Studeren in Canada

Informatie & prijzen

Canada zal je zeker aanspreken: de oprecht vriendelijke, hoog opgeleide bevolking heeft een open mentaliteit en wordt gevormd door een boeiende mix van culturen. Het land is veilig, gemakkelijk te bereizen, biedt je een breed cultureel aanbod, een prachtige natuur en eindeloos veel 'outdoor'- en sportmogelijkheden. Het onderwijs in Canada is goed georganiseerd en van hoge kwaliteit. Er is veel aandacht voor de student: veel contact met de docent en veel begeleiding.

Lees hieronder verder over de studiemogelijkheden in Canada of bekijk ze meteen op schoolniveau:

Universiteiten in Canada

Ruim 140 colleges en 93 universiteiten bieden wetenschappelijk en beroepsgericht hoger onderwijs. Colleges concentreren zich daarbij op undergraduate studies en universiteiten op graduate en undergraduate niveau. Het Canadese onderwijssysteem is divers. Er zijn verschillen in niveau, inhoud en kwaliteit. Het hoger onderwijs is ingedeeld in wetenschappelijk en beroepsgericht onderwijs.

Tussenjaar of Study Abroad semester

Voor internationale studenten is er de mogelijkheid om 1 of 2 semesters te volgen aan een universiteit in Canada. Dit kan ingevuld worden als Tussenjaar, bijvoorbeeld na je middelbare school, of als onderdeel van je studie in Nederland of België.

Credits

Je kunt elk semester 1 tot 5 studiepunten (‘credits’) per vak halen. Je programma omvat in Canada meestal drie à vier vakken ter waarde van in totaal 9 credits per semester. Dit is ook het minimale aantal credits dat je moet behalen vanwege visumregelingen. Je kunt er ter plaatse voor kiezen om tegen bijbetaling extra vakken te volgen en dus extra credits bij te kopen.

Quarter/semester

In Canada werken scholen volgens ofwel het Semester- danwel het Quartersysteem. Bij een semestersysteem is het schooljaar opgedeeld in 2 semester van augustus–december en januari–mei. Bij het quartersysteem is het schooljaar opgedeeld in 3 quarters van september-december, januari–maart en april–juni. Het 4e quarter is dan de zomerperiode die meestal buiten het reguliere onderwijsprogramma valt. Bij het quartersysteem kan je dus driemaal per jaar vakken kiezen, bij het semestersysteem tweemaal. Met het quartersysteem heb je over het algemeen ook meer lessen in een jaar dan met het semestersysteem.

  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z