Studeren in Amerika

Informatie & prijzen

Tussenjaar, semester of hele studie

Studeren in Amerika biedt je vele voordelen. Met meer dan 4.200 colleges en universiteiten zijn de Verenigde Staten wereldleider in mogelijkheden voor hoger onderwijs. Het systeem omvat een groot netwerk van instellingen die tezamen tegemoet komen aan de behoeften van elk type student. Als je wilt gaan studeren in Amerika heb je vele mogelijkheden, of het nu voor een tussenjaar, semester of hele studie is. Graag helpen we je verder!

Studeren in Amerika

Tussenjaar

Wil je een oriëntatiejaar voordat je een definitieve keuze maakt voor een studie? Of gewoon een tussenjaar waarin je wat van de wereld ziet en tegelijk nuttig bezig bent, zelfstandig wordt? Veel Nederlandse jongeren kiezen ervoor om gedurende 1 of 2 semesters aan een college of universiteit te studeren in Amerika. Als je voor een tussenjaar wilt studeren in Amerika biedt je dit veel voordelen: zo kan je bijvoorbeeld vakken van verschillende disciplines volgen en zo uitproberen of een bepaalde richting of studie je bevalt. Dit kan je enorm helpen bij het maken van je definitieve keus voor een vervolgstudie, en geeft je zo minder kans op studieuitval in het eerste jaar van je studie als je weer terug bent in Nederland of België.

Study Abroad semester

Als je al studeert in Nederland of België kan je ervoor kiezen om een semester in het buitenland te studeren. Met onze programma's kies je helemaal zelf naar welk college of university je gaat, en ook welke vakken je daar gaat volgen. Wel zo handig, want zo heb je zelf in de hand dat je het maximale uit je schaarse tijd haalt. Zo kan je dus zelf bepalen waar jij je buitenlandsemester doorbrengt. Wij helpen je gratis hierbij!

Hele studie

Ook kan je voor een hele studie in Amerika gaan studeren. Zo maak je echt het Amerikaanse campusleven mee en behaal je een Amerikaanse degree. Dit kan een 2-jarige Associate Degree zijn, een 2+2 Transfer program waarbij je eerst naar een college en dan naar university gaat, of een bachelor aan een 4-jarig college of university. Hieronder lees je hier meer over.

Weet je nog niet zeker of je een hele studie in Amerika wilt doen? Begin dan met een tussenjaar en verleng als het je goed bevalt.

Om je goed te kunnen adviseren is het wel belangrijk dat je het ons vertelt als je overweegt om eventueel te verlengen naar een hele studie. Dit kan namelijk invloed hebben op de schoolkeuze of het type programma dat je gaat volgen.

Community Colleges

Een groeiend aantal Amerikaanse studenten begint de studie aan een tweejarig college of community college. Deze colleges bieden opleidingen en Associate Degrees aan die na 1 of 2 jaar afgerond kunnen worden. Vanwege de kleinere klassen, het veelal lagere collegegeld en flexibelere aanmeldingsprocedures vormen community colleges een uitstekende plek om de studie te beginnen. Studiepunten die behaald worden op community colleges kunnen meegenomen worden naar een vierjarig college of universiteit om daar een Bachelor’s Degree te behalen. Als je wilt studeren in Amerika gelden al deze voordelen dus ook voor jou als je kiest voor een Community College.

Vierjarige Colleges & Universiteiten

Vierjarige instellingen bieden zowel ‘undergraduate degrees’ (Associate Degree, Bachelor) als ‘graduate degrees’ (Graduate Diploma, Master) aan. Vierjarige colleges en universiteiten hebben over het algemeen strengere toelatingseisen en zijn doorgaans groter en duurder dan kleinere instellingen. Zij bieden meestal uitgebreide campusfaciliteiten.

2+2 Transfer program

Een unieke mogelijkheid die studeren in Amerika biedt, is het zogenaamde Transfer program. Hiermee kan je na afronding van een 2-jarige Associate Degree aan een college direct naar het 3e jaar van een Amerikaanse universiteit doorstromen. Zo kan je bijvoorbeeld na een Havo-diploma zonder tijdsverlies een universitaire Bachelor's degree behalen. En dus zonder dat je de lange route via VWO hoeft te doen! Maar ook voor VWO's is dit een gunstig traject waarmee je veel flexibiliteit hebt. Graag informeren we je verder over deze aantrekkelijke mogelijkheid die studeren in Amerika je biedt.

Credits

Je kunt elk semester 1 tot 5 studiepunten (‘credits’) per vak halen. Je programma omvat in Amerika meestal drie à vier vakken ter waarde van in totaal 12 credits per semester. Dit is ook het minimale aantal credits dat je moet behalen vanwege visumregelingen als je gaat studeren in Amerika. Je kunt er ter plaatse voor kiezen om tegen bijbetaling extra vakken te volgen en dus extra credits bij te kopen.

Quarter versus semester

In Amerika werken scholen volgens ofwel het Semester- danwel het Quartersysteem. Bij een semestersysteem is het schooljaar opgedeeld in 2 semester van augustus–december en januari–mei. Bij het quartersysteem is het schooljaar opgedeeld in 3 quarters van september-december, januari–maart en april–juni. Het 4e quarter is dan de zomerperiode die meestal buiten het reguliere onderwijsprogramma valt. Bij het quartersysteem kan je dus driemaal per jaar vakken kiezen, bij het semestersysteem tweemaal. Met het quartersysteem heb je over het algemeen ook meer lessen in een jaar dan met het semestersysteem.

Studiefinanciering

Als je voornemens bent om een hele studie in het buitenland te doen, kan je studiefinanciering aanvragen bij DUO. Dit kan bijvoorbeeld een bachelor degree zijn, maar ook een 2-jarige Associate Degree. Voor een studie in het buitenland kan je over het algemeen een veel ruimere lening krijgen dan voor studie in Nederland. Graag helpen wij je hierbij.

Je ziet: kort of lang studeren in Amerika biedt je een heleboel voordelen. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Colleges en Universiteiten in Amerika

Onze services

Onze services voor het College / University programma omvatten:

 • Persoonlijke begeleiding en advies door onze medewerkers voor, tijdens en na het jaar
 • Verwerking van je aanvraag en aanmelding bij college of university van je keuze
 • Documenten ter ondersteuning en advies bij het aanvragen van een visum
 • Oriëntatiebijeenkomst voor vertrek voor student en ouders
 • Uitgebreid informatiemateriaal voor vertrek
 • Studentenhandboek met belangrijke informatie en tips
 • Assistentie bij het vinden van accommodatie
 • Hulp bij het regelen van je vlucht en verzekeringen
 • 35 jaar ervaring
 • 100% Nederlandse organisatie
 • Onafhankelijk dus objectief
 • Persoonlijke benadering
 • Maatwerk, zakelijk of privé
 • Studies en taalreizen wereldwijd
 • Kwaliteit gegarandeerd
 • Complete service van A tot Z