Ervaringen College & University

Lees hieronder enkele enthousiaste college ervaringen:

Wat een goede begeleiding van Interlanguage Study Abroad! Onze zoon studeert sinds afgelopen augustus in Santa Barbara en heeft het daar fantastisch naar zijn zin! Hij heeft ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen en school vindt hij leuk en interessant! Hij zou voor een semester gaan, maar gaat nu verder studeren in Santa Barbara! In een persoonlijk gesprek vraagt Interlanguage echt wat je zoekt en wilt bereiken met, in dit geval, een tussenjaar.
Interlanguage geeft zeer deskundig advies en weten met ruim 35 jaar ervaring precies welke stad, college en housing het beste bij je past. Ze hebben ook persoonlijk contact met alle contactpersonen van de colleges en de universiteiten en de mensen van de housings, zodat ze precies weten waar je terecht komt, echt klasse! Ze kennen ook alle studenten die overal zitten en met veel hebben zij nog steeds contact. Voordat mijn zoon naar Santa Barbara ging, is er door Interlanguage een bijeenkomst georganiseerd. Dat was zo leuk, dat onze zoon al in een appgroep zat met andere studenten en hierdoor al andere studenten kende in Santa Barbara!
Door de persoonlijke benadering en de persoonlijke contacten is het voor mij als ouder ook een heel fijn gevoel dat er eigenlijk al heel veel mensen zijn die onze zoon kunnen helpen als er iets is. Alles is zo goed door Interlanguage geregeld, dat ik iedereen Interlanguage Study Abroad kan aanraden voor een tussenjaar / studie / high school / taalreis!! Echt heel fijn!

Linda, moeder van een van onze studenten op Santa Barbara City College

---

Ik ben nu net terug uit San Diego en ik wilde even zeggen dat ik echt een super leuke tijd heb gehad! Terug zijn is wel raar en ik mis San Diego heel erg, maar thuis zijn heeft ook weer zijn voordelen natuurlijk. Ik had zeker nog een semester terug gewild, maar helaas. Ik ga wel waarschijnlijk een weekje of twee terug om mijn vrienden te bezoeken, want wij hebben een hele goede vriendschap daar opgebouwd dankzij Interlanguage.

Ik wilde jullie even bedanken voor al jullie hulp, daar heb ik heel veel aan gehad. Dankzij Interlanguage heb ik echt de beste tijd van m’n leven gehad de afgelopen vijf maanden. Wie weet tot ziens! Groetjes,

Sam, 18 jaar, semester aan San Diego State University

---

Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb, het was het jaar van mijn leven! Ik ben naar California gevlogen met een meisje dat ik ontmoet had via Interlanguage en dat was hartstikke gezellig, wij zijn het hele jaar als familie voor elkaar geweest. In mijn accommodatie deelde ik een slaapkamer met twee meisjes uit California, zij zijn mijn aller beste vrienden geworden. Ik had verwacht dat een slaapkamer delen moeilijk zou zijn, omdat je niet zoveel privacy heb, maar eigenlijk was het juist altijd super gezellig! Ook probeerde ik alles uit mijn jaar te halen door aan elke activiteit die georganiseerd werd mee te doen. Zo heb ik heel veel van mijn goede vrienden ontmoet en veel leuke dingen gedaan zoals hikes, beaches parties, een drag queen show, Universal Studios horror nights, een pumpkin patch, skiën in Big Bear, een baseball game en ik ben 2x naar Disney geweest. Ook was het heel speciaal om echte Amerikaanse holidays mee te maken, zoals Thanksgiving, Halloween en de Elections natuurlijk. Je Amerikaanse vrienden zullen je misschien ook uitnodigen om met hun mee te gaan naar hun huis en dat zou ik zeker doen zodat je kan zien hoe zij leven. Ook is het erg leuk om in de vakanties zelf te reizen, zo ben in bijvoorbeeld naar Mexico, San Francisco en San Diego geweest.

