Ervaringen Taalreizen

Lees enthousiaste ervaringen van taalreis deelnemers

Bij 3 maanden in Frankrijk denk je vast aan elke ochtend croissantjes eten, eeuwig vakantie en wijn. Ik heb het zelf mogen meemaken en kan jullie vertellen dat het toch iets anders is. Ten eerste heb ik ontdekt dat de Fransen überhaupt al bijna geen ontbijt eten en als ze het doen is het niet met croissants want 'die eten we alleen bij gelegenheden als verjaardagen'. Het leuke van een taalreis is dat je achter de gewoontes van een land en haar cultuur komt en dat je echt onder de mensen bent. Ik verbleef bij een Frans gastgezin in Aix-en-Provence in Zuid-Frankrijk waar ik vier nieuwe broertjes en zusjes had, ik had vrienden gevonden in een karaokebar en had natuurlijk nog alle internationale mensen van de taalschool waar ik heenging. Eeuwig vakantie was het dus ook niet, want ik ging gewoon naar school. Op de school waar ik zat, zit je in klassen van 3-10 personen en focussen ze vooral op het mondelinge gedeelte van de taal. We deden luisteroefeningen en praatten heel veel tijdens de les, dat mag ook niet op veel scholen. Hier ontmoet je heel veel verschillende mensen uit veel verschillende landen. Zo heb ik bijvoorbeeld nog nooit zoveel Zweden buiten Zweden zelf gezien, maar ook veel andere nationaliteiten. Van al die mensen heb ik ontzettend veel geleerd over natuurlijk Frankrijk, maar ook Brazilië, Zweden en Korea, om er een paar te noemen. Die mensen heb ik weer de Nederlandse cultuur laten zien, ik heb ze bijvoorbeeld ontbijtkoek laten eten en over Sinterklaas verteld terwijl we kruidnoten aten. Nederland heeft veel meer cultuur dan ik dacht en we hebben ook heel wat gewoontes die buitenlanders maar vreemd vinden, ben ik achtergekomen. Ik heb er heel wat contacten aan overgehouden en heb nu overal op de wereld logeeradresjes. Wat er wel hetzelfde was als verwacht, was natuurlijk de wijn. Overal in de stad zie je "caves" waar ze wijn verkopen of kun je wijnproeverijen doen. Door bij een gastgezin te verblijven, heb ik ook veel geleerd over de Franse cuisine, mijn 'maman française' kookte typisch Provençaals en het was heerlijk. Al met al heb ik een hele fijne tijd gehad in Frankrijk, ik ben heel veel te weten gekomen over Frankrijk maar ook over mezelf en ik zou er heel graag nog een keer heel willen gaan. De gilets jaunes overal op de snelweg houden me niet tegen.

Ilse, 18 jaar - 12 weken Academisch Semester Frans - Aix-en-Provence

---

Ik heb in Antibes geweldige mensen ontmoet en super veel geleerd. Ik heb echt een geweldige tijd gehad en kan niet wachten om weer weg te gaan!

Judith, 18 jaar - 12 weken DELF Examencursus Frans - Antibes

---

De week in Berlijn was voor mij een heel bijzondere ervaring. Het was voor het eerst dat ik zo'n soort reis maakte en het was ook voor het eerst dat ik in Berlijn was. De combinatie van 's ochtends geconcentreerd werken en 's middags mijn eigen gang gaan, beviel erg goed. 's Ochtends was ik onder de mensen en leerde van alles over de taal en het land, 's middags fietste ik door de stad en bezocht ik allerlei musea, interessante plekken uit de geschiedenis en filmlocaties van enkele favoriete films ('Lola rennt' en 'Sommer vorm Balkon'). De wijk waar de school gevestigd is, Prenzlauer Berg, is eigenlijk al een wereld op zich, met allerlei leuke winkels en restaurants waar je goedkoop kunt eten. Ook is er de Kulturbrauerei, waar ik naar de film ben geweest en een fiets huurde. Mijn studiegenoten vond ik sympathiek en ook qua intelligentie sloot het goed aan. Voor Janna, de lerares, had ik veel respect; een kei. Het huiswerk was te overzien, dat deed ik 's avonds op mijn kamer.

