Ervaringen High School

Prijzen & aanmelding

Lees ervaringen van High School deelnemers en ouders:

Het is alsof je in een kom soep wordt gegooid met 100 verschillende smaken. Zo veel nieuwe indrukken en mensen die je leert kennen. Ik heb het geluk gehad dat ik veel heb gereisd met mijn gastgezin en daardoor heel veel van Amerika heb kunnen zien. Van Seattle tot Florida en Louisiana. Daardoor heb ik ook veel nieuwe mensen ontmoet. Elke keer met nieuwe mensen praten heeft mijn zelfvertrouwen echt een boost gegeven. Nu dat ik weer een tijdje thuis ben heb ik nog steeds veel contact met mijn gastgezin. Mijn gastmoeder vraagt dan ook vaak of ik mijn ticket naar 'huis' alweer heb geboekt. Zo voelt het ook echt, als een tweede thuis.

Sterre, 17 jaar - High School Stonington, Illinois

Ik vond mijn high school jaar echt super en vond het erg jammer dat ik uiteindelijk weer naar huis moest. Ik heb zoveel geleerd over Amerika en heb er veel contacten aan overgehouden. Ik ga zeker nog eens terug!

Martine, 17 jaar - High School Thornton, Colorado

Mijn highschool ervaring was zo enorm goed! Ik heb hele leuke mensen ontmoet, ben heel vaak naar het strand geweest, heb rondjes gereden met vrienden in een golfkar en ijsjes gegeten, en nog veel meer. Mijn gastgezin was een hele goede match en ik praat nog elke dag met ze sinds ik terug ben. In december ga ik alweer terug om ze weer te zien want ik mis ze super erg. Kan niet wachten ze weer te zien!

Franziska, 17 jaar - High School Ponte Vedra, Florida

Ik heb veel geleerd over mezelf, over andere mensen, een ander land, taal en cultuur. Dit was misschien wel het meest leerzame jaar tot nu toe, maar ook gewoon leuk: even een jaar er tussenuit en zien wat er op je pad komt. Nu weet ik wat ik wil doen met mijn leven en dat ik er gewoon voor moet gaan. Ik kijk heel anders tegen de wereld aan en ben zo blij dat ik dit gedaan heb.

Ninon, 17 jaar - Clovis High School, Fresno, California

Durf het, voel het, beleef het

Toen ik via mijn zus een brochure in mijn handen kreeg was ik verkocht. Ik wist altijd al dat ik een keer naar Amerika wilde en Ik twijfelde geen moment, zo'n kans krijg je maar één keer. Ik ben zo blij dat ik ben gegaan. Ik heb nog nooit zo veel gedaan en geleerd in zo'n korte tijd. Ik kijk met andere ogen naar dingen. Je doet en voelt dingen die je nog nooit gedaan en gevoeld hebt en het is het echt allemaal waard! Natuurlijk zijn er dipjes of minder leuke dingen maar wees niet bang Amerikanen zullen je geweldig en interessant vinden. Ik heb heel veel leuke tripjes gedaan met mijn gastgezin, zo ben ik naar Disneyworld Florida en Chicago geweest. Op High School heb ik nieuwe sporten gedaan en met de Amerikaanse spirit kom je ver.

Durf het, voel het en beleef het!

Margot, 15 jaar - High School Oakdale, Minnesota

Je maakt een ontzettend grote persoonlijke groei door, tijdens een jaar in het buitenland. Je wordt meer open-minded, onafhankelijk en flexibel. Je leert het mooiste en gekste van twee werelden, waardoor je nieuwe perspectieven krijgt. Het is een unieke ervaring die je nooit meer vergeet. Het liefst neem ik het eerste vliegtuig weer terug naar Amerika!

Linde, 16 jaar - Murray High School, Utah

lees verder onder de foto's

High School
High School, Sport High School Amerika
High School

Mijn jaar hier in Amerika is in 1 woord 'awesome'! Ik kan gewoon niet beschrijven hoe geweldig het hier is. Mijn gastgezin is echt super leuk. We hebben al zoveel geweldige dingen gedaan. Zo ik ben al naar NYC, Washington D.C. en de Bahama's geweest. Ze willen me alles laten zien. School is ook erg leuk. De mensen zijn zo aardig en zo geïnteresseerd in jou. Dit jaar is zeker om nooit te vergeten. Over anderhalve maand staat een van de ergste momenten me te wachten. Alweer gedag zeggen tegen mensen van wie je houdt. Dit jaar is echt voorbij gevlogen.