Jennifer, 18 jaar, Santa Barbara City College

---

Als ik terugkijk naar mijn tijd in LA krijg ik een goed gevoel. Ik heb heel veel mooie dingen mogen doen en heel veel leuke mensen mogen ontmoeten. Ik ben zelf ook gegroeid, ik ben mezelf tegengekomen en dat heeft alleen maar positieve gevolgen gehad. Ik koester de herinneringen die ik heb opgedaan het afgelopen jaar. Soms waren er tijden dat het wat zwaarder was, maar daar ben ik elke keer weer sterker uitgekomen. Kortom, ik zou het zo weer doen en ik raad het dan ook iedereen aan die nog niet weet wat hij of zij wilt gaan doen.

Stijn, 18 jaar, California State University Fullerton

---

Een jaar weg zijn, helemaal op jezelf naar Amerika en een leven opbouwen. Het klinkt misschien eng, maar ik vond het een uitdaging die ik met alle kracht aan ging. ‘Starting from scratch’ in een land waar niemand je kent, je eigen problemen op moeten lossen en je eigen zaken regelen, plus een nieuwe cultuur leren kennen en accepteren. Ik heb ervaringen opgedaan die niemand mij had kunnen leren en die niemand meer van me zal weg nemen. Ik weet nu dat ik niet had kunnen voorspellen wat ik kon verwachten, het enige wat ik kon doen is gewoon gaan.

Kirsten, 19 jaar, Green River College

---

Studeren in Amerika met Interlanguage is kort gezegd de beste keuze uit mijn leven geweest. Ik heb hier zó veel geweldige mensen ontmoet en dingen meegemaakt. In de 2 jaar dat ik hier nu woon, heb ik ervaringen gehad waar ik nooit van had durven dromen en ben ik als persoon enorm gegroeid.

Ik moet eerlijk toegeven, ik heb voor SBCC gekozen vanwege de palmbomen en het warme weer. Ik wist niet waar ik naar toe wilde en het maakte me ook allemaal niet zo veel uit. Achteraf gezien was Santa Barbara de perfecte plek voor mij en heb ik de tijd van mijn leven gehad, deze ervaring heeft me zoveel positiefs gebracht en ik ben zó blij dat ik deze school heb gekozen. Van de ongelooflijk mooie locatie tot de behulpzaamheid van iedereen op school, durf ik iedereen SBCC aan te raden.

Ik kan met zekerheid zeggen dat als ik straks oud ben dat ik met een grote glimlach terug zal denken aan deze tijd en dat heb ik allemaal te danken aan Interlanguage Study Abroad :)

Melissa, 20 jaar (startte op haar 18e), Santa Barbara City College - Associate Degree

---

Dit was het meest geweldige jaar uit mijn leven!
Dankjewel Interlanguage!

Jara, 17 jaar, tussenjaar aan New York Film Academy, Los Angeles

---

De meeste mensen nemen een tussenjaar omdat ze twijfelen. Ik daarentegen wist precies wat ik wilde. Ik wist alleen niet waar, wanneer etc. Interlanguage heeft mij hierbij geholpen en ik ben ze ontzettend dankbaar. Chichester College is een geweldige plek om jezelf en een ander land te ontdekken. Een geweldig leuke stad dichtbij Londen en Brighton met leuke mensen, lekker eten, en de geweldige Engelse sfeer. Ik kan niet wachten om terug te gaan en ik had na drie dagen Nederland alweer heimwee.

Marieke, 17 jaar, Chichester College

---

Het was echt een super toffe ervaring. Als onderdeel van mijn studie ging ik een half jaar naar Swinburne University of Technology in Melbourne. Na een super begeleiding van Interlanguage, een lange vlucht richting Australië en een super gave camper rondreis in Nieuw-Zeeland was het tijd om mijn plekje op de campus op te zoeken. Ik deelde een appartement met mijn reisgenootje, maar we hadden allebei een eigen kamer. De universiteit is echt super tof, ze organiseren super veel leuke dingen, de docenten zijn super engaged met de studenten en er zijn ook nog eens super veel nationaliteiten. De campus staat in Hawthorn wat een soort voorstad is van Melbourne, maar je staat binnen een kleine tien minuten in het centrum van deze super gave stad. En, je mag gratis gebruik maken van het zwembad centrum aan de overkant van de straat! Twijfel je nog? Gewoon doen!

