Hulp nodig?

Blog

Op deze pagina vind je het laatste nieuws, handige tips, ervaringen van onze deelnemers, updates over onze bestemmingen en nieuwtjes van onze scholen, colleges en universiteiten!

4 voordelen van een Interlanguage Tussenjaar

Een tussenjaar nemen is niet meer zo uniek dat we je moeten uitleggen wat het is, of waarom het leuk kan zijn. Maar omdat er zo veel verschillende manieren zijn om er een jaartje tussenuit te gaan, is het wel handig om even goed op een rijtje te hebben wat voor programma's er bestaan, en wat je er nu precies aan over kunt houden! Met Interlanguage Study Abroad kun je via een taalreis, high school of college programma’s voor een langere periode naar het buitenland. Naast een overvloed aan vrijheid en lol bevatten deze trajecten altijd een educatief randje. In deze blog wordt daarom besproken wat de voordelen zijn van zo’n “educatief” tussenjaar…

Lees meer...

3 oktober 2019

arriveren, aankomen, opnieuw beginnen
reizen, reis, vliegtuig, vliegen
Private High School, USA, Educatius, Group, High School

High School in Amerika stappenplan

De Amerikaanse high school en het leven dat erbij hoort is een setting die behoorlijk tot de verbeelding spreekt. Dankzij films als The Breakfast Club en Ferris Bueller’s Day Off werd het leven van de Amerikaanse high school student al in de jaren 80 vereeuwigd in de collectieve geheugens van de Nederlandse pop-cultuur. Sindsdien is de ‘high-school’ movie een genre op zich geworden. Van High School Musical, Mean Girls en Easy A tot Superbad, 21 Jump Street en Booksmart; de clichés van de Amerikaanse high school spelen een grote rol in onze versie van de Amerikaanse droom. Zou je wel mee willen doen in het American Football Team, of zou je ze juist als cheerleader willen toejuichen? Ben je meer een Glee-geek of lijkt het je leuk om mee te gaan naar band-camp? Het feit dat jij deze “tropes” zonder enige moeite herkent maakt de middelbare school-cultuur in de VS heel bijzonder. Ondanks dat het natuurlijk niet precies zo is als ‘in de film,’ zul je - wanneer je er bent - zeker een aantal keren met je ogen moeten knipperen om zeker te weten dat je er niet in één meespeelt. Daarnaast is de actieve en positieve sfeer op Amerikaanse scholen tastbaar anders dan in Nederland: activiteit en betrokkenheid wordt door iedereen enorm bemoedigd, en de gemiddelde Amerikaanse student doet mee aan meer clubjes en activiteiten dan ze op twee handen kunnen tellen.

Dankzij het High School USA programma van Interlanguage Study Abroad is het mogelijk om een heel (of half) jaar mee te draaien als high school leerling in Amerika! Maar hoe werkt dit programma nu precies...

Lees meer...

19 september 2019

Private High School, USA, Educatius, Group, High School

Chichester pre-departure bijeenkomst

Onlangs hadden we weer een Chichester College pre-departure bijeenkomst! Van heinde en verre kwamen enthousiaste studenten naar Rotterdam gereisd. Het evenement begon met een enigszins formele en onwennige, maar zeer informatieve openingssessie.

Lees meer...

6 september 2019

Engeland, College, Chichester College
pre departure, 2019, Chichester College
Chichester, Chichester College

5 reacties op een nieuwe omgeving

Augustus en september zijn de maanden waarin de meeste van onze studenten beginnen met hun avontuur in het buitenland. Het is een bijzondere tijd. Vaak zijn de voorbereidingen al meer dan een half jaar bezig. Er is een waslijst aan formulieren en documenten ingevuld, en wat voor een lange tijd een abstractie was begint opeens wel heel dichtbij de werkelijkheid te komen…

Lees meer...

9 augustus 2019

Ski to Sea

Met dit speciale combinatie-pakket studeer je twee semesters op verschillende plekken in Amerika. Dit programma is ideaal voor de moderne student die in zijn of haar tussenjaar van meerdere walletjes wil kunnen snoepen!

Lees meer...

