Juniors - Algemeen

Algemene informatie

Taalreizen Juniors 8-17 jaar

Kies het programma dat bij je past

Niet iedereen spreekt z’n talen even makkelijk. En, de een wil veel leren, de ander gaat ‘s middags liever sporten of genieten van het strand. Of, misschien helemaal geen taallessen en alleen sport. Daarom bieden we je een brede keus:

Taalcursus

 • 15 of 20 lesuren per week met lekker veel tijd voor andere activiteiten.
 • 25 of meer lesuren per week voor als je wat serieuzer aan de gang wilt, bijvoorbeeld voor een examen, maar met nog ruim voldoende tijd voor leuke dingen.
 • Privéles: op sommige locaties kan je vooraf privélessen bijboeken. Bij Home Language heb je uitsluitend privéles; het hele jaar door mogelijk in vele talen. Zo maak je in korte tijd extra snel vorderingen.

Sportkampen en Muziekkampen

Kies voor uitsluitend je favoriete sport, muziek of een combinatie met taallessen (zie o.a. Sport & Engels, Muziek & Engels of Berlijn & Watersport). Ook kan je twee sporten combineren, of een sport en muziek.

Vrije tijd

Een van de beste onderdelen van de programma’s is het sociale leven, waar je vaak vrienden voor het leven maakt. De mogelijkheden variëren van sporten zoals beachvolley, kanovaren, tennis, voetballen en paardrijden tot excursies, rondleidingen en filmvoorstellingen. En natuurlijk de gezellige barbecues, disco’s en uitbundige feestavonden. In de weekends zijn er vaak excursies, behalve voor hen die op die dag aankomen of vertrekken natuurlijk.

Meestal zijn de activiteiten inbegrepen bij de programmakosten; kijk hiervoor in het prijsoverzicht per bestemming. Bij sommige programma's zijn alle activiteiten inbegrepen, bij andere grotendeels en kan je ter plaatse naar keuze nog enkele activiteiten bijboeken.

Hoe zit het met de leeftijden?

Wanneer een programma een grote variatie in leeftijd heeft, worden de accommodaties, programma’s en activiteiten ook op leeftijd ingedeeld. De activiteiten worden aangepast aan de interesses van elke leeftijdsgroep. Ook kunnen de regels (bedtijden, toestemming om al dan niet de campus te verlaten, etc.) per leeftijdsgroep verschillen. De begeleiding varieert van zeer intensief voor de allerjongsten tot uitsluitend tijdens de lessen en activiteiten voor de oudsten.

Als je 16 jaar of ouder bent en liever samen met volwassenen een programma volgt, kijk dan bij de taalreizen voor volwassenen op deze website.

Lessen

De lessen zijn meestal van maandag tot en met vrijdag. Op feestdagen zijn er geen lessen, maar wel vaak excursies of andere activiteiten.

Lessen zijn aangepast aan de leeftijdsgroep en worden op een leuke, gevarieerde wijze gegeven waardoor je spelenderwijs je taalvaardigheid verbetert. De docenten zijn enthousiaste, vaak jonge, leraren die weten hoe ze jonge deelnemers kunnen motiveren. Hierdoor zijn de cursussen heel anders dan wat je op je school hier gewend bent.

Zo leer je door bijvoorbeeld taalspellen, groepsopdrachten en veel interactie in de les. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld naar een plaatselijke markt gaat en daar samen een lesopdracht of enquête doet. Uitstapjes en excursies vormen een goed onderwerp voor de les en worden vaak in de les voorbereid of nabesproken. Hoe de lessen worden vormgegeven verschilt per school.

Op deze website kun je per cursus de programmaduur zien, het aantal lesuren per week, de groepsgrootte en hoe oud je moet of mag zijn voor een bepaald programma. Uiteraard krijg je aan het eind een cursuscertificaat!

Welk niveau?

De eerste dag doe je een test. Aan de hand daarvan word je ingedeeld bij een groep die het beste bij jouw niveau past. Mocht later blijken dat je in een te makkelijke of te moeilijke groep bent terecht gekomen, dan kun je switchen. Wel is het handig als je op je inschrijfformulier aangeeft welk niveau je denkt te hebben. Er zijn 6 niveaus:

A0 Beginner

Je kent de taal niet, hooguit een paar woorden.

A1 Elementair

Je weet net genoeg om je in alledaagse situaties verstaanbaar te maken.

A2 Laaggemiddeld

Een eenvoudig gesprek kun je aan en niet te moeilijke teksten lezen lukt ook wel, maar je uitspraak en grammatica kunnen veel beter.

B1 Gemiddeld

Je praat met gemak over alledaagse onderwerpen, maar in beperkte vormen. Over jou bekende onderwerpen lees en schrijf je vrij vloeiend.

B2 Hooggemiddeld

Je gebruikt de taal goed, maar spreekt het nog niet vloeiend en je maakt af en toe taalkundige fouten en je woordkeus en grammatica kunnen beter.

C1 Gevorderd

Je kunt in moeilijke situaties goed communiceren en ook kun je moeilijke teksten begrijpen, maar je maakt af en toe taalkundige fouten en je woordkeus en grammatica kunnen beter.

C2 Vergevorderd

Je beheerst de taal bijna net zo goed als je moedertaal.

 • 35 jaar ervaring
 • 100% Nederlandse organisatie
 • Onafhankelijk dus objectief
 • Persoonlijke benadering
 • Maatwerk, zakelijk of privé
 • Studies en taalreizen wereldwijd
 • Kwaliteit gegarandeerd
 • Complete service van A tot Z