Studeren in Amerika

Informatie & prijzen

Studeren in Amerika biedt je vele voordelen. Met meer dan 4.200 colleges en universiteiten zijn de Verenigde Staten wereldleider in mogelijkheden voor hoger onderwijs. Het systeem omvat een groot netwerk van instellingen die tezamen tegemoet komen aan de behoeften van elk type student.

Lees hieronder verder over de studiemogelijkheden in Amerika of bekijk ze meteen per school:

Colleges en Universiteiten in Amerika

Tussenjaar of Study Abroad semester

Voor internationale studenten is er de mogelijkheid om 1 of 2 semesters te volgen aan een college of universiteit in Amerika. Dit kan ingevuld worden als Tussenjaar, bijvoorbeeld na je middelbare school, of als onderdeel van je studie in Nederland of België.

Community colleges

Een groeiend aantal Amerikaanse studenten begint de studie aan een tweejarig college of community college. Deze colleges bieden opleidingen en Associate Degrees aan die na 1 of 2 jaar afgerond kunnen worden. Vanwege de kleinere klassen, het veelal lagere collegegeld en flexibelere aanmeldingsprocedures vormen community colleges een uitstekende plek om de studie te beginnen. Studiepunten die behaald worden op community colleges kunnen meegenomen worden naar een vierjarig college of universiteit om daar een Bachelor’s Degree te behalen.

Vierjarige colleges & universiteiten

Vierjarige instellingen bieden zowel ‘undergraduate degrees’ (Associate Degree, Bachelor) als ‘graduate degrees’ (Graduate Diploma, Master) aan. Vierjarige colleges en universiteiten hebben over het algemeen strengere toelatingseisen en zijn doorgaans groter en duurder dan kleinere instellingen. Zij bieden meestal uitgebreide campusfaciliteiten.

Transfer program 2+2

Een unieke mogelijkheid die studeren in Amerika biedt, is het zogenaamde Transfer program. Hiermee kan je na afronding van een 2-jarige Associate Degree aan een college direct naar het 3e jaar van een Amerikaanse universiteit doorstromen. Zo kan je bijvoorbeeld als Havo-student zonder tijdsverlies een universitaire Bachelor's degree behalen. Graag informeren we je verder over deze mogelijkheid.

Credits

Je kunt elk semester 1 tot 5 studiepunten (‘credits’) per vak halen. Je programma omvat in Amerika meestal drie à vier vakken ter waarde van in totaal 12 credits per semester. Dit is ook het minimale aantal credits dat je moet behalen vanwege visumregelingen. Je kunt er ter plaatse voor kiezen om tegen bijbetaling extra vakken te volgen en dus extra credits bij te kopen.

Quarter / semester

In Amerika werken scholen volgens ofwel het Semester- danwel het Quartersysteem. Bij een semestersysteem is het schooljaar opgedeeld in 2 semester van augustus–december en januari–mei. Bij het quartersysteem is het schooljaar opgedeeld in 3 quarters van september-december, januari–maart en april–juni. Het 4e quarter is dan de zomerperiode die meestal buiten het reguliere onderwijsprogramma valt. Bij het quartersysteem kan je dus driemaal per jaar vakken kiezen, bij het semestersysteem tweemaal. Met het quartersysteem heb je over het algemeen ook meer lessen in een jaar dan met het semestersysteem.

  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z