High School: Een dag in het leven van Martine

Ik word 's ochtends om half zes wakker. Mijn school hier begint om tien over zeven. Dat is heel wat vroeger dan in Nederland! Ik wordt om half zeven opgehaald door een vriendin van mij. Als ik op school ben aangekomen loop ik met mijn vrienden van het cross country team naar de 'athletics lockers' om onze kleren voor de training na school af te geven zodat we het niet mee hoeven te slepen door de dag heen.

HS, USA, High School

De lesuren zijn 55 minuten lang. Mijn eerste uur is Amerikaanse geschiedenis. Een vak dat ik nog nooit heb gehad maar wel erg interessant is! Mijn tweede uur is AP chemistry (advanced placement is een vak op college niveau). Daarna loop door naar wiskunde en dan Engelse literatuur. Na mijn eerste vier uur heb ik twee tussenuren. Hier in Amerika heb je meestal geen vaste pauzes maar hele lesuren die je krijgt ingeroosterd als lunch pauze. Ik heb mijn vijfde uur mijn tussenuur en het zesde uur is mijn lunchpauze. Tijdens de lunchpauze ga ik vaak met vrienden eten halen buiten de school. De meeste leerlingen hebben hier al een auto dus is het erg makkelijk om een lekkere lunch te halen! Het zevende uur heb ik photo studio oftewel foto-les, Hier leer hoe je goed kunt photoshoppen, foto's kunt bewerken, en de functies van de camera om super goeie foto's te maken. Mijn allerlaatste uur van de schooldag is Frans en dit is gelijk ook mijn favoriete vak dus is het erg leuk om de dag daar mee af te sluiten!

Na school loop ik naar de hoofdingang waar mijn vrienden en ik van het cross country team op elkaar wachten. We lopen dan gezamenlijk naar de kleedruimtes voor de training. Cross country training gaat meestal zo: we doen what stretches en warm ups op de track die bij de school hoort. Daarna lopen we om het hek van de school heen en rennen we 45 minuten in de buurten om de school heen. Als we terugkomen doen we een cool down. Een vriendin brengt me na elke training naar huis.

Als ik thuis ben zijn mijn gastouders al bezig met het avondeten. We staan dan tot het eten te kletsen over onze dag. Na het eten doe ik mijn huiswerk en kijk daarna met mijn gastmoeder altijd een serie. Rond tien uur ga ik weer naar boven voor de volgende dag van school!

Ook naar High School?

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z