School is wel een beetje hetzelfde als in tv shows en high school musical. De grote, lange gangen, de kluisjes, cheerleaders. Het enige wat er niet is dat ze zingen in de pauzes zoals in high school musical! School is leuk en erg anders dan in Nederland! Als persoon verander je ook. Ben ook vooral niet bang om dingen te doen die je in Nederland nooit zou doen. Mensen zijn hier erg 'outgoing'. Ja er zullen momenten komen dat je thuis mist: je verjaardag, kerst, nieuwjaar, sinterklaas. Maar je komt er wel weer bovenop. Ga niet in je kamer zitten. Ga juist iets leuks doen. Denk niet aan thuis. Sta open voor nieuwe dingen. En ook voor nieuwe mensen. Want die ga je zeker ontmoeten.

The best time of my life. Ik heb zoveel leuke herinneringen aan mijn tijd in Amerika.

Ik heb er een 2e familie bij, waar ik altijd naar toe kan en die ik nog steeds spreek. Ik heb er zoveel leuke vrienden bij. High School is gewoon in één woord geweldig. De spirit die een school heeft is zo leuk om te zien en mee te maken. De mensen op school zijn zo geïnteresseerd in je en willen letterlijk alles over je weten. De tijd is uiteindelijk veel te snel gegaan. Ik kan iedereen dit aanbevelen.

Daphne, 16 jaar - High School Port Orange, Florida

lees verder onder de foto's

High School
High School
High School

Mijn High School jaar!

Mijn High School jaar op North Mason High School was in 1 woord fantastisch. Ik had nooit verwacht dat het zo'n geweldige ervaring zou zijn met zoveel nieuwe vrienden die me door dik en dun steunden in moeilijkere tijden. Ik raad iedereen aan om dit te doen, als je open staat voor nieuwe vrienden, nieuwe cultuur maar ook andere regels. Dit ongelofelijke jaar pakt niemand mij nu meer af!

Milou, 17 jaar - North Mason High School, Belfair, Washington

Gisteren heb ik mijn verjaardag op zijn Amerikaans mogen vieren wat een hele leuke ervaring was. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin, veel nieuwe mensen leren kennen, en mezelf opengesteld voor een totaal andere cultuur. Ik heb mezelf dan ook goed leren kennen tijdenes mijn verblijf hier. Ik ben heel volwassen geworden, en ben verstandiger dan ooit. Er zijn heel veel leuke dingen, maar je hebt ook echt wel moeilijkere momenten af en toe. Ook moet je open staan om nieuwe mensen te leren kennen, en jezelf op zijn tijd aanpassen. De mensen doen misschien dingen anders dan dat jij gewend bent, maar dat is niet slecht. Dit zijn allemaal dingen waar je alleen maar van leert.

Pien, 16 jaar - Layton High School, Utah

lees verder onder de foto's

High School
High School
USA, High School

Nogmaals enorm bedankt voor jullie support en hulp afgelopen jaar. Ben jullie daar heel erg dankbaar voor!

Het gaat heel goed met me, ben alleen wel heel erg moe. Ik zit in het debateteam van mijn high school en ik heb drie awards gewonnen in de afgelopen vier toernooien. Gaat heel erg goed en dit verbetert mijn Engels zo snel!

Daarnaast zit ik ook in het swimteam van school en waterpolo clubteam in hetzelfde zwembad. Dit gaat ook heel erg goed en ik heb mijn plek hier ook weten te veroveren. Train nu wekelijks zo’n 7x per week! Dat is een stuk meer dan dat ik deed in Nederland.

Op school gaat het ook goed. Ik volg verschillende vakken zoals Amerikaanse Geschiedenis en Wereld Geschiedenis op AP level, wat me college credits oplevert als ik de test aan het einde van het jaar haal. Ik sta op het moment zeven A’s en één B, dus dat gaat ook erg goed!