Harry, 52 jaar - 1 week Intensief Duits cursus - Berlijn

Enkele jaren later ging Harry opnieuw:

Ik heb weer erg genoten van Berlijn. 's Ochtends flink je hersens gebruiken in groepsverband, 's middags gelegenheid om de stad te verkennen en het geleerde meteen in praktijk te brengen. Ik huurde dit keer geregeld een fiets bij de nabijgelegen Kulturbrauerei, waarmee ik de stad doorkruist heb. Je merkt dat je elke keer dat je deelneemt aan zo'n cursus beter wordt in contact maken met medestudenten. Dat je niet alleen Duits leert, maar ook in aanraking komt met heel uiteenlopende culturen, vind ik heel verrijkend. De leraressen Petra en Nina vond ik uitstekend. Ze wisten over de meest uiteenlopende onderwerpen mee te praten en lieten onze hersens knarsen. De groep was ook gezellig. Zo dronken we met een groepje elke dag koffie aan de overkant van de school. Ook de accommodatie is eigenlijk ideaal: midden in Prenzlauer Berg, maar toch in een soort groene oase. De voorzieningen zijn prima. De buurt is ook erg fijn, je bent bijvoorbeeld zo in het Mauerpark. Met metro en tram kun je snel door de stad reizen.

Harry, 56 jaar - 2 weken 30+Duits cursus + campus studio - Berlijn

---

Hoi! Ik ben Saskia, 17 jaar en ik ben voor ruim 3 maanden naar Brisbane in Australië geweest om een Cambridge Advanced examencursus te volgen. Van te voren was ik erg nerveus, maar die drie maanden gingen voorbij alsof het maar een weekje was. Elk weekend ging ik iets leuks doen met mijn nieuwe vrienden van over de hele wereld! Zo gingen we naar het strand, naar een eiland, skydiven, kayaken, bergbeklimmen en allerlei andere super leuke activiteiten. Sommige waren georiganiseerd bij de instituut, die regelde altijd 'discount'. Ik ben ook voor een weekje naar Cairns gegaan, ten noorden van Brisbane, om de eclips te aanschouwen en te scuba-diven. Het is niet anders te beschrijven dan een once-in-a-lifetime-experience. Unforgettable :-) Het was dan ook erg jammer dat ik weer naar huis moest. Op de terugweg kwam ik Nederlanders tegen en deze mensen dachten dat ik geen Nederlander was omdat mijn Engels inmiddels zo goed geworden was!

Saskia, 17 jaar - 13 weken Cambridge Examencursus - Brisbane

---

Vier weken in Malaga! Ik heb vier weken van mijn zomervakantie doorgemaakt in het mooie Malaga. Vier weken lang heerlijke tapas en paella eten terwijl je met een 'tinto de verano' in je hand zit te genieten van de zon en de zee. Een heerlijke plek om naartoe te gaan. Het is een fantastische plek om Spaans te leren de leraren zijn leuk en enthousiast. Ik heb hier een geweldige tijd gehad, super veel mensen leren kennen van over de hele wereld o.a. uit Brazilië. Zweden, Duitsland, Ierland, Schotland, Duitsland, Polen, Rusland, Slowakije, België, Italië, Zwitserland, Frankrijk en ook een paar Nederlanders (maar niet zoveel..). Het instituut is van hoge kwaliteit en erg gedreven dat je zoveel mogelijk leert, het is in een hoog tempo wat aan het begin even schrikken is maar al snel went. Iedere vrijdag heb je een toets om te kijken of je het niveau hebt behaald, doe je dit niet is dat niet erg - je kan de course gewoon nog een keer overdoen. Toch blijft het ook nog vakantie want je kan na je lessen heerlijk genieten bij het zwembad en daarna uiteten gaan en in de avond op stap. Malaga is een super fijne stad omdat het juist niet zo groot is. Je kent al snel de weg en het is een zeer veilige stad. Ik kan Malaga en het instituut aan iedereen aanraden!

