Juniors - FAQ

Veel gestelde vragen

Taalreizen Juniors 8-17 jaar

Hieronder vind je antwoord op de meeste gestelde vragen over je reis naar het buitenland. Zit jouw vraag er niet tussen? Bel of mail ons dan met je vraag!

Hoe kom ik ter plaatse?

Ook deelnemers aan ons juniors programma reizen bij ons alleen, of met vrienden als ze samen hebben geboekt. Dit heeft een belangrijke reden: bij een taalreis is het van belang dat je in een internationale omgeving terechtkomt, samen met leeftijdsgenoten uit allerlei landen. Alleen dán is de kans het grootst dat ook buiten de lessen de doeltaal wordt gesproken. Wanneer je met een grote groep Nederlandstaligen op pad zou gaan wordt het nut van een taalreis grotendeels teniet gedaan!

Het vervoer wordt dan ook veelal individueel georganiseerd. Wij hebben wij hiermee veel ervaring en goede oplossingen voor een veilige reis, ook voor de jongste deelnemers. Lees meer.

Maak ik dan wel vrienden?

Maak je geen zorgen, bij onze programma's komen de meesten alleen! Iedereen zit dus in hetzelfde schuitje zodat je snel vrienden maakt. Je zult leeftijdsgenoten uit vaak tientallen verschillende landen ontmoeten. Dat maakt het juist leuk, en het zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk de taal spreekt. Je leert de mensen kennen met wie je samen woont of op een kamer zit, maar ook tijdens alle activiteiten, de lessen en maaltijden. De organisatie ter plaatse zorgt voor een programma van activiteiten en spellen waardoor je snel anderen leert kennen en je je gauw op je gemak zult voelen. Voordat je het in de gaten hebt, heb je al veel nieuwe vrienden gemaakt.

Zal ik het eten wel lekker vinden?

Gastgezinnen houden er rekening mee dat ze internationale logés hebben. Ze krijgen vooraf van de organisatie te horen wat internationale jongeren juist lekker vinden en wat niet. Daarnaast is het natuurlijk leuk om ook eens iets nieuws te proberen wat je thuis niet krijgt. Misschien vragen ze je wel waar je van houdt, en anders kan je hen altijd laten weten van je lekker vindt (of vond) en wat minder.

Als je in een residentie verblijft, is er altijd volop keuze zodat je zelf kunt kiezen wat je lekker vindt. Residenties zorgen altijd voor gevarieerde, gezonde en voedzame maaltijden.

Wanneer je een allergie of dieet hebt kan je dit vooraf aan ons doorgeven. Je kunt dit aangeven op je inschrijfformulier. Wij zorgen dan dat de organisatie ter plaatse dat te weten komt zodat zij er rekening mee kunnen houden.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Bel of mail ons dan met je vraag. We helpen je graag verder!

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z