Mijn gastgezin is heel erg aardig en behulpzaam. Eén van mijn hostbrothers is mijn coach bij het swimteam, de andere is mijn ploeggenoot bij waterpolo. We kunnen het goed met elkaar vinden en mijn hostmother geeft me elke maandag en vrijdag ochtend een ride naar het zwembad, omdat ik dan rond 5.30 AM daar moet zijn. Ik heb een klik met mijn hostfamily en daar ben ik heel erg blij mee! Nogmaals bedankt voor alles!

Groeten uit Salt Lake City,

Jasper, 17 jaar - East High School, Salt Lake City

Ik had erg veel zin in mijn eerste schooldag op Prattville High School, maar vond het ook heel spannend. Ik ben de eerste schooldag wel 4 keer verdwaald en heb op één dag meer dan 100 nieuwe mensen ontmoet. Dat was het begin van een fantastisch jaar in Alabama!

Marijn, 16 jaar – Prattville High School, Alabama

Dit was het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt. Het was zoveel beter dan ik had verwacht. Ik was graag langer gebleven.

Meike, 17 jaar - Fall Semester, High School Saint Cloud, Minnesota

Een jaar high school in Amerika: zeker doen!! Het verandert zoveel voor je op een goede manier.

Linde, 17 jaar - 2021-22, Ipswich, Massachusetts

Voor mij begon het allemaal met advertenties, wat best wel raar was. Ik kwam steeds meer advertenties tegen over een high school jaar. Toen ik er een beetje beter in ging kijken leek dit mij echt iets voor mij. Interlanguage heeft mij heel goed kunnen helpen met alle stappen die ik door moest. Toen ik eindelijk te horen kreeg dat er een plaatsing was, was het feest. Ik heb vanaf een paar dagen na mijn plaatsing al contact gehad met mijn gastgezin wat echt fijn was, zo kom je niet bij totaal vreemden in huis. Toen ik eindelijk aankwam was heel veel al voor mij geregeld. Ik mocht zelf al mijn vakken op school uitkiezen wat echt veel leuker is dan de vakken in Nederland. Ik werd meteen door iedereen met open armen ontvangen. Iedereen was open om me te helpen. In het begin is alles even wennen zoals de taal en de school maar daar wen je snel aan. Als het leven daar normaal is geworden gaat het jaar ook zo snel voorbij. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik er pas net ben en ik ga over twee weken alweer terug naar huis. Maar het was het zeker waard om dit te doen, ik heb zo veel dingen geleerd en zoveel nieuwe vrienden gemaakt dat ik het zeker wel mijn tweede thuis kan noemen!

Nina, 17 jaar - High School Hailey, Idaho

Na de middelbare school heb ik een tussenjaar genomen, en wilde graag een halfjaar werken en halfjaar reizen. Ik had al eerder dingen over een high school uitwisseling gezien, dus ik heb hier meer over geleerd en toen kwam ik Interlanguage tegen. Ik had me best laat aangemeld, maar ze hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat ik voor een semester naar Amerika kon gaan! De ervaring hier was echt geweldig, in het begin is het allemaal even wennen maar ik voelde me al snel echt thuis. Sommige dingen zijn echt zoals in de films, zoals prom en de sportwedstrijden. Ik heb hier heel veel geleerd over mezelf en zou iedereen zeker aanraden om het te doen. ik zou je wel aanraden om een heel schooljaar te doen. Ik denk dat een semester genoeg voor mij is, maar het ging heel snel voorbij, en ik heb ook een aantal dingen in het schooljaar gemist, zoals het football seizoen.

Renske, 17 jaar – Spring Semester, High School Monroe, Utah

Mijn 6 maanden in Amerika waren echt super geweldig! Als ik de kans heb ga ik zeker mijn host familie nog een keer bezoeken of ze uitnodigen om naar Nederland te komen.

Maartje, 17 jaar - Spring Semester, Portland, Oregon

Hey! Ik ben Maud en heb mijn exchange year in Tacoma, Washington gedaan. Het was altijd al een droom van mij geweest om 't echte leven in Amerika te beleven als een high school student. And what a ride it has been! Ik heb heel veel ervaringen opgedaan en mezelf goed leren kennen. Interlanguage heeft me hier zeker bij geholpen. Tijdens mijnjaar hier waren ze altijd bereikbaar en kon ik op ze rekenen, ook al zat ik aan de andere kant van de oceaan ;)

Deze tijd in The States heeft mij veel laten inzien, het leven gaat namelijk niet altijd makkelijk, er zijn challenges en van die challenges leer je en word je sterker. Dit jaar heeft mij zelfverzekerder gemaakt en zelfstandiger. In de toekomstweet ik beter in bepaalde situaties hoe ik moet handelen, want dat heb ik hier ook moeten doen. Een exchange year is als een rollercoaster. Het heeft veel ups en downs maar het heeft me wel heel veel gebracht en dat zou ik voor geengoud hebben willen missen! Ik heb nu een tweede thuis en vrienden gemaakt van over de hele wereld.

