Tussenjaar op een college of university

Zoek zelf

College of university als tussenjaar

Wil je je oriënteren op je toekomst en nieuwe vakken uitproberen voor een betere studiekeuze straks? Weet je wel al wat je straks wilt gaan doen, maar wil je gewoon een leuk en tegelijk nuttig tussenjaar? Of, wil je kijken hoe het is om in het buitenland te studeren, en wellicht je studie daar voortzetten? Op onze colleges en universiteiten in het buitenland kan het allemaal.Jouw perfecte oriëntatiejaar

Weet je nog niet precies wat je na je tussenjaar wilt gaan studeren? Of weet je het wel, maar wil je kijken of je keuze je écht bevalt? En wil je tegelijk zelfstandig worden, buitenlandervaring opdoen en wat van de wereld zien? Zo combineer je het nuttige met het aangename.

Gebruik je jaar als oriëntatiejaar: combineer en probeer vakken van verschillende disciplines. Je kunt vakken kiezen van vrijwel alle studies die op de school van je keuze worden aangeboden. Aan de meeste van onze colleges en universities kan je elk trimester of semester nieuwe vakken kiezen, en er zo heel wat uitproberen. Voortbouwen op je vakken kan natuurlijk ook.

Bevalt een van de gekozen vakken niet zoals je had gedacht? Geen probleem! Het volgende trimester of semester kan je iets totaal anders kiezen. En je weet dan wat je in elk geval niet wilt.

Waar woon ik?

Je woont naar keuze op de campus wonen, in een studentenhuis of -appartement in de buurt of bij een geselecteerd gastgezin. Wat de mogelijkheden zijn verschilt per college of university. Graag helpen we je bij het maken van je keuze en het regelen hiervan.

Voortbouwen op je tussenjaar

En, bevalt het je zo goed dat je wel langer zou willen blijven? Geen probleem! Het '2+2 Transfer' programma in Amerika biedt je bijvoorbeeld uitstekende mogelijkheden om een hele studie te gaan doen. Ook met een Havo-diploma kan je zo, zelfs zonder tijdsverlies, een universitaire graad behalen.

Bekijk de mogelijkheden per land

Passend advies

Een tussenjaar heb je maar één keer en je wilt er dan ook het beste uithalen. Er is zoveel waaruit je kunt kiezen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Dat je iets kiest dat past bij jouw achtergrond en wensen, maar ook dat je de juiste scholen en programma's kiest, en dat programma's goed op elkaar aansluiten.

Voor ons is dit ons dagelijks werk. Neem contact met ons op en vertel ons over je wensen en ideeën. Wij helpen je graag bij het samenstellen van een uitgekiend programma voor jou, zodat het helemaal jóuw mooiste jaar wordt! Neem contact op.

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z