Hulp nodig?

High School in Amerika

Prijzen & aanmelding

Let op:

Meld je nog aan voor High School Plus of Select.

Neem snel contact op en je zit in augustus al in Amerika!

A new experience - A new you

Laat je vooroordelen thuis en ervaar zelf hoe het is om in een ander land te leven. Ga er helemaal voor, want een High School-jaar is niet iets dat je kunt uitstellen tot later! Een High School-jaar zal je leven veranderen. Je zult merken dat je zelfverzekerder, zelfstandiger en volwassener wordt. Je leert over nieuwe onderwerpen op school, doet mee aan nieuwe activiteiten en ontdekt verborgen talenten. Je verbreedt je horizon en toekomstmogelijkheden en krijgt een andere kijk op de wereld en je eigen land.

Onze High School programma's

 • Classic High School
 • Plus High School
 • Select High School

Geniet van je nieuwe ‘thuis’

Natuurlijk zal je niet het leven leiden zoals je dat hier hebt. Maar is dat ook niet precies de reden waarom je met de gedachte speelt om een schooljaar in je droomland te verwezenlijken? Je zult veel nieuwe vrienden maken, misschien voor de rest van je leven een tweede ‘thuis’ ergens op deze wereld hebben en, met een beetje geluk, wordt hier de richting van je toekomst bepaald.

Vrienden voor het leven

Tijdens je High School-jaar maak je veel nieuwe vrienden; van je eigen gastgezin tot je leraren en van je International Coordinator (IC) tot natuurlijk je vrienden op school! Samen met hen ontdek je een nieuw land en haar gewoonten. Of het nu gaat om het vieren van een nationale feestdag, naar de film gaan of een spannende honkbalwedstrijd meemaken. Vaak ontstaan hieruit vriendschappen waarvan je de rest van je leven plezier hebt.

Vloeiend Engels spreken

Stel je eens voor: een jaar lang alles doen in een vreemde taal! Als je straks van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat Engels hoort, ziet en gebruikt, zal je er versteld van staan hoe snel je je die taal eigen maakt. De ervaring leert dat je al na een paar weken zelfs in die taal zult gaan denken en dromen. Tijdens het jaar zal het vloeiend leren spreken van het Engels je al goed van pas komen, maar ook na je terugkeer zal je nog lang plezier hebben van je tweetaligheid in je opleiding of later in je werk. En, natuurlijk in je contacten met je nieuwe vrienden.

Een andere school, andere docenten en andere vakken…

…je kunt je er nu nog geen voorstelling van maken hoeveel plezier je daaraan zult beleven! Naast je ‘favorieten’ als wiskunde en natuurkunde kan je namelijk ook echt interessante vakken kiezen. Hoewel verschillend per school, zal je op High School ook vakken tegenkomen zoals fotografie, Japans, filosofie, American football, graphic design, surfen, yoga of ‘speech’. Daarnaast zijn er ook vakken waarbij je meer leert over het gastland zoals aardrijkskunde en geschiedenis. De andere manier van onderwijs, de nieuwe vakken en de wijze waarop scholieren hun school beleven zal ook jou enthousiast maken. Plotseling is het leuk om naar school te gaan!

Jouw high school in Amerika

Amerika is één van de meest fascinerende landen ter wereld, met een grote variëteit aan culturen, diverse landschappen, grote steden en vriendelijke dorpjes. Amerika heeft voor ieder wat wils.

Maak kennis met de ‘American way’

Als ‘junior’ in de 11e klas of ‘senior’ in de 12e klas van High School wordt er natuurlijk ook van jou, net als van je Amerikaanse klasgenoten, verwacht dat je je best doet. De andere Amerikaanse lesmethoden met veel interactie en discussie tijdens de lessen zullen ervoor zorgen dat je met plezier aan de lessen deelneemt. Je zult er versteld van staan hoe snel je je de nieuwe vakken en thema’s eigen maakt!

Stel je eigen schooldag samen

Eén van de beste eigenschappen van het Amerikaanse onderwijssysteem is de flexibiliteit. Behalve de vakken Amerikaanse geschiedenis en Engels – sorry, deze twee zijn verplicht voor uitwisselingsstudenten – kan je op High School je eigen lesrooster samenstellen. We raden je aan een combinatie te maken van serieuze vakken zoals natuurwetenschappen of antropologie en vakken die in Nederland niet worden aangeboden zoals ‘drama’ of webdesign. Je ‘Student Counselor’ zal je graag helpen bij het maken van je keuze.

Je school is jouw club

Veel Amerikanen zeggen dat hun ‘High School days’ de mooiste dagen van hun leven waren. High School in Amerika betekent namelijk veel meer dan alleen maar lessen volgen. Je hebt vast wel van de Amerikaanse ‘school spirit’ gehoord. Zo kun je lid worden van allerlei clubs of sportteams, of meedoen aan andere naschoolse activiteiten zoals toneel, ‘American football’, muziek, ijshockey of ‘cheerleading’. Wie weet, ontdek je wel onverwachte talenten bij jezelf. Je zult je school gaan aanmoedigen bij wedstrijden, de ‘Prom’ bijwonen, kortom: je school is je leven! Er is geen betere manier om kennis te maken met de Amerikaanse cultuur en om nieuwe vrienden te maken!

Lees ervaringen

 • Ervaringen High School

Waarop wacht je nog? Vul het kennismakingsformulier in. We nemen dan contact met je op om je verdere informatie te geven en om een afspraak te maken.

Meer weten?

 • Stel een vraag Over High School
 • Kennismaking stuur het formulier in
 • Ruim 30 jaar ervaring
 • Maatwerk, zakelijk of privé
 • Complete service van A tot Z
 • Persoonlijke benadering
 • Korte lijnen
 • Studies en taalreizen wereldwijd
 • Kwaliteit gegarandeerd
 • Snelle plannning en service