Een dag in het leven van Melissa

Melissa (18) - Santa Barbara City College:

'Ik begin mijn schooldag meestal rond half 10. Ik heb expres geen vroege lessen gekozen omdat ik geen ochtendpersoon ben en gelukkig geeft Santa Barbara City College je de vrijheid om zelf je uren te kiezen. Vanwege die vrijheid die je hebt in het kiezen van vakken heb ik het enorm naar mijn zin op school: ik heb alleen maar vakken waar ik geïnteresseerd in ben en verveel me nooit in de lessen. De professors hier zijn allemaal zo gepassioneerd in wat ze doen en hebben vaak ook veel interessante dingen meegemaakt in het vak dat ze dan met ons delen.

Na mijn laatste les om 1 uur ga ik altijd naar het strand of eten halen met twee klasgenootjes. Deze meiden zijn ondertussen mijn beste vriendinnen hier geworden. Rond 4 uur word ik thuis afgezet en doe ik wat huiswerk. Voor elk uur dat je op school zit wordt er van je verwacht dat je twee uur zelfstudie doet. Dit leek in het begin super veel, maar het valt reuze mee. Misschien komt dat omdat het allemaal zo interessant is. Na de zelfstudie koken mijn roommates en ik (ik woon met 3 meiden in een appartement) samen eten en dat eten we dan allemaal samen op de bank terwijl we the vampire diaries kijken. Het fijne aan in appartementen wonen is dat je echt op jezelf woont. Je bent zelf verantwoordelijk voor alles en dat geeft een erg volwassen gevoel.

De weekenden gaan toch wel een beetje anders. Je woont ineens in een compleet andere omgeving, wat wil je dan doen? Ontdekken natuurlijk. En daar zijn de weekenden voor!

Ik ben in de weekenden altijd wel op een nieuwe plek. Dit kan ver weg zijn, zoals Los Angeles of San Diego, of gewoon in Santa Barbara zelf! Er is zoveel te ontdekken dat er letterlijk altijd wel iets te doen is. Vaak zijn het ook de spontane tripjes die het beste zijn. Mijn hoogtepunten zijn toch wel de trip naar een shooting range met de local police department, en night hiking in de bergen van Hollywood (en natuurlijk niet te vergeten de geweldige Amerikaanse studentenfeesten ;))'.

Wil je ook zo'n tussenjaar?

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z