Anasja, 18 jaar, Study Abroad semester aan Swinburne University

---

In dit jaar heb ik meer geleerd en gedaan dan ik ooit had durven dromen. Ik heb grenzen verlegd, mezelf tegengekomen, supermooie mensen ontmoet en veel mooie dingen gezien en ervaren. Het was een bijzonder jaar voor mij waarin ik een fundament voor de toekomst hebt gelegd. Naast het studeren op het college waar ik veel geleerd heb en mijn engels verbeterd, heb ik daarnaast ook vrienden voor het leven gemaakt. Ik heb ook gereisd door California wat ontzettend gaaf was. Dit jaar was heel bijzonder voor mij!

Stella, 18 jaar, Santa Barbara City College

---

Ik heb een semester gestudeerd aan Santa Monica College in Los Angeles en kan het zeker aanraden! Het is er altijd lekker zonnig weer, de school is vlakbij het strand en het is een hele levendige omgeving. De campus is groot met veel internationale studenten en zelf zat ik ook bij het Speech & Debate team.

Jobke, 18 jaar, Santa Monica College

---

Een jaar in Amerika is zeker een ervaring die je nooit zal vergeten. In een korte tijd maak je goede vrienden, leer je jezelf plus anderen kennen en ervaar je dingen in een ander perspectief en in een andere omgeving. Voor mij was het een leerzaam, interessant, leuk en spannend jaar. Het jaar omvatte gezellige feesten, leuke tripjes naar omringende steden, nieuwe vrienden, een kans om je te orienteren qua school en een jaar lang zomer-gevoel. Ik raad het iedereen aan.

Meijke, 18 jaar, University of California, San Diego

---

Green River College. Your home away from home. In een geweldig gastgezin waar ik me thuisvoelde en op school waar ik het naar mijn zin had heb ik een supertijd beleefd in Amerika. Ik heb mijn baan opgezegd om mijn droom te verwezenlijken en heb op College de vakken gevolgd en stages gelopen die van toegevoegde waarde waren voor mijn werk. Ik heb een geweldige tijd gehad en had dit niet willen missen! Als je het in gedachten hebt en je twijfelt, neem die stap. Je zult zien dat je er geen spijt van zult krijgen!

Jill, 22 jaar, Green River College

---

Geniet met volle teugen van de tijd die je hebt, want voor je het weet is het voorbij! Haal er alles uit wat erin zit, doe wat je wilt, geniet en heb plezier. Waarom? Omdat een jaar in de VS wonen het beste is wat je met je tijd kan doen en het leukste en mooiste jaar uit je leven wordt!

Sander, 18 jaar, North Park University

---

In dit jaar heb ik meer geleerd en gedaan dan ik ooit had durven dromen. Ik heb grenzen verlegd, mezelf tegengekomen, supermooie mensen ontmoet en veel mooie dingen gezien en ervaren. Het was een bijzonder jaar voor mij waarin ik een fundament voor de toekomst hebt gelegd. Naast het studeren op het college waar ik veel geleerd heb en mijn engels verbeterd, heb ik daarnaast ook vrienden voor het leven gemaakt. Ik heb ook gereisd door California wat ontzettend gaaf was. Dit jaar was heel bijzonder voor mij!

Stella, 18 jaar, Santa Barbara City College

---

De keuze om een jaar in de USA te studeren is de beste beslissing van mijn leven geweest. Ik heb zoveel mensen leren kennen en ervaring opgedaan, ik had dit voor geen goud willen missen! Weekendjes naar Las Vegas of op het strand hangen in Santa Monica het was geweldig. Ik zou het zo weer doen.

Anouck, 21 jaar, University of California Riverside

---

De twee semesters die ik gestudeerd heb aan Foothill College zijn werkelijk voorbij gevlogen. Het is een onvergetelijke ervaring geweest, ik heb vrienden gemaakt uit alle windstreken en ben een stuk zelfstandiger geworden. Het belangrijkste is echter dat ik het verschrikkelijk naar mijn zin heb gehad. Mijn advies is om als je de kans hebt deze te grijpen! It's a once-in-a-lifetime opportunity!

