High School film: Looking For Alaska

In de wereld van social distancing en quarantaine is het even niet makkelijk om op reis te gaan. In de Interlanguage Recommends serie tippen we je films, series en boeken die je voorbereiden op het moment dat je wel weer met ons op pad kunt naar het buitenland! In deze aflevering bespreken we Looking For Alaska, een serie over het tumultueuze leven op een boarding school in Alabama.



In Nederlandse lijken de meeste middelbare scholen wel op elkaar. Sommige scholen hebben misschien alleen gymnasium, en er bestaan ook verschillen tussen stad en periferie, maar over het algemeen ligt alles vrij dicht bij elkaar. In Amerika bestaan er scholen in alle soorten en maten. De meeste kinderen gaan naar een 'public school,' een school die betaald wordt door de Amerikaanse overheid. Dit is het soort school dat je kent van de meeste high school films. Echter, omdat het budget van een school wordt bepaald door de belastinggelden van omliggende bewoners bestaan er relatief grote verschillen tussen public schools in de rijke suburbs, of scholen in de armere wijken.

Een hele aparte categorie is de 'private school.' Elke Amerikaanse ouder kan zijn/haar kinderen inschrijven bij een privé-school. Vaak beschikken deze scholen over uitstekende faciliteiten, kleine klassen en hoogopgeleide docenten. Het zijn scholen die hun leerlingen goed voorbereiden voor een plek op de meest prestigieuze universiteiten van het land. Dit zie je echter wel terug in de prijs: privé-scholen mogen geheel zelf hun tarieven bepalen.

Looking for Alaska laat het leven zien op zo'n privé-school. En niet zómaar een: een echt internaat! Op deze boarding school worden strijd geleverd tussen verschillende groepen. De lacrosse spelende 'rich kids,' de recalcitrante 'scholarship kids' en de goedbedoelende maar strenge directeur.

Met de Interlanguage high school programma's kan je ervoor kiezen om naar een privé-school te gaan, dus deze serie is een goede manier om in de sfeer te komen! Wil je meer lezen over onze privé-scholen in Amerika kijk dan bij High School Select.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green. Je kunt hem onder andere vinden op de streaming service Hulu.

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z