Maud, 17 jaar – Tacoma High School, Washington

Ik heb zo ongelooflijk veel mooie ervaringen opgedaan en zoveel nieuwe dingen mogen meemaken. Ik heb een nieuw leven opgebouwd aan de andere kant van de wereld, een nieuwe family, nieuwe vrienden, maar ook een nieuwe ik. Ik ben veranderd door alles wat ik heb mogen doen en heb mogen meemaken. Van varsity athlete worden, benoemd worden als “most inspiring track and field athlete 2021/2022”, tot de titel Prom royalty (Prom King) 2022 krijgen. Ik heb dingen gedaan die ik nooit verwacht had tedoen, maar ik heb ook dingen mogen zien die ik niet verwacht had te zien, zoals bijvoorbeeld de Grand Canyon. Ik had de meest fantastische host family waar ik ooit van had mogen dromen, die me door dik en dun gesteund hebben en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Dit is een van de beste en meest bijzondere ervaringen die ikooit heb mogen meemaken en ik raad het iedereen aan. Je leert door te zetten, grenzen te verleggen, maar je overkomt ook je angsten. Het is niet zomaar een jaar uit je leven, je maakt een heel nieuw leven in een jaar.

Jip 17 jaar - Vancouver, Washington

Tip: Ga bij een club of sport, zo maak je het snelst vrienden. Stap naar mensen toe en wacht vooral niet tot iedereen naar jou komt, want dat kan heel lang duren.

Maar mijn grootste tip: geniet ervan en neem het ervan zo lang het kan, en geniet van alles wat je doet.

lees verder onder de foto's

High School
High School
High School

Lees hoe de ouders van Marijn het hebben ervaren!

IK VIND HET DOODENG, MAAR IK DOE HET TOCH….

Dat was wat Marijn zei, toen ik aan haar vroeg of ze echt zeker wist dat dit was wat ze wilde…

Marijn riep al jaren dat ze heel graag een jaar naar High School wilde in Amerika, dus toen de open dag van Interlanguage was zijn we eens een kijkje gaan nemen. Vanaf het moment dat we daar aankwamen zag ik het al aan haar gezicht, dit is echt wat ze wilde!

Haar Engelse test en het interview verliepen gelukkig goed en toen begon het avontuur pas echt.

Ze moest een profiel op internet aanmaken, wat een behoorlijke klus was en waar wij als ouders toch ook veel werk aan hadden.

Cijfers opvragen op school, brieven schrijven, foto’s uitzoeken, aanbevelingsbrieven van haar lerares Engels regelen, gezondheidsverklaringen en alle inentingen halen, wat uiteindelijk de grootste uitdaging was vanwege de verschillende meningen van de GGD hier en die in Amerika.

Bij elkaar zijn we zeker twee maanden bezig geweest voor het profiel helemaal goed was. Wel heel belangrijk natuurlijk, want met dit profiel kom je in een databank voor ‘host parents’, die daaruit gaan kiezen welke student het beste in hun gezinssituatie past.

Toen begon het lange wachten tot ze in Amerika een gastgezin hadden gevonden…

Eindelijk, begin juni, kregen we het verlossende telefoontje dat ze geplaatst was!

Feest met een lach en een traan, want nu ging het toch echt gebeuren…

Een hele leuke familie in Alabama zou haar gastgezin worden voor een heel jaar!

Diezelfde avond heeft Marijn nog een e-mail gestuurd en binnen no time was er al veel contact over en weer via WhatsApp en Skype om elkaar beter te leren kennen. Dit was voor ons als ouders ook heel fijn, want je stuurt je kind toch naar onbekenden en het is heel prettig als er gelijk een klik is!