Thomas, 18 jaar, Foothill College

---

Mijn semester aan TRU in Canada was helemaal top. Ik heb er leuke mensen ontmoet, het is een hele mooie omgeving en er is veel te doen, ook vanuit de universiteit zelf. Aan het eind van de vier maanden had ik wel weer zin om naar huis te gaan, maar nu ik thuis ben heb ik stiekem een beetje heimwee en heel veel zin om er opnieuw heen te gaan.

Ilse, 18 jaar, semester aan Thompson Rivers University

---

Mijn tijd op Green River College was echt geweldig, ik kan dit soort tussenjaren zeker aanraden. Je leert zoveel leuke mensen kennen en er zijn zoveel mogelijkheden om ook roadtrips te maken naar bijvoorbeeld Vancouver Canada en Californië. Op deze roadtrips heb ik prachtige natuur gezien zoals Yosemite National Park en Stanley Park. De school zelf organiseert in orientation week een kamp, wat echt super leuk is. Je leert zo iedereen beter kennen en je doet allemaal leuke activiteiten zoals paintball en kanoën. De off campus school trips zijn ook zeker een aanrader, vooral als je geen auto hebt. Hierdoor kom je alsnog op super mooie plekken in Washington state. Alle dingen die ik hier heb meegemaakt blijven mij voor altijd bij en ook met mijn vrienden daar zal ik altijd contact blijven

Mariëlle, 19 jaar, Green River College

---

Ik heb een jaar aan de University of California, San Diego gestudeerd en ik heb hier geweldige ervaringen opgedaan! San Diego is een hele mooie stad en de campus van de universiteit is enorm. De vakken zijn best pittig maar zeker interessant en ik heb er heel veel van geleerd. Ook mijn Engels is flink vooruit gegaan! Ik ben lid geworden van een Amerikaanse studentenvereniging en hierdoor heb ik ontzettend veel mensen leren kennen dus dat is zeker een goede beslissing geweest. Zo heb ik bijvoorbeeld een echte Amerikaanse Thanksgiving gehad bij een van mijn vriendinnen thuis. In mijn vrije tijd spreek ik vaak af met vriendinnen en in het weekend zijn er altijd feestjes. Ook heb ik al heel wat tripjes achter de rug naar onder andere LA, Santa Monica en Arizona. Verder heb ik ook heel veel over mezelf geleerd, ik ben veel zelfstandiger geworden en ik ben er achter gekomen wat ik wil studeren volgend jaar. Af en toe mis ik thuis wel een beetje, maar alle geweldige ervaringen die ik hier heb opgedaan kunnen daar niet tegenop!

Janine, 18 jaar, University of California San Diego

---

Afgelopen jaar ben ik 9 maanden naar Engeland gegaan om mijn Engels te verbeteren aan Chichester College. Ik zou niet kunnen vertellen wat er elke dag is gebeurt omdat ik gewoon veel dingen heb meegemaakt, wel weet ik nog dat ik niet zo vaak bang ben geweest als op de zaterdag dat ik aankwam daar, op een nieuwe plek en bijna niemand die Nederlands sprak. Uiteindelijk ben ik gewoon naar beneden gegaan, ik verbleef in Woodlands Halls of Residence, en ben maar op mensen afgestapt in de hoop dat ze wilden praten. En dat wilden ze! In de dagen daarna leerde ik veel mensen kennen en toen ik op maandag naar mijn eerste les ging (ik kwam op zaterdag aan) leerde ik nog een paar Nederlanders en anderen kennen wat heel fijn was, zij zijn uiteindelijk ook hele goede vrienden van mij geworden. Al met al was het gewoon een geweldig jaar. Het afscheid nemen van iedereen was wel lastig omdat je eigenlijk wel weet dat je sommigen gewoon nooit meer gaat zien. Verder zou ik het aan iedereen aanraden om een tussenjaar te nemen, het is moeilijk om te zeggen wat er nou het leukste was aan mijn jaar in Chichester, maar eigenlijk was het gewoon 9 maanden durende vakantie met Engelse lessen erbij.

Pam, 17 jaar, Chichester College

---

Mijn tussenjaar bij UCSD, San Diego was een onvergetelijke ervaring! San Diego is een prachtige stad, met cultuur en mooie stranden. De universiteit is een erg goede universiteit met een grote diversiteit aan vakken. Ik heb in dit jaar veel vrienden gemaakt en onvergetelijke momenten mee gemaakt. San Diego is een uitstekende locatie voor tripjes naar LA en omstreken, maar ook Mexico. Er is van alles te doen!

