Tussenjaar

Zoek zelf

Ben je (nog) op zoek naar een tussenjaar? We hebben altijd passende oplossingen. Neem contact op om je wensen te bespreken!

Tussenjaar in het buitenland

Een tussenjaar in het buitenland verrijkt je leven meer dan je wellicht zou denken. Een kwalitatief goed programma en een inspirerende omgeving zorgen ervoor dat je ook buiten de lessen om, haast ongemerkt, veel leert. Je woont tijdens je tussenjaar straks in een ander land, hebt daar je dagelijkse leven en oefent continu de taal. Je maakt nieuwe vrienden en leert andere culturen, en vooral ook jezelf, kennen. Zeker als je jong bent, opent een buitenlandverblijf vaak je ogen - en deuren voor je toekomst: welke studie te kiezen, wat voor loopbaan…

Bekijk hier hoe jouw tussenjaar in het buitenland eruit zou kunnen zien:Waarom naar het buitenland in je tussenjaar?

 • Meer tijd en nieuwe ideeën voor je studiekeuze
 • Verbeter je talen in de praktijk
 • Goede voorbereiding op je vervolgstudie
 • Ervaar nieuwe culturen en landen
 • Leer andere vakken kennen
 • Maak vrienden voor het leven
 • Doe internationale ervaring op
 • Minder studie-uitval na tussenjaar (Nuffic onderzoek)

Hoe ga ik te werk?

Bij het invullen van je tussenjaar in het buitenland wil je niet over één nacht ijs gaan. Er is sprake van keuzestress alom: kies ik voor een high school ervaring, een of meerdere talen leren of een buitenlandse ‘college’ student worden? En dan heb je de bestemming nog niet eens gekozen… Het komt steeds vaker voor dat zelfs pro-actieve en initiatiefrijke studenten verlamd raken door een wildgroei aan mogelijkheden.

Vogelvrij én productief op reis

Bij Interlanguage Study Abroad zijn we ervoor om je te helpen om door de bomen het bos weer te zien. Ten eerste zijn wij er van overtuigd dat het perfecte tussenjaar een dynamische balans van vrijheid, blijheid en productiviteit is. Daarom bevatten al onze programma’s altijd verschillende elementen: een combinatie van een onbezorgde tijd in het buitenland gecombineerd met een actieve vorm van zelfontwikkeling. Zo kun je een nieuwe taal leren, een jaar als Amerikaanse high schooler door het leven gaan of tijdelijk studeren aan één van de uitstekende buitenlandse universiteiten uit ons portfolio.

Wat kan ik doen tijdens mijn tussenjaar in het buitenland?

Ga in je tussenjaar bijvoorbeeld naar een High School in Amerika, of verbeter je talen voor de rest van je leven met 2 of 3 Taalcursussen, en combineer uit onze 200 locaties wereldwijd. Of, kies voor een Collegejaar in het buitenland waarbij je vakken kiest, tegelijk je Engels verbetert en het echte campusleven meemaakt. Zo zijn er legio mogelijkheden. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Waar kan ik heen tijdens mijn tussenjaar?

Je kunt bij ons kiezen uit wel 35 landen voor je buitenlandse tussenjaar. Ook kan je landen naar hartenlust combineren: bijvoorbeeld taalcursussen in twee of drie landen, maar ook bijvoorbeeld twee semesters aan elk een verschillend college of university.

Waar woon ik tijdens mijn tussenjaar?

Als je naar het buitenland gaat moet je natuurlijk ook ergens wonen. Denk erover na wat je fijn zou vinden: logeren bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, of in een studentenappartement of op de campus samen met andere jongeren. En, wil je meer privacy en dus een kamer voor jezelf, of heb je liever de gezelligheid van een gedeelde kamer? Graag adviseren we je ook hierover om je te helpen bij het plannen van je perfecte tussenjaar in het buitenland!

Een compleet aanbod

Doordat wij zowel taalcursussen, high school, college en university programma’s aanbieden, heb je bij ons de complete keus voor een ideaal tussenjaar in het buitenland, waarbij je kunt genieten en tegelijk ook nog wat leert.

Wij zijn er voor jou

Merk je dat je eigenlijk alles wel wilt, en dat je niet weet waar je moet beginnen? Met ons gevarieerde programma-aanbod kunnen wij je helpen. Aan de hand van een vrijblijvend persoonlijk intake gesprek met één onze ervaren study abroad consultants stellen wij een profiel van je op. Wat zijn je interesses? Wat vind je belangrijk? Wil je veel begeleiding of juist veel vrijheid? Waar twijfel je tussen? Wat is je budget?

Op basis van dit interview stellen wij samen met jou een op maat gemaakt tussenjaar samen. Zodat het helemaal jóuw tussenjaar in het buitenland wordt.

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem contact met ons op voor een afspraak, meer informatie, of om vragen te kunnen stellen aan een oud-student. Handig om te weten: onze adviezen zijn gratis en vrijblijvend!

 • 35 jaar ervaring
 • 100% Nederlandse organisatie
 • Onafhankelijk dus objectief
 • Persoonlijke benadering
 • Maatwerk, zakelijk of privé
 • Studies en taalreizen wereldwijd
 • Kwaliteit gegarandeerd
 • Complete service van A tot Z