Stefanie, 21 jaar - 4 weken Intensief-Plus cursus - Malaga

---

Ondertussen is het weer een tijdje geleden dat in naar San Diego ben geweest. Maar elke dag denk ik nog aan hoe dankbaar ik ben dat ik deze mogelijkheid gekregen heb en dat alles vlekkeloos is gelopen. Ik heb vrienden over heel de wereld gemaakt, en die voor het leven zijn. Ik spreek ze nu niet veel maar dat hoeft ook niet om te weten dat het goed zit, want iedereen heeft een speciaal, gouden plekje in elkaars hart. Elke dag ben ik zo dankbaar voor deze reis en ik draag dit voor de rest van mijn leven mee en niemand kan deze speciale ervaring meer van me afpakken. De mooiste herinneringen heb ik gemaakt in San Diego, maar ook in Mexico en Los Angeles. Mooiste plekken gezien in California en de beste tijd ooit gehad. Special thank you to Interlanguage and my parents.

Ellen, 18 jaar - 22 weken Intensief Engels Academisch Semester + gastgezin - San Diego

---

Ik heb de tijd van mijn leven gehad. Ik heb vrienden over de hele wereld gemaakt en daar ben ik jullie heel dankbaar voor!

Anouk, 17 jaar - 7 weken Intensief Engels cursus + gastgezin - Los Angeles Whittier College

---

Deelnemen aan een taalreis is een leuke actieve manier om in een onbekend land op vakantie te zijn. Ik werd al langer geïntrigeerd door de bijzondere melodie van de Portugese taal en heb besloten om in Porto een taalcursus te gaan volgen. Bij Interlanguage kreeg ik duidelijke informatie en ik heb zelf de rest van mijn reis geregeld. De taalschool ligt in het centrum van Porto en is goed met de metro te bereiken. Doordat je helemaal wordt ondergedompeld in de taal, leer je betrekkelijk snel de basis van de taal. Tijdens mijn reis waren er twee groepen in de school. In de groep gevorderden zaten veel mensen die al meerdere jaren een deel van hun vakantie aan het leren van Portugees besteedden. Er is een vriendelijke sfeer in de taalschool en je kan makkelijk contact maken.

Jolande, 59 jaar - 1 week Mini-Groep Portugees cursus - Porto

---

Ik heb in mijn tussenjaar een taalcursus gevolgd in New York City. Onwijs leuke mensen leren kennen waar ik nu nog steeds contact mee heb, een onvergetelijke ervaring als inwoner van NYC en daarnaast goed en zelfverzekerd Engels leren spreken. Niet alleen voor de taal een echte aanrader!

Pien, 18 jaar - 3 weken Intensief Engels cursus + residentie - New York

---

In het buitenland verder leren en tegelijkertijd je taalvaardigheid ontwikkelen: wat een geweldige ervaring! Nadat ik vorig jaar via Interlanguage een super leuke taalcursus had gevolgd in Cambridge (Engeland) was ik onwijs blij om te horen dat ik dit jaar een cursus Legal English kon volgen aan hetzelfde taalinstituut als vorig jaar. En dat is wat ik ben gaan doen. In drie weken tijd werd de gehele basis van het Engelse rechtsstelsel uitgelegd. Er kwamen maar liefst drie professionals uit de praktijk op bezoek en we hebben in London een strafzaak mogen bijwonen in de 'Old Bailey', het gerechtsgebouw waar de belangrijkste rechtszaken in London worden gevoerd. De docenten waren super gedreven en geduldig en wilden met alle liefde net zolang doorgaan met uitleggen totdat iedereen het begreep. De groep was klein en bestond uit verschillende internationale studenten. We hebben samen verschillende dingen gepland en ondernomen en er een ontzettend leuke tijd van gemaakt. Ik heb er dan ook een bijzondere groep vrienden bij. Kortom: ik heb echt een geweldige tijd gehad. Ik heb vaardigheden geleerd voor het leven en herinneringen gemaakt die ik voor geen goud had willen missen. En het weer? Ach, dat maakte van het geheel 'a full English experience'

Sophia, 22 jaar - 3 weken Juridisch Engels cursus voor Rechtenstudenten - Cambridge > deze cursus wordt nu aangeboden in Londen

