Taalreizen - Ter plaatse

Ter plaatse

De eerste dag

De eerste volledige dag op je taalschool is meestal een maandag. Je wordt dan op het aangegeven tijdstip op de school verwacht. Op deze dag zal er een mondelinge en/of schriftelijke test afgenomen worden om je taalniveau te bepalen. Aan de hand hiervan word je ingedeeld in een groep met deelnemers van vergelijkbaar taalniveau. De beoordeling van de tests en indeling in groepen vergt de nodige tijd.

Afhankelijk van de school heb je vervolgens een oriëntatie- of kennismakingsbijeenkomst, sightseeing door de omgeving of stad, en/of lessen. Hierdoor kan het aantal feitelijke lesuren in de eerste week kleiner zijn dan aangegeven.

Excursies en activiteiten

Alle taalscholen organiseren ook vrijetijdsprogramma‘s. Afhankelijk van de mogelijkheden van de taalschool en de omgeving vallen hieronder excursies, rondleidingen, lezingen, sportactiviteiten, museumbezoeken, jungletochten, filmvoorstellingen, feest- en clubavonden, barbecues, enzovoorts. Door deze activiteiten oefen je de taal en leer je meer over de cultuur en bewoners van het land, wat zo belangrijk is voor een goed taalbegrip. Tegelijk leer je je medecursisten uit allerlei landen beter kennen. Vaak zijn enkele activiteiten bij de cursusprijs inbegrepen; voor andere wordt een bijdrage gevraagd. Daarnaast helpt men je op het secretariaat van de taalscholen graag bij het uitzoeken van sportmogelijkheden, theaterbezoek, openbaar vervoer, een auto huren, en andere activiteiten die je zou willen ondernemen.

Internationale vriendenkring

Op de taalscholen kom je deelnemers tegen uit alle landen. We letten er speciaal opdat je met zo min mogelijk landgenoten in een groep komt. Dat lijkt misschien minder gezellig, maar je zult merken dat je de taal zo het snelste leert. Trouwens, de meeste cursisten komen alleen en in de vrije uurtjes zijn internationale vriendschappen zó gemaakt. Door mee te doen aan excursies en activiteiten leer je niet alleen de taal en cultuur beter kennen, maar ontmoet je ook op een ontspannen manier je medecursisten. Vaak de basis voor jarenlange vriendschappen.

Feestdagen

Op nationale en lokale feestdagen wordt doorgaans geen les gegeven. De lessen worden ook niet ingehaald. Desondanks zijn er enkele taalscholen die op dergelijke dagen wel les geven, of een activiteitenprogramma aanbieden.

Als je vragen hebt...

Op het secretariaat van de taalscholen is altijd een contactpersoon voor de cursisten aanwezig. Daar kan je terecht met al je vragen. Natuurlijk staat hij of zij ook voor je klaar in geval van problemen of ziekte.

Als je bij een gastgezin verblijft, kan je met veel vragen natuurlijk ook al bij hen terecht. Een gespecialiseerde medewerker op de taalschool houdt zich bezig met de accommodatie en je vragen of eventuele problemen hieromtrent.

Voor vragen over de cursus, bijvoorbeeld als je het idee hebt dat je toch niet helemaal op het juiste niveau bent ingedeeld, kan je je in eerste instantie het beste tot je eigen docent of de cursuscoördinator wenden. En natuurlijk kan je ook altijd terugvallen op Interlanguage. Een prettig idee voor jezelf en voor de thuisblijvers. Schroom niet om van deze mogelijkheden gebruik te maken; onze mensen zitten er voor jou en achteraf is er vaak weinig meer aan een eventueel probleem te doen.

Kan ik ook verlengen?

Als je de cursus en accommodatie wilt verlengen, helpen wij je graag daarbij. Of dit lukt hangt af van de beschikbaarheid. Eén telefoontje of e-mail naar Interlanguage is voldoende; jijzelf, familie of vrienden kunnen dan de extra kosten overmaken en je verlenging wordt geregeld. Beter is natuurlijk om de volledige periode in één keer te boeken; de prijs is dan meestal relatief gunstiger en er is niet de onzekerheid dat de cursus vol zit of dat je misschien van accommodatieadres moet wisselen. En je hebt dan niet de extra kosten voor het wijzigen van je terugvlucht. Als je het nog niet zeker weet, dan kan een optie op een verlenging uitkomst bieden.

Weer thuis

Wij hopen natuurlijk dat je een heerlijke en leerzame tijd in het buitenland hebt gehad. Om hier zeker van te zijn sturen wij je na terugkomst een enquête toe. Wij vragen je deze in te vullen zodat wij onze dienstverlening kunnen blijven perfectioneren. De cursisten na jou zullen je hier dankbaar voor zijn!

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z