3 juli 2019

Activity, GRC
Santa Barbara, Taalschool, SBCC
Activity

3 Onverwacht boeiende Staten van Amerika

Eén van de grote taken die ons als study abroad advisors ten deel valt wanneer we een student treffen die in Amerika wil studeren is om ze te overtuigen dat Amerika uit meer bestaat dan New York City en Californië. Toegegeven, wij snappen en onderstrepen de aantrekkingskracht van deze twee hubs – zie bijvoorbeeld ons uitgebreide aanbod in Californië – maar we zien ook dat een aantal staten onterecht over het hoofd worden gezien. Om deze ondergeschoven kindjes wat verdiende aandacht te geven presenteren wij de drie meest onderschatte staten in the USA.

Lees meer...

2 juli 2019

Washington DC
Seattle, GRC
Chicago

High School en College Pre-departure Orientation

Het vertrek van onze High School en College studenten komt steeds dichterbij. Om ervoor te zorgen dat ze goed voorbereid in het vliegtuig stappen reisden een aantal van onze deelnemers op zaterdag 8 juni af naar Rotterdam voor onze halfjaarlijkse pre-departure bijeenkomst. Tijdens de gezellige en informatieve sessies spraken wij ouders en studenten nog een keer streng toe, kregen deelnemers de kans om elkaar te ontmoeten, en was er ook nog tijd voor een portie klassiek Amerikaanse "small talk." Het was een geslaagde bijeenkomst!

11 juni 2019

High School, pre departure, orientatie HS 2019
tussenjaar, College, pre departure
High School, pre departure, HS

Deelnemer in beeld: Jara (18)

One Year Program (Acting for Film) - NY Film Academy, Los Angeles

Jara heeft het afgelopen jaar acteerlessen gevolgd aan de NYFA in Los Angeles. Ze heeft haar belevenissen op een heel leuke manier tot een filmpje verwerkt. Bekijk hier hoe Jara's leven in California eruit zag:

1 juni 2019Deelnemer aan het woord

Naomi van Roon (21), Associate Degree (2 jaar) - Washington State, USA

"I’m about to finish up my fifth quarter at Green River College (GRC) in only one week. Meantime, I’m lucky to be surrounded by a diverse group of friends and other people that I know. During new international student orientation in my very first week in the US, I met a lot of people from all over the world like Japan, Indonesia, Kazakhstan, Russia, China, Taiwan and countries in Africa. I personally think it’s awesome to meet all of these people and learn about their cultures and habits. Plus, we all have one thing in common. We are all far away from home to study here at GRC. Another place to meet new ‘internationals’ as I call ourselves, is during student life events on and off campus. These can include parties, hiking events and sports games as well as other activities like campus talk. That’s an event happening around every other week where everyone on campus is invited to have lunch and speak English without the pressure of a classroom..."

Lees meer

green river college, GRC, Auburn
green river college, GRC, Auburn
green river college, GRC, Auburn

Chichester College: the Best of Both Worlds

Een programma dat het karakter van onze organisatie mooi weet te vatten is het Chichester traject. Met de toename van tussenjaarprogramma's worden de wensen van deelnemers ook steeds specifieker. Wij merken dat er steeds meer mensen op zoek zijn naar een hybride-ervaring: een tussenjaar, een buitenlandstudie én een taalcursus in één; niet te ver weg maar ook niet te dichtbij; zelfstandig maar niet alleen; goed georganiseerd maar goed geprijsd...

Lees meer

8 mei 2019

Chichester, Chichester College
Chichester College
Engeland, College, Chichester College

Deelnemer aan het woord

Ilse (18), Aix-en-Provence

Bij drie maanden in Frankrijk denk je vast aan elke ochtend croissantjes eten, eeuwig vakantie en wijn. Ik heb het zelf mogen meemaken en kan jullie vertellen dat het toch iets anders is. Ten eerste heb ik ontdekt dat de Fransen überhaupt al bijna geen ontbijt eten en als ze het doen is het niet met croissants ("die eten we alleen bij gelegenheden als verjaardagen").