---

Ik heb een hele leuke taalreis gehad met Interlanguage en zou deze reis aan iedereen aanraden! Ik heb op de 2e dag vrienden gemaakt tijdens de rondleiding in de residence en heb met hun alle activiteiten ondernomen. Iedere ochtend

hebben we met z'n drieën New York ontdekt door naar alle leuke toeristische en niet toeristische plekken te gaan en 's avonds konden we met een groep leuke dingen doen op Times Square en waren we bijna iedere avond in het gezellige Bryant Park. Ik had iedere middag doordeweeks van 13:50-17:00 les en de uren leken erg snel te gaan, omdat we in de lessen ook veel plezier hadden samen. Ondanks dat ik Proficiency English (C2) heb gevolgd, had ik maar weinig huiswerk en genoeg vrije tijd voor leuke dingen. Onze leraar was erg enthousiast en dat maakte de lessen nog leuker. Naast de lessen heb ik door het praten met vrienden en met winkeliers ook sterk mijn Engels verbeterd! Groetjes, Lauret

Lauret, 17 jaar - 3 weken Algemeen Engels cursus + residentie - New York

---

Mijn taalreis is echt een unieke en onvergetelijke ervaring geworden. Naast mijn verbetering in de taal heb ik er vrienden voor het leven bij van over de hele wereld. Ik raad iedereen het dan ook aan om een reis als deze te maken.

Josje, 18 jaar - 4 weken Intensief Engels cursus + residentie - Cambridge City

---

Ben zojuist terug uit Toronto. Heb hier echt een super leuke periode gehad. School zat perfect downtown gelegen met de mooiste highlights van Toronto. Via ISX super mooie tripjes gemaakt waar ik veel leuke mensen heb leren kennen. Ben overal rond geweest in de stad en voelde echt als mijn huis! Ik raad iedereen deze stad aan omdat je alles kan vinden rond om, vele natuurparken, sportactiviteiten, festivals, stedelijke dingen en bijzondere highlights!

Veerle, 18 jaar - 4 weken TOEFL en Academisch Engels Examencursus - Toronto

---

Ik ben 3 maanden in Cambridge geweest. Ik heb de tijd van mijn leven gehad! Ik heb nu vrienden van over de gehele wereld, hoe leuk is dat! Ik zat in een campus en kookte vaak met mijn vrienden samen! We waren echt een grote familie.

Pascalle, 18 jaar - 13 weken Intensief Engels cursus + residentie - Cambridge City

---

Mijn ervaring in Vancouver was heel leerzaam. Van te voren heb je natuurlijk een soort beeld bij de hele reis. Dit is heel anders dan hoe het werkelijk is. Je krijgt opeens heel veel verantwoordelijkheid en dat kan in het begin best pittig zijn, maar hier leer je ontzettend veel van. Het leukste wat ik van deze reis vond dat je zoveel verschillende mensen leert kennen van over de hele wereld. Iedereen is aardig en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Al met al is het een hele bijzondere ervaring en iets wat ik altijd met me mee zal nemen.

Suzan, 19 jaar - 8 weken Intensief Engels cursus + residentie - Vancouver

---

Twee weken in Parijs. De ervaring was geweldig en hoewel het maar zo kort was, heb ik het gevoel dat ik vrienden voor het leven heb gemaakt! Het leukste, naast het leren van de prachtige Franse taal, is de gesprekken met studenten uit andere landen over hun cultuur en gewoonten! Ik ben erg blij dat ik deze cursus heb gevolgd, ik werd zelfs emotioneel dat ik alweer moest vertrekken! Een geweldige tijd met geweldige mensen!

Lizzy-Bo, 25 jaar - 2 weken Intensief-Plus Frans cursus - Parijs

---

Ik ben van mening dat hoe Interlanguage het regelt echt uitstekend is. Ik raad Interlanguage ook bij al mijn vrienden aan. Iedereen in mijn familie is al een paar keer met Interlanguage weggeweest. Als er iets niet helemaal goed was tijdens de reis kon ik altijd terecht bij Interlanguage en het is dan ook echt heel fijn dat er echt aandacht aan geschonken wordt en de situatie serieus wordt genomen.

