Studeren in Australië

Informatie & prijzen

In Australië wordt geen onderscheid gemaakt tussen het wetenschappelijk onderwijs (WO) en het hoger beroepsonderwijs (HBO). Alle 44 universiteiten bieden zowel wetenschappelijke als beroepsgerichte programma’s aan. Het hoger onderwijs in Australië is breed en flexibel. Studenten hebben veel vrijheid om hun studieprogramma samen te stellen. Bachelorprogramma’s combineren vaak praktische en wetenschappelijke onderdelen.

Lees hieronder verder over de studiemogelijkheden in Australië of bekijk ze meteen per school:

Colleges en Universiteiten in Australië

Tussenjaar of Study Abroad semester

Voor internationale studenten is er de mogelijkheid om 1 of 2 semesters te volgen aan een universiteit in Australië. Dit kan ingevuld worden als Tussenjaar, bijvoorbeeld na je middelbare school, of als onderdeel van je studie in Nederland of België.

Bachelor

Bacheloropleidingen in Australië hebben een studieduur van meestal drie, soms vier jaar. Na een driejarige opleiding kunnen gekwalificeerde studenten een honours programma van één jaar volgen waarna ze een Honours Bachelor halen. Een honours jaar is een verdere verdieping in het hoofdvak als voorbereiding op de masteropleiding. Voor toelating tot de meeste masteropleidingen is een honours bachelor óf een vierjarige bachelor vereist. Ook is het mogelijk om een combined bachelor te behalen. Hiermee kan in vijf jaar een bachelor in twee vakken behaald worden.

Master

Masteropleidingen in Australië hebben een studieduur van anderhalf tot twee jaar. Er zijn twee soorten masterprogramma’s in Australië, een research master op basis van onderzoek en een eindscriptie, en een coursework master, waarvoor colleges worden gevolgd en minder nadruk ligt op onderzoek. Onderzoeksgerichte programma’s worden over het algemeen gevolgd door studenten die willen promoveren.

Academische kalender

Net als de seizoenen, loopt ook het schooljaar in Australië andersom in vergelijking met Nederland. Het eerste semester loopt dan ook van februari – juni en het tweede semester van juli – november. Er zijn echter legio mogelijkheden voor studieaanvang in juli, zodat een goede aansluiting op het Nederlandse systeem geen probleem hoeft te zijn.

  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z