Het leuke van een taalreis is dat je achter de gewoontes van een land en haar cultuur komt en dat je echt onder de mensen bent. Ik verbleef bij een Frans gastgezin in Aix-en-Provence in Zuid-Frankrijk waar ik vier nieuwe broertjes en zusjes had, ik had vrienden gevonden in een karaokebar en had natuurlijk nog alle internationale mensen van de taalschool waar ik heen ging. Eeuwig vakantie was het dus ook niet, want ik ging gewoon naar school. Op de school waar ik zat, zit je in klassen van 3-10 personen en focussen ze vooral op het orale gedeelte van de taal. We deden luisteroefeningen en praatten heel veel tijdens de les, dat mag ook niet op veel scholen.

Hier ontmoet je heel veel verschillende mensen uit allerlei verschillende landen. Van al die mensen heb ik ontzettend veel geleerd over natuurlijk Frankrijk, maar ook Brazilië, Zweden en Korea, om er een paar te noemen. Die mensen heb ik weer de Nederlandse cultuur laten zien, ik heb ze bijvoorbeeld ontbijtkoek laten eten en over Sinterklaas verteld terwijl we kruidnoten aten. Nederland heeft veel meer cultuur dan ik dacht en we hebben ook heel wat gewoontes die buitenlanders maar vreemd vinden, ben ik achter gekomen. Ik heb er heel wat contacten aan overgehouden en heb nu overal op de wereld logeeradresjes.

Wat er wel hetzelfde was als verwacht, was natuurlijk de wijn. Overal in de stad zie je "caves" waar ze wijn verkopen of kun je wijnproeverijen doen. Door in een gastgezin te verblijven, heb ik ook veel geleerd over de Franse cuisine, mijn maman française kookte typisch Provençaals en het was heerlijk. Al met al heb ik een hele fijne tijd gehad in Frankrijk, ik ben heel veel te weten gekomen over Frankrijk maar ook over mezelf en ik zou er heel graag nog een keer heel willen gaan. De gilets jaunes overal op de snelweg houden me niet tegen.

25 april 2019

Aix-en-Provence
deelnemer aan het woord, student, testimonial, Ilse Aix-en-Provence, ervaring
Aix-en-Provence

De Tussenjaarbeurs

Zaterdag 13 april hebben wij met plezier deelgenomen aan de derde editie van de Tussenjaarbeurs. Het is een heftig idee: een heuse beurs volledig ingericht op “het tussenjaar." De Volkskrant was bijvoorbeeld onder de indruk van de professionalisering die zich de afgelopen decennia heeft afgespeeld. De notie van een jaartje klooien na de middelbare school heeft zelf zijn jeugdige onschuld verloren en heeft zich ontwikkeld tot een serieus moment in de persoonlijke ontwikkeling. Deze shift is ook aan ons niet voorbij gegaan. Sinds 1986 werkt Interlanguage al met het idee dat een prachtige buitenlandervaring fantastisch te combineren is met een leer-component. De kracht van onze Study Abroad programma’s ligt juist in het idee dat je vogelvrij én productief kunt zijn. Klooien? Groeien? Wij bieden “the best of both worlds.”

13 april 2019

Interlanguage, zwolle, beurs, voorlichting, tussenjaarbeurs
presentatie, Interlanguage, zwolle, beurs, tussenjaarbeurs
student, College, studie, studeren

Green River Alumni Diner

Op Vrijdagavond 12 april vond het jaarlijkse “Dutch alumni dinner” van Green River College plaats. Al vijftien jaar reizen er elk jaar deelnemers van ons study abroad programma af naar deze school in het prachtige Washington State in de VS. Elk jaar wordt dit immer groeiende netwerk van Nederlandse oud-studenten gevierd met een reünie onder het genot van een hapje en een drankje. Dit jaar werd de pizzeria voor het eerst ingeruild voor Grand Café de Dijk in Rotterdam. Ook al neemt de groep ondertussen de halve toko in beslag, de rijkdom aan gedeelde ervaringen zorgt elke keer weer voor een vertrouwde en gezellige sfeer. Ook Femke en Jules, onze deelnemers van komend schooljaar, schoven dapper aan om een indruk te krijgen van het illustere gezelschap waar ze deel van gaan uitmaken. De aanmeldingsperiode voor komend studiejaar is nog niet gesloten, dus als je wil kan jij je nog aansluiten bij deze crew!

12 april 2019

GRC, alumni diner
lansing bryan, 2019, alumni diner
GRC
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z