High School - Keuzehulp

Keuzehulp

Waar wil jij wonen?

Kies je favoriete staat

Woon jij volgend jaar in Californië, Colorado of Florida? Interlanguage Study Abroad biedt jou de kans zelf aan te geven waar in de USA jij tijdens je High School-jaar wilt wonen. Kijk op de kaart van de USA en kies jouw favoriete staat. Het aantal plaatsen per staat is beperkt, dus meld je snel aan, zodat we jou een plaatsje kunnen bieden in het gebied van je voorkeur! Staatsvoorkeur is optioneel. Er geldt een toeslag voor en een vroegere aanmeldingsdeadline.

Stap voor stap

1 Kennismaking

Bezoek ons op één van onze informatiebijeenkomsten of maak een vrijblijvende afspraak voor een advies- en kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Wil je graag in contact komen met een oud-student? Laat het ons weten en we brengen je in contact met één van onze oud High School deelnemers.

2 Aanmelding

Ga jij de stap wagen, vul dan het kennismakingsformulier in en stuur het naar ons op. Eén van onze medewerkers belt je dan snel om een afspraak te maken voor het kennismakingsinterview.

3 Acceptatie

Door het interview hebben wij jou, en jij ons, pas echt leren kennen. Wij kunnen je dan laten weten of we je in principe voor ons programma kunnen aanmelden. Uiteindelijk beslissen jij en je ouders of je met ons naar High School gaat, want jouw beslissing en motivatie zijn natuurlijk het belangrijkst. Je kan vervolgens aan de slag met de aanmeldingspapieren. Je volledige pakket gaat naar onze partnerorganisatie in Amerika. We bellen je meteen zodra ook zij je hebben geaccepteerd.

4 Plaatsing

Voor je vertrek regelen we voor jou een plaats op een High School en bij een geschikt gastgezin in hetzelfde district als de school. Als je je tijdig aanmeldt (voor 1 december) en zorgt dat wij je complete aanmeldingspakket voor 15 december in huis hebben, kun je zelf aangeven in welke staat of regio in Amerika je wilt wonen. Zodra er een High School en gastgezin voor je zijn gevonden, krijg je van ons alle gegevens zodat je contact kan leggen.

5 Voorbereiding

Wij van Interlanguage zullen ervoor zorgen dat je de benodigde informatie hebt ontvangen voordat je vertrekt voor jouw High School-jaar. Dit betreft informatie over je gastgezin en High School, maar ook zaken als visum en vlucht dienen geregeld te worden. Je krijgt van ons informatie in de vorm van brieven en een handboek. Ruim voor vertrek organiseren we een oriëntatiebijeenkomst. Bel ook gerust met ons kantoor of onze oud-deelnemers.

6 Preparation course

Als je met Interlanguage naar High School in de USA gaat, kun je ook deelnemen aan onze populaire voorbereidingscursus in New York. Maak kennis met Amerika en haar gewoonten in het gezelschap van andere ‘exchange students’ uit allerlei landen. Het is een geweldige manier om jouw High Schooljaar te beginnen!

7 Welkom

Als je in je nieuwe woonplaats bent aangekomen, zul je een warm welkom krijgen. In de eerste plaats zal je gastgezin je natuurlijk welkom heten, maar je ontvangt ook een uitnodiging voor een ‘orientation meeting’. Daar krijg je meer informatie over je nieuwe omgeving en ontmoet je je ‘IC’ en andere ‘exchange students’ uit de regio.

8 Wij zijn er voor jou...

Als Interlanguage-student ontvang je tijdens je uitwisselingsjaar steun en advies van je ‘International Coordinator’ (IC) die niet ver bij je vandaan woont. Je IC beantwoordt graag je vragen en luistert naar je verhalen. Natuurlijk kun je ook met andere medewerkers van onze partnerorganisatie in de USA contact opnemen en is er het noodnummer (24 uur per dag).

9 ...en voor je ouders!

Wanneer uw zoon of dochter in het buitenland verblijft, kunt u natuurlijk contact opnemen met Interlanguage en ook gebruik maken van het noodnummer in de USA. We luisteren graag naar uw verhalen en kunnen u tips geven in geval dat uw kind heimwee of problemen heeft. Belt u ons dus gerust als u vragen heeft.

10 Sociale activiteiten

Je gastgezin en IC kunnen je helpen bij je aanpassing aan je nieuwe leven, maar je moet er natuurlijk zelf ook wat voor doen. Doe mee aan naschoolse activiteiten en maak zo vrienden met wie je van alles kunt ondernemen en van wie je veel zult leren. Je kunt ook deelnemen aan de begeleide rondreizen tijdens vakanties.

11 Weer thuis

Het is je gelukt! Je hebt een schooljaar lang gewoond in een ander land, kennisgemaakt met nieuwe vakken, deel uitgemaakt van een andere familie en hebt vrienden voor het leven gemaakt! We kijken er naar uit je weer in Nederland te verwelkomen, zodat je al je verhalen en ervaringen kunt delen.

12 Word ambassadeur

Jouw fantastische jaar zit er op, maar er zullen vele studenten zijn die jouw voorbeeld volgen. Als je Ambassadeur van Interlanguage Study Abroad wordt kan je je enthousiasme en al je ervaringen delen met toekomstige High School studenten. Je kunt dan bijvoorbeeld meehelpen op beurzen en infodagen.

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z