Duits leren in Duitsland

Zoek zelf

Waar wil je Duits leren?

Duits leren in Duitsland

Duitsland is een groot land met trendy steden als München, Frankfurt, Hamburg en Berlijn, een gevarieerd landschap, historische stadjes en eeuwenoude kastelen. Wij hebben in Duitsland een grote keus aan taalscholen.

Stereotype beelden als lederhosen, braadworsten en schlagermuziek zijn inmiddels deels achterhaald.

Duitsland wordt vaak de economische motor van Europa genoemd. Voor Nederland is het de belangrijkste handelspartner. Duitsland kent een prettig leefklimaat met prima infrastructuur en een groot aanbod aan kunst, cultuur, sport en entertainment.

Bovendien houden Duitsers wel van een goed feest: denk maar aan het Carnaval of Oktoberfest.

Genoeg mogelijkheden dus om je Duitse taal meteen in de praktijk te oefenen.

Waarom een taalcursus Duits in Duitland?

Bij elk van de Interlanguage taalcursussen in Duitsland leer je op een natuurlijke wijze de Duitse taal beter spreken. Je bent op een plek waar Duits de voertaal is en krijgt lessen van uitsluitend ‘native speakers’. Je hoort de hele dag de Duitse taal om je heen, en buiten de lessen van je taalcursus ben je ook in je vrije tijd bezig met de taal en cultuur. Zo breid je je spreekvaardigheid en woordenschat uit op de meest vanzelfsprekend mogelijke wijze.

Op deze manier is het haalbaar om dankzij een taalreis naar Duitsland je taalvaardigheid al in korte tijd naar een zichtbaar hoger niveau te tillen.

Waar kan ik Duits leren in Duitsland

In Duitsland kan je met Interlanguage een taalcursus Duits volgen in Augsburg, Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Keulen, München en Nürnberg.

Graag helpen we je bij het samenstellen van het beste programma voor je, eventueel door het combineren van verschillende cursussen Duits, zodat je het meeste uit je taalreis haalt.

Taalcursussen Duits voor jongeren

In de zomermaanden, maar ook daarbuiten, hebben we in Duitsland taalcursussen Duits voor scholieren. Leuke taalvakanties samen met leeftijdsgenoten uit vele landen, vol met activiteiten waardoor je haast ongemerkt Duits leert. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor privélessen en Home Language, een privécursus Duits bij een docent en zijn of haar gezin thuis, het hele jaar door. Dit laatste is bijvoorbeeld ideaal als voorbereiding op je eindexamen.

Cursustypes Duits voor volwassenen

Bij de taalcursussen Duits in Duitsland kan je kiezen voor een algemene of een intensieve taalcursus Duits. Bij een intensieve cursus Duits heb je een groter aantal lesuren waardoor je sneller vorderingen maakt. Deelnemers aan een intensieve cursus Duits zijn vaak gemotiveerder om snel vooruit te gaan met hun taalkennis. Startdata zijn er het hele jaar door.

Examencursussen Duits in Duitsland

Als je een tastbaar bewijs van je taalvaardigheid wilt hebben kan je kiezen voor een examencursus Duits. Met een examencursus Duits bereid je jezelf voor op naar keuze het Goethe, TestDaF of TELC examen om een diploma van de Duitse taal te behalen. Zo’n diploma kan nuttig zijn voor sollicitaties of voor toelating tot een studie in een Duitstalig land, maar het is ook een goed einddoel om naartoe te werken wanneer je een langere cursus Duits wilt volgen.

Duits leren of verbeteren voor je werk

Een goede kennis van de Duitse taal geeft je meteen een voorsprong op anderen. Interlanguage biedt je de mogelijkheid om snel en goed de Duitse taal te leren tijdens een taalcursus Duits in Duitsland. De korte, intensieve taalcursussen Duits voor zakenmensen en professionals zijn al mogelijk vanaf 1 week.

Accommodatie tijdens je taalcursus Duits

Als je kiest voor een taalcursus Duits in Duitsland kunnen wij je ook helpen met je accommodatie. Er zijn verschillende opties, van gastgezin tot appartement. Bij een gastgezin krijg je de kans om volledig deel te nemen aan het Duitse leven en om de Duitse taal uitgebreid in de praktijk te oefenen. In een appartement of residentie ben je zelfstandiger en heb je de mogelijkheid activiteiten te ondernemen met anderen die Duits aan het leren zijn.

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z