Accademia D'Arte Florence

Kunst studies en beeldende kunsten studeren aan de Art Academy in Florence. Korte en lange studies. Schilderen, tekenen, beeldhouwen, fashion en meer....

KUNST STUDEREN AAN DE UNIEKE BOTTEGA IN FLORENCE

AD'A is een multidisciplinaire en internationale school voor de kunsten, gemodelleerd naar de traditionele bottega's uit de Renaissance. De school werd in 2003 opgericht door een groep kunstenaars - afgestudeerd aan de Accademia di Belle Arti in Florence.

Accademia d'Arte Florence

Accademia D'Arte AD'A is een internationale kunstschool in Florence, Italië. De school ligt in het hart van het historische Florence en is gebouwd in een deel van het Palazzo Borghese, dat oorspronkelijk gebouwd is tijdens de Renaissance. De school werd in 2003 opgericht door een groep kunstenaars die afstudeerden aan de Accademia di Belle Arti in Florence.

Het concept van AD'A is ontworpen rond de traditionele structuur van de "Art Bottega" uit de Renaissance. De "Art Bottega" was de plek waar alle kunstvormen werden geïntegreerd en de kunstenaars samenwerkten in hun verschillende disciplines, waardoor ze informatie, technieken en inspiratie konden uitwisselen. AD’A heeft eenzelfde open omgeving gecreëerd, waarin alle kunsten samenkomen. Het is hun ultieme overtuiging dat de kunsten in harmonie moeten samenwerken.

De school biedt cursussen en studies aan die worden gegeven door professionele kunstenaars met de bedoeling om de studenten te helpen bij het ontwikkelen van oude en hedendaagse technieken, een complete visie op de kunstwereld te bieden en creativiteit te inspireren.

De leermethode is gepersonaliseerd met één-op-één instructie tussen de docent en de student, omdat ze het belangrijk vinden dat elke student in de kunst zijn eigen unieke visie ontwikkelt. Het doel is om studenten te voorzien van alle benodigde vaardigheden zodat ze hun eigen persoonlijke stijl kunnen ontwikkelen en definiëren.

Art Academy
Art Academy
Art Academy

Waarom kiezen voor AD'A?

Florence, de stad die bekend staat als de wieg van de Renaissance, geeft je de mogelijkheid om de artistieke sfeer te voelen, in te ademen en te beleven terwijl je kunst studeert en beoefent in het historische centrum. De locatie stelt de school in staat om een klassieke kijk op kunst te hebben, waarbij evenveel belang wordt gehecht aan alle technieken, van een klassieke basis tot een hedendaagse visie met de talen en media van onze tijd. Bij AD'A worden het verleden en het heden geïntegreerd om een unieke artistieke sfeer te creëren.

Studeren bij AD'A betekent onderdeel worden van een groep die bestaat uit kunstenaars. Het persoonlijke werk van de docenten helpt elke student om zijn creatieve talent te ontwikkelen op basis van zijn sterke punten en mogelijkheden. Je wordt ook geholpen bij het ontwikkelen van nieuwe technieken, zodat je werken kunt creëren die verder gaan dan wat je voor mogelijk hield.

AD'A neemt een heel bijzondere plaats in als de laatste kunstschool in Florence die het traditionele format van de kunsten ‘bottega’ volgt.

Art Academy
Art Academy
Art Academy

FACILITEITEN

Accademia d'Arte AD'A, opgericht door een groep kunstenaars die zijn afgestudeerd aan de Accademia di Belli Arti in Florence, biedt cursussen in kunst en cultuur voor een grote verscheidenheid aan studenten, zowel buitenlandse als Italiaanse, die geïnteresseerd zijn in het begrijpen en verdiepen van hun kennis van specifieke artistieke disciplines.

LOCATIE IN HET HART VAN FLORENCE

Het gebouw ligt in het hart van Florence, tussen de beroemde Duomo en Piazza Signoria, op slechts een paar straten van de belangrijkste toeristische hotspots van de stad: Galleria degli Uffizi, Galleria Dell'Accademia, Ponte Vecchio en Santa Croce. Het is de perfecte plek om kunst in Florence te studeren en de stad te ervaren. Leuk weetje: het historische gebouw was ooit de stal van het Palazzo Borghese in de middeleeuwen.

Art Academy
Art Academy
Art Academy

DISCIPLINES:

 • Tekenen
 • Schilderen
 • Schildertechnieken antiek
 • Schildertechnieken hedendaags
 • Beeldhouwen & keramiek
 • Fashion design
 • Fotografie
 • Digitale fotografie
 • Mozaïek
 • Wandschildering / Fresco
Art Academy
Art Academy
Art Academy
Art Drawing
Art Drawing
Art Drawing
Art Fashion
Art Fashion
Art Fashion
Art Painting
Art Painting
Art Painting
Art Sculpture
Art Sculpture
Art Sculpture
Art Sculpture
Art Sculpture
Art Sculpture
 • 35 jaar ervaring
 • 100% Nederlandse organisatie
 • Onafhankelijk dus objectief
 • Persoonlijke benadering
 • Maatwerk, zakelijk of privé
 • Studies en taalreizen wereldwijd
 • Kwaliteit gegarandeerd
 • Complete service van A tot Z