Lennart, 18 jaar, tussenjaar University of California, San Diego

---

In Santa Barbara, CA, USA heb ik echt de tijd van mijn leven gehad. Hele mooie dingen mee mogen maken. De prachtige natuur van California en steden als LA en San Francisco is er altijd iets te doen. Ik heb geen weekend stil gezeten door activiteiten variërend van feestjes tot nature hikes. School was elke dag een feestje met de campus op 2 minuten lopen van de zee en meer dan 3000 vakken waar je uit kunt kiezen! Ik heb geweldige vriendschappen aan het avontuur overgehouden en zou geen moment twijfelen om het nog een keer te doen.

Charlotte, 22 jaar, Santa Barbara City College

---

Ik ben na de kerst weer terug gegaan, en heb mijn semester in het buitenland uitgebreid naar een jaar. Ik moet zeggen dat ik het ontzettend naar mijn zin heb gehad daar en ik heb er natuurlijk ook heel veel geleerd. Ik zou ook zeker Santa Monica College aanraden aan andere studenten die naar Amerika willen, want de school is echt heel leuk en de sfeer is goed. Daarnaast is LA natuurlijk een geweldige stad! Je hebt er alles. Je kan lekker een dagje genieten aan het strand en tegelijk ook leuk naar de NBA wedstrijden kijken in Downtown. In de winter leggen ze zelfs schaatsbanen aan midden in de stad! Ook is UCLA heel erg dichtbij en kan je gewoon rondlopen op hun campus, wat ik ook zeker zou aanraden omdat het zo mooi is. Daarnaast liggen San Francisco, Santa Barbara en San Diego lekker dichtbij, zelfs Las Vegas is nog te doen! Al met al vind ik dat niks tegen LA op kan! Ik wil jullie daarom ook bedanken, dat jullie dit voor mij mogelijk hebben gemaakt en waarschijnlijk hoor je binnenkort nog wel iets van me. Ook wil ik jullie graag helpen als er vragen zijn met betrekking tot Santa Monica College of Los Angeles.

Chloee, 18 jaar, Santa Monica College

---

Foothill College was een geweldige ervaring. Meteen tijdens de International Students Introduction Days maakte ik vrienden uit Taiwan, Zuid Korea, Brazilië, China en Japan. De lessen waren ontzettend divers en de leraren hadden behalve veel ervaring in lesgeven ook ervaring op de werkvloer. Naast de lessen heb ik tijdens de vakanties veel gereisd en ben ik op plekken geweest die hoog op mijn bucketlist stonden. Voordat ik vertrok naar Amerika dacht ik dat het afscheid in Nederland het lastigst was, maar nu ben ik van mening dat het weggaan uit Amerika nog veel lastiger is. California heeft mijn hart gestolen en ik ga nog heel vaak terugkomen.

Anne-Wil, 17 jaar, Foothill College

---

Verslag van een ouder

Zomer 2020:

Van High School jaar Amerika naar Chichester College in Engeland

Ze had alle voorbereidingen getroffen: koffer gepakt, afscheid genomen van familie en vrienden, foto’s ingepakt, kadootjes voor de gastfamilie gekocht en helemaal klaar voor vertrek. Wat verheugde Laurèl zich op haar High School jaar in Amerika en wat was de teleurstelling immens toen op het laatste moment het toch niet bleek door te kunnen gaan door Corona.

Wat nu? Een heel jaar in een paar weken omgooien vond ik voor een 16-jarige puber nogal radicaal. Maar toch, na de eerste schok en een aantal telefoontjes met Interlanguage werd al snel duidelijk dat ze al het mogelijke deden om ons in deze situatie te ondersteunen. En dus: kind getroost, een beetje vakantie gevierd en intussen vol goede moed op zoek naar iets anders. En dat ”iets anders” werd binnen een goede week gevonden en georganiseerd.

Oké, het was nog steeds niet Amerika, maar Laurèl kon wel naar Engeland. Daar werden Nederlandse studenten op het Chichester College toegelaten. Ze heeft er vanaf de eerste dag een schitterende tijd gehad. Het College was goed, ze heeft heel veel andere leeftijdsgenoten vanuit allerlei landen leren kennen en een enorm lieve gastfamilie getroffen.

