Van High School jaar Amerika naar Chichester College, Engeland

Verslag van een ouder

Zomer 2020:

Van High School jaar Amerika naar Chichester College in Engeland

Ze had alle voorbereidingen getroffen: koffer gepakt, afscheid genomen van familie en vrienden, foto’s ingepakt, kadootjes voor de gastfamilie gekocht en helemaal klaar voor vertrek. Wat verheugde Laurèl zich op haar High School jaar in Amerika en wat was de teleurstelling immens toen op het laatste moment het toch niet bleek door te kunnen gaan door Corona.

Wat nu? Een heel jaar in een paar weken omgooien vond ik voor een 16-jarige puber nogal radicaal. Maar toch, na de eerste schok en een aantal telefoontjes met Interlanguage werd al snel duidelijk dat ze al het mogelijke deden om ons in deze situatie te ondersteunen. En dus: kind getroost, een beetje vakantie gevierd en intussen vol goede moed op zoek naar iets anders. En dat ”iets anders” werd binnen een goede week gevonden en georganiseerd.

Oké, het was nog steeds niet Amerika, maar Laurèl kon wel naar Engeland. Daar werden Nederlandse studenten op het Chichester College toegelaten. Ze heeft er vanaf de eerste dag een schitterende tijd gehad. Het College was goed, ze heeft heel veel andere leeftijdsgenoten vanuit allerlei landen leren kennen en een enorm lieve gastfamilie getroffen.

Doordat er daar ook strenge maatregelen heersten om Corona het hoofd te bieden, werd het sociale leven beperkt. Maar omdat Laurèl het thuis heel leuk had met haar gastfamilie kon ze met hen en een paar vriendinnen toch veel ondernemen.

Op school ging ze veel naar de sportschool en als het kon werden er uitstapjes gemaakt. Als ouders hebben we ons geen enkele keer zorgen gemaakt. Als er vragen waren, werden die steeds door Interlanguage beantwoord. Ook werd van tijd tot tijd contact op genomen om te informeren hoe het ging met haar. Uiteindelijk is het voor Laurèl een geweldige ervaring geweest en zal ze, zodra het kan, haar Amerikajaar op een andere manier bij Interlanguage, organiseren.

Hartelijk dank voor jullie persoonlijke begeleiding en goede organisatie.

Met hartelijke groeten,

Marieke, moeder van Laurèl

Chichester College
Chichester College
Chichester College
Chichester College
Chichester College
Chichester College
  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z