Studeren in Australië

Informatie & prijzen

Een tijdje studeren in Australië is de droom van velen. In Australië wordt geen onderscheid gemaakt tussen het wetenschappelijk onderwijs (WO) en het hoger beroepsonderwijs (HBO). Alle 44 universiteiten bieden zowel wetenschappelijke als beroepsgerichte programma’s aan. Het hoger onderwijs in Australië is breed en flexibel. Studenten hebben veel vrijheid om hun studieprogramma samen te stellen. Bachelorprogramma’s combineren vaak praktische en wetenschappelijke onderdelen.

Lees hieronder verder over de studiemogelijkheden in Australië of bekijk ze meteen per school:

Colleges en Universiteiten in Australië

Studeren in Australië

Tussenjaar of Study Abroad semester

Als je wilt studeren in Australië heb je als internationale student de mogelijkheid om 1 of 2 semesters te volgen aan een universiteit in Australië. Dit kan ingevuld worden als Tussenjaar, bijvoorbeeld na je middelbare school, of een semester als onderdeel van je studie in Nederland of België. In beide gevallen kunnen we je helpen.

Bachelor in Australië

Ook kan je ervoor kiezen om voor een hele studie te gaan studeren in Australië. Een bachelor in Australië heeft een studieduur van meestal drie, soms vier jaar. Na een driejarige opleiding kunnen gekwalificeerde studenten een honours programma van één jaar volgen waarna ze een Honours Bachelor halen. Een honours jaar is een verdere verdieping in het hoofdvak als voorbereiding op de master studie. Voor toelating tot de meeste master studies is een honours bachelor óf een vierjarige bachelor vereist. Ook is het mogelijk om een combined bachelor te behalen. Hiermee kan je in vijf jaar een bachelor in twee vakken behalen.

Master in Australië

Je kunt ook voor een master gaan studeren in Australië. Een master in Australië duurt anderhalf tot twee jaar. Er zijn twee soorten master studies in Australië, een research master op basis van onderzoek en een eindscriptie, en een coursework master, waarvoor colleges worden gevolgd en minder nadruk ligt op onderzoek. Onderzoeksgerichte programma’s worden over het algemeen gevolgd door studenten die willen promoveren.

Academische kalender

Net als de seizoenen, loopt ook het schooljaar in Australië andersom in vergelijking met Nederland. Het eerste semester loopt dan ook van februari – juni en het tweede semester van juli – november. Er zijn echter legio mogelijkheden voor studieaanvang in juli, zodat een goede aansluiting op het Nederlandse systeem geen probleem hoeft te zijn.

Heb je plannen om voor korte of langere tijd te studeren in Australië? Graag helpen we je erbij om dit te realiseren!

  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z