Doordat er daar ook strenge maatregelen heersten om Corona het hoofd te bieden, werd het sociale leven beperkt. Maar omdat Laurèl het thuis heel leuk had met haar gastfamilie kon ze met hen en een paar vriendinnen toch veel ondernemen.

Op school ging ze veel naar de sportschool en als het kon werden er uitstapjes gemaakt. Als ouders hebben we ons geen enkele keer zorgen gemaakt. Als er vragen waren, werden die steeds door Interlanguage beantwoord. Ook werd van tijd tot tijd contact op genomen om te informeren hoe het ging met haar. Uiteindelijk is het voor Laurèl een geweldige ervaring geweest en zal ze, zodra het kan, haar Amerikajaar op een andere manier bij Interlanguage, organiseren.

Hartelijk dank voor jullie persoonlijke begeleiding en goede organisatie.

Met hartelijke groeten,

Marieke, moeder van Laurèl, 16 jaar, Chichester College

---

lees verder onder de foto's

green river college, GRC, Auburn
green river college, GRC, Auburn
green river college, GRC, Auburn

Lees de ervaringen van Naomi, Associate Degree (2 jaar) in Amerika:

Making friends!

Posted on May 30, by naomi

I’m about to finish up my fifth quarter at Green River College (GRC) in only one week. Meantime, I’m lucky to be surrounded by a diverse group of friends and other people that I know. During new international student orientation in my very first week in the US, I met a lot of people from all over the world like Japan, Indonesia, Kazakhstan, Russia, China, Taiwan and countries in Africa. I personally think it’s awesome to meet all of these people and learn about their cultures and habits. Plus, we all have one thing in common. We are all far away from home to study here at GRC. Another place to meet new ‘internationals’ as I call ourselves, is during student life events on and off campus. These can include parties, hiking events and sports games as well as other activities like campus talk. That’s an event happening around every other week where everyone on campus is invited to have lunch and speak English without the pressure of a classroom.

I live with Merel, also from the Netherlands. There’s usually a small group of Dutch people studying at GRC every year. I would say around ten people, at the least. Some for an AA degree, others for a gap year or gap quarter. A good way to connect with other Dutch students is through Lansing Bryan. She knows about every Dutch student currently at GRC but also those who are prospective students. I personally enjoy some time talking in our own language about the same foods we miss. Next to the Dutch students are Europeans, like people from Germany, Denmark, Scandinavia, Spain and Italy. Though they’re as much of strangers to me as people from Asia, Africa or the Middle-East, something feels different. Though everyone is invited, the European club is the place where most of the Europeans connect with each other.

And at last, I can say I’m very lucky to have met so many Americans. The natural resource department at GRC has a family feeling to it and I often go hiking or out for dinner with them. I can truthfully say that not a single class period goes by without a laugh and a lot of fun. During my gap year though, it was much harder to make American friends. Just go out there and talk to the people around you in class, is the best advice I can give anyone. But you can also meet new people at the Campus Corner Apartments (CCA) lounge, in clubs or with an on-campus job.

---

lees verder onder de foto's

Wil je ook een tussenjaar (of langer)?

Housing!

Posted on April 29 by naomi

For this blog, I wanted to share the housing options at Green River College. For example, I live at CCA, the campus corner apartments which are just a five-minute walk to school. I live with three other GRC students in one apartment complete with kitchen, living room, two bathrooms and have my own bedroom. But, there are more choices to whichever preference you have, because you can also find your own apartment or house and share with friends or find other housemates to live with. Few people I know live on their own and say it’s as much a challenge as fun to live by rules set (or not) with everyone around you. Another housing option is with a host family somewhere in the neighborhood or in surrounding cities. Host families will become part of your own family as they welcome you to their and your new home. Things you don’t have to worry about are cooking, going grocery shopping and getting that home feeling.

Things people and friends find best about living at cca, is that you’re super close to school. Have an 8am class, you wake up at 7:30. Want to go to the gym or library at 7pm after dinner, it’s just a short walk but you’re basically already there. Even if you forgot your books or other supplies for class, you’re able to run back and still make it in class on time (which is what happens to me a lot :)) You live on your own with three other housemates, with no parents watching your back, which means you’ll have to start learning how to cook and clean.

