Taalexamens Engels

Door een van de taalexamens Engels af te leggen kan je in het bezit komen van het betreffende diploma. Hieronder vind je omschrijvingen van doelen waarvoor de diploma's specifiek gebruikt worden. Daarnaast worden zowel de IELTS als de Cambridge diploma's, maar ook TOEFL, wereldwijd veelvuldig gebruikt en erkend als bewijs van algemene vaardigheid in de Engelse taal.

Voor de Engelse taal zijn de volgende examens de belangrijkste:

IELTS taalexamen Engels
Het IELTS (International English Language Testing System) examen van de Engelse taal is erkend als toelatingsexamen tot universiteiten en hogescholen in Groot-Brittannië, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada, alsook voor immigratie naar deze landen. De IELTS voorbereidingscursus is geschikt als je een bewijs van Engelse taalvaardigheid wilt hebben voor een van deze doelen of een bewijs van taalvaardigheid wilt hebben voor jezelf of toekomstige werkgevers.

TOEFL taalexamen Engels
Het TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) examen is erkend als toelatingsexamen tot universiteiten in de Verenigde Staten en Canada, alsook als algemeen bewijs van Engelse taalvaardigheid in vele landen.

TOEIC taalexamen Engels
Het TOEIC examen, Test of English for International Communication, is wereldwijd erkend als bewijs van vaardigheid in alledaags Engels, bedoeld voor taalgebruik op het werk. Veel bedrijven gebruiken TOEIC als standaard bij sollicitaties of voor vaststelling van het Engelse taalniveau van hun medewerkers.

Cambridge examens
De Cambridge examens worden geaccepteerd voor toelating aan vele universiteiten en hogescholen, zowel in Groot-Brittannië als daarbuiten, alsook door duizenden bedrijven wereldwijd als bewijs van beheersing van de Engelse taal. Je kunt dit examen afleggen op verschillende niveaus. De belangrijkste zijn:

 • B2 First, voorheen Cambridge English First (FCE): hiermee toon je aan dat je de taalvaardigheid hebt om zelfstandig te leven en werken in een Engelstalig land of een studie in het Engels te volgen.
 • C1 Advanced, voorheen Cambridge English Advanced (CAE): hiermee toon je je Engelse taalvaardigheid aan voor toelating tot een studie op universitair niveau en de vaardigheid om effectief in het Engels te kunnen communiceren op professioneel niveau.
 • C2 Proficiency, voorheen Cambridge English Proficiency (CPE): het hoogste niveau. Hiermee toon je een grote Engelse taalvaardigheid aan voor studies op master en PhD niveau en de vaardigheid om uitstekend te communiceren op senior management niveau.

Cambridge Business examens

 • B1 Business Preliminary, voorheen Cambridge English Business Preliminary (BEC Preliminary): hiermee toon je aan werkgevers aan dat je een geode kennis van het Engels hebt voor praktisch, dagelijks gebruik in een werksituatie.
 • B2 Business Vantage, voorheen Cambridge English Business Vantage (BEC Vantage): hiermee toon je aan dat je de Engelse taalvaardigheden hebt om succesvol in een internationale omgeving te werken. Dit examen kan je helpen bij sollicitaties, het maken van promotie of een verdere ontwikkeling van je loopbaan.

BULATS examen
Het BULATS examen is een online examen voor zakelijk en professioneel Engels. Veel internationale bedrijven gebruiken de resultaten van het BULATS examen bij werving en selectie van de meest geschikte kandidaten en voor beoordeling van de beheersing van de Engelse taal door hun medewerkers.

Meer informatie?
Heb je vragen over welk examen het beste aansluit op je behoeften, of welke examencursus je het beste kunt volgen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

 • 35 jaar ervaring
 • 100% Nederlandse organisatie
 • Onafhankelijk dus objectief
 • Persoonlijke benadering
 • Maatwerk, zakelijk of privé
 • Studies en taalreizen wereldwijd
 • Kwaliteit gegarandeerd
 • Complete service van A tot Z