Waar ben ik aan begonnen? Vier maanden alleen naar Montpellier! Ik, 20 jaar, en wonen met 20 man. Ver kwam ik in het begin niet met Frans, aangezien het ophield bij 'je voudrais une baguette' en 'je m'appelle Josephine'. Als ik mijn naam zo uitsprak dan leek het net alsof ik wel Frans sprak. Het was zeker een avontuur en een uitdaging. De band die je krijgt met mensen die in exact dezelfde situatie zitten is iets wat mij altijd zal bijblijven. Je bent dagelijks samen en het is vanzelfsprekend dat je af en toe wat irritaties hebt, maar een jankend afscheid bij elke persoon die vertrekt zegt genoeg. En ik ben niet echt een sentimenteel persoon. Het leren van de Franse taal was mijn doel, maar ik ben thuisgekomen met veel meer. Intussen spreek ik een aardig woordje Frans en heb ik herinneringen voor het leven. Klinkt waarschijnlijk allemaal een beetje cliché, maar ik denk dat een taalreis doen voor een langere tijd iets is wat je moet ervaren. Ik kan er van alles over vertellen en al mijn mooiste momenten opnoemen. Elke reis zal anders zijn, maar elke reis blijft voor mij een avontuur. Ik zou het iedereen zeker aanraden!

Josefien, 20 jaar - 16 weken Intensief-Plus Frans cursus + residentie - Montpellier

---

Vier weken in Malaga! De reis was super geregeld door interlanguage, alles was zoals beschreven.

Ik heb vier weken van mijn zomervakantie doorgemaakt in het mooie Malaga. Vier weken lang heerlijke tapas en paella eten terwijl je met een tinto de verano in je hand zit te genieten van de zon en de zee. Een heerlijke plek om naartoe te gaan. Het is een fantastische plek om Spaans te leren en de leraren zijn leuk en enthousiast. Ik heb hier een geweldige tijd gehad, super veel mensen leren kennen van over de hele wereld o.a. uit Brazilië. Zweden, Duitsland, Ierland, Schotland, Duitsland, Polen, Rusland, Slowakije, België, Italië, Zwitserland, Frankrijk en ook een paar Nederlanders (maar niet zoveel). Het instituut is van hoge kwaliteit en erg gedreven dat je zoveel mogelijk leert, het is in een hoog tempo wat in het begin even schrikken is maar al snel went. Iedere vrijdag heb je een toets om te kijken of je het niveau hebt bepaald, doe je dit niet is dat niet erg want je kan de course gewoon nog een keer overdoen. Toch blijft het ook nog vakantie want je kan na je lessen heerlijk genieten bij het zwembad en daarna uit eten gaan en in de avond op stap. Malaga is een super fijne stad omdat het juist niet zo groot is. Je kent al snel de weg in deze stad en het is een zeer veilige stad. Ik kan Interlanguage, Malaga en het instituut aan iedereen aanraden!

Stefanie, 20 jaar - 4 weken Intensief-Plus Spaans cursus + residentie - Malaga

---

In een korte tijd heb ik zoveel meegemaakt door deze taalcursus te doen! Van vrienden maken van over de hele wereld, tot echt in de cultuur van het land en de stad zelf te duiken. Naast dat je elke doordeweekse dag les had, was elke avond weer anders. Wat vooral leuk is, is dat je nooit echt alleen bent, omdat bijna iedereen alleen is gekomen en erg open staat om vrienden te maken. Genoeg te doen, genoeg te zien en genoeg leuke mensen om te ontmoeten!

Suze, 18 jaar - 5 weken Intensief Engels cursus + residentie - Edinburgh

---

Afgelopen vier maanden heb ik het Spaanse leven gevierd in Salamanca en dat is me ontzettend goed bevallen! Ik zat in een gastgezin en ging naar een spaanse talenschool om de taal onder de knie te krijgen. Met de vrienden die ik daar heb gemaakt heb ik deze kleine, maar gezellige stad ontdekt en ook veel weekendtripjes gemaakt naar steden in de buurt.

