Taalreizen - Accommodatie

Accommodatie: de basis voor een onvergetelijk verblijf

Je accommodatie is van groot belang voor het succes van je tijd in het buitenland. Als je accommodatie naar wens is, voel je je meer op je gemak en zal je je cursus of studie met meer succes doorlopen. Doordat Interlanguage met kwaliteitspartners in het buitenland werkt, wordt er ook meer aandacht besteed aan de selectie van goede accommodaties. Dit gebeurt door gespecialiseerde medewerkers aldaar, die met hun jarenlange ervaring de leukste plekjes voor je weten te vinden.

In de regel loopt je accommodatie van de dag voor cursusaanvang tot de dag na cursuseinde. De exacte dagen vind je in de zoekmodule. Nadat we cursus en accommodatie aan je bevestigd hebben, kun we daar vervolgens je vlucht op afstemmen.

Gastgezin

Logeren bij een gastgezin kunnen wij iedereen aanraden. Het is een ideale oefensituatie om direct de taal in de praktijk te brengen. Bovendien leer je de mensen, hun leefwijze en de gewoonten van het land beter kennen. Alle gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd, en zijn soms al jaren gastgezin voor internationale studenten. Het woord ‘gezin’ moet je in dit verband overigens niet al te letterlijk nemen: een gastgezin is niet in alle gevallen een gezin met opgroeiende kinderen, maar kan bijvoorbeeld ook een alleenstaande of een gastvrij ouder echtpaar zijn. Wanneer er meerdere studenten op één adres logeren, zullen deze zoveel mogelijk van verschillende nationaliteiten zijn. Natuurlijk vraagt deze vorm van accommodatie zowel van het gastgezin als van de cursist enige aanpassing; het gezinsleven gaat gewoon door en de (eet)gewoonten zullen soms anders zijn dan thuis. Je zult je echter snel thuis voelen bij je gastgezin. Volwassen logés krijgen een huissleutel zodat je kunt gaan en staan waar je wilt. Onze ervaring is dat een verblijf bij een gastgezin vrijwel altijd bijdraagt tot een onvergetelijke tijd in het buitenland. Een (typisch Nederlands of Belgisch) presentje meebrengen voor het gastgezin doet vaak ook wonderen.

Residentie

Een residentie kan variëren van een groot herenhuis tot een gebouw met honderden studenten. In veel gevallen liggen ze ook in de directe omging – of zelfs op het terrein of campus – van de school. Hierdoor wordt de reistijd tot een minimum beperkt. De voorzieningen deel je vaak met anderen. Soms is er een kantine of studentenrestaurant aanwezig. Hierdoor zal je ook veel contact met medecursisten en studenten hebben.

Bij onze specifieke jongerenprogramma's tot en met 17 jaar zijn residenties uiteraard altijd inclusief begeleiding. Lees hier meer over bij Juniors (8 - 17 jaar).

Appartement

Verblijf in een appartement biedt je veel zelfstandigheid. Afhankelijk van de locatie bieden wij gedeelde studentenappartementen aan of een eigen appartement of studio. In een gedeeld studentenappartement heb je veel contact met je medestudenten uit andere landen. Deze accommodatievorm wordt soms ook aangeboden bij particulieren. De inrichting van het appartement is meestal eenvoudig en je deelt de keuken en badkamer met je medebewoners. Volledige zelfstandigheid heb je wanneer je een eigen appartement of studio boekt, alleen of samen met je medereizigers. Hier heb je vaak meer comfort dan in een gedeeld appartement.

Hotel

In diverse plaatsen hebben wij hotels in ons aanbod, variërend van een jongerenhostel tot middenklasse hotel of Bed & Breakfast. Op bijna alle locaties kunnen wij op aanvraag allerlei hoteltypes aanbieden. Graag horen wij in dat geval wat de wensen zijn, zodat wij een passend aanbod kunnen doen. Ook staat het je natuurlijk vrij om zelf een hotel boeken.

Zonder accommodatie

Het staat je natuurlijk vrij om zelf je accommodatie te boeken. Je boekt dan alleen de cursus bij ons en eventueel andere aanvullende diensten.

-----

Praktische info bij deze website:

  • 1-/2-pk: deze en soortgelijke vermeldingen kan je tegenkomen in het boekingsgedeelte van deze site. Dit betekent in de regel dat zowel 1- als 2-persoonskamer te boeken zijn. Zodra je de accommodatie hebt geselecteerd zie je de basisprijs inclusief 2-persoonskamer. Zodra je ook een startdatum hebt gekozen, verschijnt links onder accommodatie een optie voor toeslag 1-persoonskamer. Vink deze aan en je ziet rechts de prijs en kunt zo een 1-persoonskamer boeken.
  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z