Studeren in Canada

Informatie & prijzen

Studeren in Canada zal je zeker aanspreken: de oprecht vriendelijke, hoog opgeleide bevolking heeft een open mentaliteit en wordt gevormd door een boeiende mix van culturen. Het land is veilig, gemakkelijk te bereizen, biedt je een breed cultureel aanbod, een prachtige natuur en eindeloos veel 'outdoor'- en sportmogelijkheden. Het onderwijs in Canada is goed georganiseerd en van hoge kwaliteit. Er is veel aandacht voor de student: veel contact met de docent en veel begeleiding.

Lees hieronder verder over de studiemogelijkheden in Canada of bekijk ze meteen op schoolniveau:

Universiteiten in Canada

Studeren in Canada

Ruim 140 colleges en 93 universiteiten bieden wetenschappelijk en beroepsgericht hoger onderwijs. Studeren in Canada kan op verschillende niveaus: Colleges concentreren zich op undergraduate studies, universiteiten op graduate en undergraduate niveau. Het Canadese onderwijssysteem is divers. Er zijn verschillen in niveau, inhoud en kwaliteit. Het hoger onderwijs is ingedeeld in wetenschappelijk en beroepsgericht onderwijs.

Tussenjaar of Study Abroad semester

Wanneer je als internationale student gaat studeren in Canada is er de mogelijkheid om 1 of 2 semesters te volgen aan een universiteit. Dit kan ingevuld worden als Tussenjaar, bijvoorbeeld na je middelbare school, of als onderdeel van je studie in Nederland of België.

Credits

Je kunt elk semester 1 tot 5 studiepunten (‘credits’) per vak halen. Je programma omvat in Canada meestal drie à vier vakken ter waarde van in totaal 9 credits per semester. Dit is ook het minimale aantal credits dat je moet behalen vanwege visumregelingen als je gaat studeren in Canada. Je kunt er ter plaatse voor kiezen om tegen bijbetaling extra vakken te volgen en dus extra credits bij te kopen.

Quarter versus semester

Als je gaat studeren in Canada zal je zien dat scholen volgens ofwel het Semester- danwel het Quartersysteem werken. Bij een semestersysteem is het schooljaar opgedeeld in 2 semester van augustus–december en januari–mei. Bij het quartersysteem is het schooljaar opgedeeld in 3 quarters van september-december, januari–maart en april–juni. Het 4e quarter is dan de zomerperiode die meestal buiten het reguliere onderwijsprogramma valt.

  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z