in de weer zijn om gastgezinnen te vinden en voor onze studenten te zorgen. Zij zullen een belangrijke rol voor je spelen en ze zijn er voor je wanneer je ze nodig hebt tijdens je High School jaar in Amerika. Natuurlijk zijn jouw eigen inzet en die van je ouders ook van groot belang.

Onze ervaring

Een goed gastgezin vind je niet op iedere straathoek. Onze partners in Amerika hebben ruime ervaring om precies te weten waarop gelet moet worden. Het zijn de openheid om een andere cultuur te willen leren kennen, het plezier om een scholier een nieuw thuis te geven, de liefde voor hun eigen land en cultuur, en hun wens om dit alles met een uitwisselingsstudent te delen. Ook de gastgezinnen vinden het spannend en verheugen zich op een mooi jaar samen met een van onze studenten.

Zorgvuldige selectie van gezinnen

Net zoals jij, moet ook het gastgezin geaccepteerd worden voor het programma. Je plaatselijke International Coordinator (IC), die ook het gastgezin uitkiest, bezoekt geïnteresseerde gezinnen en neemt interviews met hen af. Tijdens en na het interview vult een gezin ook een gedetailleerd aanmeldingspakket in. Als vervolgens de referenties van het gezin gecontroleerd zijn en we er 100% zeker van zijn dat het gezin aan onze eisen voldoet, beginnen we hen voor te bereiden op de komst van hun ‘exchange-student’.

Het leven met jouw Amerikaanse familie

Amerikanen zijn open, gastvrij en positief. Je gastgezin zal er dan ook alles aan doen om je je zo snel mogelijk thuis te laten voelen. Ze kunnen je van alles vertellen over je nieuwe omgeving en helpen met het leren van hun taal. Samen met je gastgezin geniet je van de cultuur van je gastland bijvoorbeeld tijdens een barbecue, een softball wedstrijd of door samen naar de film te gaan. De traditionele feestdagen als Halloween, Thanksgiving en Kerst mag je natuurlijk niet missen en zal je dan ook doorbrengen met je nieuwe familie. Kortom, zij zorgen ervoor dat je niets mist van de echte American spirit! En, ze zullen je missen wanneer je weer weg bent.

Het in huis halen van een internationale High School student gebeurt op vrijwillige basis; gastgezinnen krijgen hiervoor geen vergoeding. Onze partnerorganisatie in Amerika helpt, samen met de IC, een zo goed mogelijke match te maken tussen de student en een gastgezin. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met karakters en interesses. Uiteindelijk beslist het gastgezin welke student ze als nieuw familielid zullen verwelkomen.

Aanpassing

Onthoud dat het altijd anders zal zijn dan thuis. Dit vraagt van zowel jou als het gastgezin de nodige aanpassing. En, in een ander land gelden ook andere regels. Zo mag je in Amerika geen alcohol drinken als je jonger dan 21 bent en gelden er vaak andere regels omtrent uitgaan.

Ook al ben je te gast voor een jaar, je zult gezien worden als een nieuw lid van de familie. Hierbij hoort ook dat je meedraait in het normale leven en dat je dus, waarschijnlijk net als thuis, je steentje zal moeten bijdragen in het huishouden en je zult moeten houden aan de gemaakte regels en afspraken.

Belangrijk is dat je vanaf het begin je best doet om je gastouders, broers en zussen te leren kennen en je interesseert in hun gewoonten en gebruiken. Ben open-minded, pas je aan en blijf vooral jezelf - dan wordt je High School jaar in Amerika absoluut een groot succes!

High School, Boarding School, High School Amerika team
High School, High School Amerika familie
High School, High School Amerika sportteam

Je ‘International Coordinator’

Begeleiding ter plaatse

Eén van de belangrijkste mensen die je tijdens je High School in Amerika uitwisselingsjaar ontmoet is je International Coordinator (IC). Voor je vertrek naar Amerika vindt een IC een plaats voor jou in een passend gezin en op een lokale High School. Je IC zal jou tijdens je uitwisselingsjaar begeleiding en advies geven, en staat voor je klaar ingeval van vragen of problemen. Ook organiseert je IC een aantal uitstapjes en bijeenkomsten waar je andere uitwisselingsstudenten uit de regio leert kennen en ervaringen kunt uitwisselen.

Betrokken medewerkers

Je IC kan je tips geven over wat je kunt doen, vragen over organisatorische zaken beantwoorden, en je helpen als je zorgen hebt die je niet met je gastgezin kunt of wilt bespreken. Bij het selecteren van onze IC’s kijken we uit naar mensen met een breed sociaal netwerk en die geïnteresseerd zijn in jonge mensen en culturele uitwisseling. De vaak jarenlange ervaring en kennis van je IC zal je zeker tot steun zijn wanneer je die nodig hebt.

In noodgevallen kun je altijd bellen met het gratis noodnummer in Amerika – 24 uur per dag.

Wanneer wil je naar High School?

 • Tijdens je VMBO, HAVO of VWO: kies uit High School Classic, Plus en Select.
 • Na je VMBO of HAVO: kies uit High School Classic, Plus en Select
 • Na je VWO: wij raden High School Plus of Select aan. We kunnen een beperkt aantal deelnemers plaatsen bij High School Classic. Of kies voor een College programma.

Onze High School programma's

Aanmelden

Waarop wacht je nog? Vul het kennismakingsformulier in. We nemen dan contact met je op om je verdere informatie te geven en om een afspraak te maken, persoonlijk of online.

Meer weten?

 • 35 jaar ervaring
 • 100% Nederlandse organisatie
 • Onafhankelijk dus objectief
 • Persoonlijke benadering
 • Maatwerk, zakelijk of privé
 • Studies en taalreizen wereldwijd
 • Kwaliteit gegarandeerd
 • Complete service van A tot Z