Nu moesten we het visum gaan aanvragen bij het Amerikaanse Consulaat. Ook nog wel even behoorlijk wat werk voor ons als ouders om alles gegevens goed in te vullen, maar met behulp van Pascal van Interlanguage die eindeloos geduld met ons had, is het goed gekomen en konden we een afspraak maken op het consulaat in Amsterdam.

Marijn moest alleen naar binnen, om haar papieren te overhandigen en vingerafdrukken te laten maken. Het paspoort moest ze achterlaten om het visum er in te laten zetten.

De veiligheidsmaatregelen zijn daar behoorlijk pittig en het is aan te raden om alle regels op te volgen, anders sta je daar uren in de rij.

Thuisgekomen kregen we bericht dat haar vingerafdrukken toch niet helemaal goed waren gelukt en of we nog even terug konden komen om het opnieuw te doen… Gelukkig wonen we niet ver van Amsterdam, dus daar gingen we weer…

Binnen een paar dagen zouden we het paspoort weer terug krijgen, maar vanwege een computerstoring duurde het uiteindelijk drie weken voor het weer terug was. Een behoorlijk stressvolle tijd voor ons, want inmiddels was het begin juli en eind juli zou Marijn al vertrekken naar Amerika. Gelukkig hadden we alles op tijd binnen, maar ik was blij dat we geen vakantie geboekt hadden in die periode want dan waren we behoorlijk in de problemen gekomen…

Ons advies is dan ook: wacht tot het visum is geregeld en je paspoort terug is voor je verdere plannen maakt, want het kan heel anders lopen dan je denkt!

Eind juli is ze vertrokken, net 16 en alleen op het vliegtuig naar Alabama. Dat was wel even slikken op Schiphol maar we hebben er geen lang drama afscheid van gemaakt en alles zo luchtig mogelijk gehouden. Het is tenslotte een fantastisch avontuur voor haar en niet iets om verdrietig over te zijn!

Die dag is wel een beetje in een roes voorbijgegaan. Wachtend op de app dat ze goed was aangekomen in Chicago en bij haar volgende vlucht naar Birmingham Alabama zat. Later die avond kregen we bericht van de host family, dat ze op het vliegveld zaten te wachten en direct toen ze geland was kregen we al een foto met daarbij de tekst: “We got her!”

Ze stonden haar met een spandoek op te wachten om haar welkom te heten in de USA! Thuis aangekomen was alles versierd en hing er een Nederlandse vlag bij de voordeur. Met recht een warm welkom dus!

Vanaf dat moment viel de last wel van ons af en hebben we het er wonderlijk genoeg niet heel moeilijk mee dat ze weg is. Ik was erg bang dat ik in een gat zou vallen zo zonder haar, maar dat valt gelukkig ontzettend mee. Wetende dat zij het zo enorm goed heeft daar helpt natuurlijk ook heel erg mee.

Marijn heeft inmiddels heel veel nieuwe vrienden gemaakt, Amerikaanse maar ook uit andere landen, want er zitten veel exchange students van over de hele wereld in Alabama die regelmatig bij elkaar komen, alle feestdagen samen vieren en heel veel lol hebben samen!

Op school gaat het ook goed met allemaal interessante vakken en sommige leraren horen niet eens dat ze een exchange student is, zo snel heeft ze al vloeiend Engels leren spreken.

Door dit ene jaar in Amerika is ze nu een zelfstandige wereldburger geworden met vrienden van Korea tot Mexico en van Duitsland tot Brazilië.

En ze heeft er een tweede familie in Amerika bijgekregen, hoe mooi is dat?!

Mensen zeggen regelmatig tegen ons: Dat zou ik niet kunnen hoor, een jaar lang zonder mijn kind… Dan zeggen wij: het gaat er niet om wat WIJ willen, maar wat JE KIND het liefste wil en als de mogelijkheden er zijn, wie zij wij dan om dat te verbieden?

Natuurlijk missen we haar en zij mist ons maar ze heeft totaal geen heimwee gelukkig. Ze heeft echt de tijd van haar leven en is enorm blij dat ze deze kans gekregen heeft en zou deze ervaring voor geen goud hebben willen missen!

Wij zijn supertrots op onze lieve stoere dochter die dit op haar 16e toch maar “even” doet!

Marielle en Robert

ouders van Marijn - High School Prattville, Alabama

High School
High School
High School

Wil jij ook zo'n ervaring?

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z