Op eigen benen staan

Algemeen Dagblad, 13 juni 2020

Pien van der Sterren (21), Maasbree

Tussenjaar na VMBO-T: High School in Utah, via Interlanguage Study Abroad (kosten ca. 9000 euro) in 2014-2015

Doet nu een studie psychologie aan Tilburg University

"Mijn zwemmaatje vertelde over haar jaar high school in Amerika, dat trok mij ook. En op zo'n high school mag je veel meer vakken zelf kiezen, zo kun je uitproberen wat bij je past. Na de high school wilde ik naar de Pabo. Via facebook maakte ik kennis met mijn gastgezin. Ze hadden een meisjestweeling die even oud was als ik en hun vorige gaststudent had een weblog bijgehouden.

Toen ik daar kwam, voelde het als een warm bad. Naast vier verplichte vakken deed ik onder meer peer tutoring. Daarbij ondersteun je een medestudent met een beperking. Zo heb ik met een jongen uit het speciaal onderwijs de high school musical voorbereid.

Dat jaar leerde ik op eigen benen staan. Ik was zestien en pap en mam waren er niet om mijn hand vast te houden. Ik heb vrienden gemaakt en er een familie bijgekregen.

Mijn ticket naar hogerop

Het jaar was ook mijn ticket naar hogerop. Na een verkort traject MBO - waar ik erachter kwam dat ik niet naar de Pabo wilde - en een propedeuse Psychologie op het HBO doe ik nu een bachelor op de Universiteit."

High School
High School artikel
High School student
  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z