A lot of people I work with at the international programs building live on their own. They all say it’s nice to not have anyone watching you all the time. It gives an independent feeling. You can be as loud as you want any time of day as well as doing the things we really shouldn’t do at our age. Next to that, as one of them told me, it’s often super easy to move apartments and places in case you don’t get along with someone or get new friends you want to move in with.

One of my best friends, Ayleen from Germany, choose to live with a host family. I met her during my gap year and she lived in the ‘big white house’ as we used to call it, just a few blocks from GRC. Fortunately, I got the chance to stay over a few nights and met her host mom, host dad and host sister as well as the dogs they owned. I asked her why she decided to live with a host family. She said, ‘’I’m a family person, so I want to spend all the holidays together with my family and not being with one for example for Christmas would have broken my heart. Moreover, I wanted to improve my English skills and I was lucky to get an American host family. It’s also a totally different experience when you see the American life from an inside perspective and me and my host family agreed on having the best experience when taking me in as a member of their family.’’ She also shared her favorite thing experienced with her host family with me. ‘’I’m tempted to say the one evening when Melissa (my host mom) and I drove around Seattle, first to Downtown and then Kerry Park to look at the Skyline, just to look at all the Christmas lights. It was magical.’’

At last I wanted to give a shout out to our awesome housing team in the IVD building! They are always willing to help every single student coming in, concerning any questions regarding housing for us as international students.

---

Wil je ook zo'n ervaring? Kijk bij Green River College

Interview with Merel

Posted on January 29 by naomi

For this blog post I interviewed Merel van Keulen. She arrived last year in the fall as a new international student at Green River College (GRC). Her plan is to get an associate’s degree in Political Science. Read her story here!

What was your road to GRC like?

I’ve wanted to go to the United States since I was 15, it was a huge dream of mine. You could say I had a healthy obsession with the United States. I already looked into going to school in the US at an organization called Interlanguage, but I never really pulled the trigger. I finished school in 2016 and I knew that I wanted to go to school somewhere outside of The Netherlands. I talked with a few organizations who could help me with that, but they all said that it was very expensive and that maybe I should try and go to England. So for a while I focused on that, but eventually realized that that was not what I wanted. I wanted to go to the US. I took a gap year and worked full time at H&M to save up as much money as possible and went to a go-abroad fair with my mom in November 2017 and eventually came back to Interlanguage again. We went to a information day at Interlanguage and I got more and more excited. With an employee we looked at what kind of school would be good for me. It was important for me to live on campus and that they have a good program for international students and we eventually ended up at GRC. A few months later it was a fact, I was going to GRC! I was very nervous but luckily there was a dinner organized where a lot of old students were invited to. So I got to talk to a few of them and this is where I met Naomi who was also going to GRC at the same time I was going to. We got along great and we decided to fly together and eventually live together!

What are you studying and are there any classes that you are looking forward to?

My major is Political Science. Not a lot of people know exactly what it is and what you actually learn. It is actually pretty simple. It is just everything that has something to do with politics. American politics have always interested me and I think it is so much easier to understand when you are actually in the country that you are learning about.

I’m looking forward to my American Government class and American History class. I am taking these classes next quarter and I’m just really excited to learn about the government and history of America.

Is there anything that you’d wish to accomplish before the end of your first year at GRC?

I don’t really have something that I want to accomplish this quarter. I just really want to focus on my classes and get good grades. I found out pretty soon that taking classes that are fully in English are pretty hard to understand and that you really have to focus on every little thing that your teacher is saying.

What is the best thing you have done so far?

The best thing that I have done so far is going on the trips that school organizes. Almost every Saturday there is a trip to something in Washington state. This could be anything, we have been on hikes, to museums or different events that are happening. It is definitely an opportunity to see more of Washington State as an international student. Because public transportation is not as good as back in The Netherlands and I don’t have the money to buy a car. I’m excited for the trips to come because I heard that there are some camping trips coming up.

---

Wil je ook zo'n ervaring? Kijk bij Green River College

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z