Taalreizen - FAQ

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen over taalreizen. Zit jouw vraag er niet tussen? Bel of mail ons dan met je vraag!

Algemeen

Hoe lang van tevoren moet ik mij inschrijven?

Heb je je keuze gemaakt? Meld je dan zo snel mogelijk aan. Door een tijdige aanmelding kan je profiteren van gunstige vliegprijzen en kunnen we beter rekening houden met specifieke wensen. En, je hebt dan meer kans op bijvoorbeeld een appartement of gastgezin dichter bij de school. Sommige cursussen, accommodaties en periodes (denk aan de zomermaanden!) raken vroegtijdig volgeboekt. Ook het regelen van een visum kan de nodige tijd kosten. Soms wil een boeking enkele dagen voor vertrek nog wel eens lukken, maar wij raden je aan minimaal twee maanden voor vertrek in te schrijven - en zo mogelijk eerder.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Als je in de boekingsmodule je keuzes hebt gemaakt kan je verder naar het boekingsformulier. Zorg dat je meteen ook je aanbetaling aan ons overmaakt. Vervolgens gaan wij er direct mee aan de slag. Zodra we alles naar wens voor je hebben kunnen regelen sturen we je de boekingsbevestiging met factuur toe.

Wanneer kan ik mijn vlucht boeken?

Zodra je onze boekingsbevestiging, tevens factuur, hebt ontvangen kan je je vlucht boeken. Vergeet niet om je vluchtgegevens aan ons door te geven als je een luchthaventransfer hebt geboekt. Bij boeking kan je ook aangeven of je wilt dat wij de vlucht voor je boeken.

Wanneer ontvang ik alle overige informatie?

Na ontvangst van je betaling ontvang je een à twee weken voor vertrek je reisdocumenten, een officieel bewijs van inschrijving en handige tips. Tegelijk krijg je je accommodatieadres en informatie over waar en hoe laat je op de eerste cursusdag verwacht wordt.

Cursus

Wat is de minimum cursusduur?

Op veel locaties bieden we cursussen aan vanaf één week. Ons advies is echter om minimaal twee weken te gaan. Het geleerde beklijft dan beter, je hebt iets meer tijd om te wennen aan de taal en het in de praktijk te brengen. Bovendien ben je bij een 2-weeks verblijf ook een heel weekend daar, zodat je kunt deelnemen aan excursies of activiteiten van de school. Of zelf activiteiten kunt ondernemen, al dan niet samen met medecursisten.

Kom ik wel in een lesgroep op mijn niveau?

De meeste cursussen worden gegeven op alle niveaus. In de zoekmodule op deze website kan je zien op welke niveaus de cursus van je keuze wordt aangeboden, maar ook kan je op jouw niveau een bijpassende cursus zoeken.

Bij boeking vragen we je om een indicatie van je taalniveau. Dit geven we aan de school door. Vervolgens krijg je na boeking van ons een online taaltoets, of op de eerste cursusdag ter plaatse een korte taaltest. Aan de hand daarvan word je ingedeeld in een lesgroep die het best bij je past.

Mocht je gaandeweg het idee hebben dat je sneller of juist langzamer gaat dan de rest van de groep, bespreek dit dan met je docent of bij de administratie van de school. Zij zullen dan samen met jou naar een oplossing zoeken.

Als je voor groepsles kiest zal je altijd te maken met (kleine) niveauverschillen. Wanneer je kiest voor een cursus met kleinere lesgroepen (bijv. Minigroep) zal je minder niveauverschillen hebben en meer tijd voor persoonlijke aandacht per cursist. Bij privéles is er maar één taalniveau: dat van jou.

Accommodatie

Kan ik ook accommodaties combineren, of geen accommodatie boeken?

Natuurlijk kan je ook combineren: bijvoorbeeld eerst een paar weken gastgezin en daarna studentenappartement. Zo breng je afwisseling in je verblijf en profiteer je van de voordelen van beide. Als je zelf accommodatie hebt en alleen de cursus wilt boeken kan dat ook. Ook hiervan vind je de prijzen terug op deze website.

Eén- of tweepersoonskamer?

Een tweepersoonskamer biedt je meer gezelligheid, een eenpersoonskamer meer privacy. Als je een tweepersoonskamer boekt, word je ingedeeld met een medecursist van hetzelfde geslacht en in principe van een andere nationaliteit. Maar je kunt deze ook delen met iemand die je kent - wanneer je samen boekt. Soms kan je een tweepersoonskamer alleen boeken bij aanmelding van twee personen tegelijk. Dit staat dan bij de accommodatie vermeld.

Hoe zit dat met maaltijden?

Er zijn vaak een aantal opties: logies (L) betekent alleen overnachting (geen maaltijden); bij halfpension (HP) heb je de overnachting en twee maaltijden per dag, meestal is dat ontbijt en warme avondmaaltijd. Wanneer je volpension (VP) boekt, zijn overnachting en alle maaltijden inbegrepen. De mogelijkheden vind je per accommodatie vermeld.

Van wanneer tot wanneer?

De accommodatie wordt in de regel geboekt vanaf de dag vóór cursusaanvang tot de dag na het einde van de cursus. Bijna altijd is dit van zondag tot zaterdag; kijk hiervoor bij de accommodatie van je keuze. Natuurlijk kan je ook op andere dagen reizen en extra nachten accommodatie boeken. Dit kan je dan bij boeking aangeven, wij zullen je dan laten weten of dit lukt.

Hoe ver van de taalschool?

De accommodaties liggen zoveel mogelijk in de buurt van de school; in grote steden is de afstand uiteraard vaak wat groter. De kwaliteit van de accommodatie staat namelijk altijd voorop. In ieder geval is de school altijd goed te bereiken met openbaar vervoer.

Wat moet ik meenemen?

Bij de genoemde accommodatiemogelijkheden is meestal beddengoed aanwezig; handdoeken dien je in veel gevallen zelf mee te brengen. In de bevestigingsinformatie die je voor vertrek van ons krijgt, staan dit soort zaken vermeld.

Zit jouw vraag er niet tussen?

Bel of mail ons dan met je vraag!

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z