Het heeft me zo goed gedaan om voor een langere tijd van huis weg te zijn. Ik ben na dit avontuur veel zelfstandiger geworden en sta nu veel steviger in mijn schoenen dan voorheen. Ik raad het dan ook iedereen aan!

Puck, 18 jaar - 16 weken Intensief Spaans cursus + gastgezin - Salamanca

---

San Diego is de beste keuze als stad om in te studeren door het mooie weer, de relaxte mensen en vele activiteiten. Ook ligt het aan de Mexicaanse grens waardoor ik regelmatig te vinden was in Mexico! Ik wilde dat ik nooit meer naar huis hoefde.

Dominique, 19 jaar - 23 weken Algemeen Engels Academisch Semester + studentenappartement - San Diego

---

Goede begeleiding van interlanguage en taalinstituut. Afwisselende excursies en erg leuk om internationale mensen te ontmoeten.

Doe vooral mee met excursies. Je maakt daardoor veel meer mee van de cultuur en omgeving van de plek waar je bent, krijgt een (nog) leuker contact met je medestudenten en het bevordert het spreken van de taal.

Yvonne, 53 jaar - 2 weken 40+ Algemeen Engels cursus - Bath

---

Tijdens mijn talenreis in Sevilla heb ik zo veel dingen gezien,geleerd en nieuwe mensen ontmoet. Ik had nooit verwacht dat ik het zo leuk zou hebben en er vrienden aan zou

overhouden. Ik kan Sevilla echt aan iedereen aanraden voor degene die Spaans willen leren in een leuke, gezellige, fijne stad!

Donnatella, 19 jaar - 3 weken Intensief Spaans cursus + residentie - Sevilla

---

Alles was goed geregeld door Interlanguage, waardoor het allemaal goed was georganiseerd bij de school! De bereikbaarheid van de school was goed en de manier van lesgeven was heel leuk, interactief en proactief. Vriendelijk en aangenaam.

Sharita, 45 jaar - 2 weken Intensief Spaans cursus en Privé Spaans cursus - Madrid

---

Het contact met de medewerkers van Interlanguage was heel fijn! Voelt heel persoonlijk. Vancouver is een fantastische stad, de school was leuk en goed, en ik heb daar veel geleerd.

Tijdens mijn taalreis ben ik verliefd geworden op Vancouver. De stad en omgeving is prachtig en de perfecte combinatie van bergen, stranden, oude gebouwen en skycrapers. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is voor elk wat wils! Mijn Engels is er enorm op vooruitgegaan en aan het eind van het semester sprak ik vloeiend! Ik heb veel nieuwe internationale vrienden gemaakt en een super tijd gehad!

Laura, 18 jaar - 21 weken Algemeen Engels Academisch Semester + gastgezin - Vancouver

---

Ik heb bij geen een Nederlander in de klas gezeten. Daar was ik heel blij mee. Goed geregeld! Ik heb een goede tijd gehad in Brighton. Ik werd goed ontvangen in mijn gastgezin en school. De eerste schooldag was een dag vol informatie, nieuwe vrienden maken en een test maken. Ik heb op deze dag veel nieuwe vrienden gemaakt en contact gehouden. De tijd vliegt voorbij wanneer je in de klas zit. De lessen worden gegeven door goede leraren. Na schooltijd is er genoeg tijd om leuke dingen te doen of te bezoeken. Ik heb een leuke tijd gehad en veel ervaringen op gedaan. Ik raad mijn school en de plaats Brighton erg aan.

Willeke, 18 jaar - 3 weken Intensief-Plus Engels cursus + gastgezin - Brighton

---

Al ben ik met mijn 41 jaar een mischien wat ongebruikelijke deelnemer aan een taalreis, ik kan na deze ervaring wel stellen dat het ook voor wat oudere deelnemers een prachtige ervaring kan zijn. Jezelf onderdompelen in een andere taal en cultuur is voor mij nog steeds een persoonlijke verrijking waaruit ik vaak nog jaren blijf putten. Een aanrader dus!

Jenny, 41 jaar - 2 weken Intensief-Plus Frans cursus - Parijs

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z